MAD MoFo Melancarkan Untuk Membangunkan Generasi Bakat Muzik Berikutnya Di Asia

  • Label bebas terkemuka MoFo Music dan IAMAD bergabung untuk mewujudkan kumpulan pengurusan bakat dan pengeluaran muzik baru
  • Diketuai oleh penerbit multi-platinum Kelvin Avon dan Philippe-Marc Anquetil; kerjasama dengan pakar industri muzik global Sylvia Rhone, Tricky Stewart, Brian Kennedy dan Curtis Richa
  • Pembiayaan siri A dilancarkan di Hong Kong untuk membantu membangunkan bakat muzik baru di Asia, termasuk Zolie Chan, H3rizon dan Cola Morgan

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Nov. 14, 2023 — Ia diumumkan hari ini bahawa dua syarikat pengurusan muzik bebas terkemuka, MoFo Music dan IAMAD, telah bergabung untuk mewujudkan kumpulan pengeluaran dan pengurusan bakat muzik baru, MAD MoFo.  Entiti baru ini akan diketuai oleh Hong Kong-berasaskan Kelvin Avon dan Sydney-berasaskan Philippe-Marc Anquetil, yang kedua-duanya ialah penerbit, penulis lagu dan pengurus antarabangsa yang berjaya dan mencapai jualan pelbagai platinum.

MAD MoFo akan disokong oleh kerjasama dengan personaliti muzik antarabangsa yang terkenal.  Ini termasuk penerima Anugerah Grammy berganda Tricky Stewart dan Brian Kennedy, penulis lagu Sandy Lam Curtis Richa, dan pengerusi Epic Records Sylvia Rhone.  Secara kolektif, pasukan MAD MoFo telah bekerja dengan sesetengah nama terbesar dalam muzik, termasuk bintang Asia seperti Eason Chan, Jun Kung dan BTS, serta ikon barat seperti Rihanna, One Direction dan P. Diddy.

Pada masa yang sama, MAD MoFo telah mengumumkan pelancaran pembiayaan siri A.  Hasil daripada pembiayaan akan digunakan untuk menyokong aktiviti syarikat dalam mencari, membimbing dan membangunkan generasi bakat muzik yang akan datang di Asia.  Bakat MAD MoFo termasuk penyanyi/penulis lagu Hong Kong yang sedang meningkat Zolie Chan, kumpulan wanita Filipina-Australia H3rizon dan pengeluar/artis Hong Kong berpandukan Cola Morgan.

Kelvin Avon, pengasas bersama MAD MoFo, berkata, “MAD MoFo menggabungkan kemahiran dan pengalaman dua firma yang sudah dikenali menghasilkan muzik berkualiti tinggi di rantau ini.   Hong Kong adalah rumah saya, dan saya gembira melancarkan syarikat baru kami di sini.  Saya percaya bandar ini memasuki zaman keemasan muzik baru yang dipacu oleh peranan semakin pentingnya sebagai destinasi utama untuk seni. Kami menyaksikan pelaburan besar-besaran di sini ke dalam pelbagai projek berkaitan seni, termasuk muzik dan hiburan, yang menggalakkan untuk dilihat.  Di MAD MoFo kami berazam untuk meningkatkan profil global bakat muzik Asia.”

Tricky Stewart, penerima Anugerah Grammy berganda dan pengasas RZ3 Recordings, berkata, “Kelvin dan Phil adalah veteran industri muzik, dihormati kerana kemampuan mengenal pasti, membimbing dan mempromosikan artis muda berbakat.  RZ3 Recordings bangga bekerjasama dengan MAD MoFo dalam membawa yang terbaik dari bakat muzik Asia kepada penonton global.”  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)