MAD MoFo Melancarkan Usaha Membangunkan Generasi Bakat Muzik Terkini di Asia

  • Label bebas terkemuka MoFo Music dan IAMAD bergabung untuk mewujudkan kumpulan pengurusan bakat muzik dan penerbitan baharu
  • Diketuai oleh penerbit platinum berganda Kelvin Avon dan Philippe-Marc Anquetil; kerjasama dengan pakar industri muzik global Sylvia Rhone, Tricky Stewart, Brian Kennedy dan Curtis Richa
  • Menandatangani perjanjian dengan Sony Epic untuk kumpulan gadis Filipina-Australia H3rizon – satu kejayaan industri muzik pertama – dan melancarkan pembiayaan Siries A untuk membantu membangunkan bakat muzik baharu di Asia

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Nov. 16, 2023 — Ia telah diumumkan hari ini bahawa dua syarikat pengurusan muzik bebas terkemuka, MoFo Music dan IAMAD, telah bergabung untuk mewujudkan kumpulan pengurusan bakat dan penerbitan muzik baharu, MAD MoFo. Kelvin Avon dan Philippe-Marc Anquetil, yang kedua-duanya penerbit, penulis lagu dan pengurus antarabangsa berjaya dan menerima anugerah platinum berganda, akan memimpin entiti baharu ini.

MAD MoFo akan disokong oleh kerjasama dengan personaliti muzik antarabangsa terkenal. Ini termasuk penerima anugerah Grammy berganda Tricky Stewart dan Brian Kennedy, penulis lagu Sandy Lam Curtis Richa, dan pengerusi Epic Records Sylvia Rhone. Secara kolektif, pasukan MAD MoFo telah bekerja dengan sesetengah nama terbesar dalam muzik, termasuk bintang Asia super Eason Chan dan Jun Kung, serta ikon barat seperti Rihanna, One Direction dan P. Diddy.

Pada masa yang sama, MAD MoFo telah mengumumkan pelancaran pembiayaan Siries A. Hasil daripada pembiayaan akan digunakan untuk menyokong aktiviti syarikat dalam mencari, membimbing dan membangunkan generasi bakat muzik baharu di Asia. Bakat MAD MoFo termasuk kumpulan gadis Filipina-Australia H3rizon, penyanyi/penulis lagu berpotensi Hong Kong Zolie Chan, dan penerbit/artis Hong Kong berpangkalan Cola Morgan. H3rizon baru-baru ini ditandatangani oleh MAD MoFo ke Sony Epic, menjadi kumpulan gadis Filipina-Australia pertama untuk menandatangani label utama AS.

Kelvin Avon, pengasas bersama MAD MoFo, berkata, “MAD MoFo menggabungkan kemahiran dan pengalaman dua syarikat yang sudah dikenali menghasilkan muzik tertinggi di rantau ini. Bakat baharu muncul di seluruh Asia, dan pembiayaan yang kami umumkan akan mempercepatkan pertumbuhan syarikat kami, membolehkan kami menemui, membimbing dan membangunkan generasi bintang baharu. Di Mad MOFO kami berada dalam misi untuk meningkatkan profil global bakat muzik Asia.”

Tricky Stewart, penerima anugerah Grammy dan pengasas RZ3 Recordings, berkata: “Kelvin dan Phil adalah veteran industri muzik, dihormati kerana keupayaan mereka untuk mengenal pasti, membimbing dan mempromosikan artis muda berbakat. RZ3 Recordings bangga bekerjasama dengan MAD MoFo dalam membawa yang terbaik muzik Asia kepada penonton global.”  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)