MainStreaming disebut dalam laporan “Keselamatan Produk Di Empat Tepi” yang ditulis oleh Michele Pelino dan Sandy Carielli

74 MainStreaming disebut dalam laporan

(SeaPRwire) –   MILAN, April 2, 2024 — MainStreaming®, syarikat penghantaran media pintar, hari ini mengumumkan ia telah disebut dalam laporan Forrester 2023 ““, selepas diwawancara untuk “” dan disebut dalam ““, laporan Forrester 2022.

Gambar abstrak mewakili konsep ekosistem teknologi dan inovasi: Edge Computing dan Keselamatan Produk di Empat Tepi. Selain itu, ia memaparkan Edge Nodes yang diedarkan di mana-mana, mewakili ekspansi kami secara geografi. Akhir sekali, ia menggambarkan Telcos, ISPs, industri Video Streaming, dan Fiber. Tambahan lagi, ia mewakili konsep Bandar Digital Pintar dengan Jaringan Nirkabel dan Teknologi Sambungan.

Forrester mendefinisikan Edge Computing sebagai “keluarga teknologi yang mendistribusikan data aplikasi dan perkhidmatan di mana ia dapat mengoptimumkan hasil dalam lokasi dan aset terhubung yang semakin bertambah.” Laporan-laporan di atas oleh Forrester menggambarkan domain Edge Computing dan di mana ia dijangka berkembang seterusnya. Penstriman video termasuk antara skenario tepi penglibatan.

MainStreaming® mengeluarkan kertas: “Edge Computing – Kemunculan Video Edge”
Dalam industri Media, Edge Computing membawa kepada penghantaran video yang lebih cekap dan peribadi, pada skala. Edge Computing adalah pemboleh utama untuk memindahkan penonton TV besar dari rangkaian satelit, kabel dan TV darat ke rangkaian penstriman berasaskan IP. Video sudah menjadi jenis lalu lintas terbesar internet dari segi isipadu dan penggunaan lebar jalur. Ia dijangka berkembang apabila penyiar beralih ke perkhidmatan penstriman terlebih dahulu, apabila pengecer melabur dalam video sebagai bentuk komunikasi utama pelanggan, dan apabila format kandungan imersif dan interaktif berkembang.

Edge Computing dalam Media bukan sahaja untuk Penghantaran Video, tetapi juga untuk Perkhidmatan Media. Untuk menjadikan Perkhidmatan Media lebih pantas, lebih baik dan lebih murah terdapat peluang untuk memanfaatkan kaki tangan Edge Computing yang semakin berkembang dalam Media terutamanya untuk menyokong penstriman video lebih banyak. Awan mencipta infrastruktur elastik baharu yang menggantikan infrastruktur pelayan tetap. Tetapi Edge membolehkan infrastruktur elastik hiper-diedarkan yang lebih dekat dengan pengguna untuk prestasi latensi yang lebih rendah.

MainStreaming membolehkan fungsi Perkhidmatan Media di Edge dengan membuka lebih daripada 300 API sedia ada dan bekerjasama dengan pelanggan untuk memindahkan fungsi keutamaan untuk hasil segera. Kertas terbaru MainStreaming, , menggambarkan apa yang Edge Computing bermakna untuk industri Media dan memberikan gambaran jelas fungsi mana sudah di Edge dan fungsi mana yang membuat perpindahan ke Edge.

Perpindahan ke Edge melibatkan migrasi fungsi perisian yang menggerakkan Perkhidmatan Media. Fungsi yang sudah beroperasi di Edge termasuk pengubahsuaian kandungan, pakej semula kandungan, penanda air kandungan, dan pemantauan penstriman. Perkhidmatan yang berpindah ke Edge termasuk penyisipan iklan, penghasilan antaramuka pengguna, dan pemindahan inferensi AI. Penstriman terkemuka sedang mempertimbangkan bagaimana memanfaatkan Edge Computing untuk menyediakan persekitaran ujian dunia sebenar untuk peluncuran produk baharu dan untuk mencipta persekitaran yang lebih teragih dan tahan lasak untuk perkhidmatan kritikal misi yang boleh memberi kesan negatif besar kepada ketersediaan perkhidmatan jika gagal (contohnya, perkhidmatan log masuk dan pengesahan).

“MainStreaming membangunkan Rangkaian Video Edge khusus untuk menghantar penstriman langsung pada skala dengan Kualiti Pengalaman yang tinggi. Apabila kami memandang ke masa depan penstriman video, kami tahu Edge akan menjadi pemboleh utama inovasi perkhidmatan, kualiti prestasi dan kecekapan kos pelanggan kami,” menyatakan Antonio G. Corrado, CEO MainStreaming. “Kami tahu bagaimana untuk mengedarkan perisian dan pemprosesan video ke persekitaran Edge dengan pantas dan automatik dan kami menambah lebih banyak fungsi di Edge untuk menjadikan Penghantaran Video lebih cekap dan tahan lasak.”

Tentang MainStreaming®
MainStreaming® adalah syarikat penghantaran media pintar yang memberdayakan perniagaan, media, dan syarikat permainan untuk memastikan Pengalaman Kualiti terbaik kepada penonton mereka, menyediakan skalabiliti dan kawalan penuh ke atas proses pengedaran video. Penyelesaian MainStreaming meningkatkan kecekapan rangkaian, menyediakan kebolehpercayaan luar biasa, meningkatkan Kualiti Perkhidmatan, dan memberikan pulangan kewangan dan alam sekitar yang nyata.

Gambar –
Logo –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

MainStreaming S.p.A Logo