Major League Pickleball Australia mengumumkan Juara Musim Pertama, Lapan Pasukan Pro Baru di seluruh APAC, dan Hadiah Tunai $700,000 pada 2024

(SeaPRwire) –   SYDNEY, Nov. 17, 2023 — 


Kejayaan Musim Pertama dan Jalan Ke Hadapan

Major League Pickleball Australia (MLP Australia) hari ini mengumumkan The Brisbane Breakers sebagai pemenang Musim Pertama liga Profesional Bola Ketam rasmi Australia.

Perlawanan akhir musim berlangsung di Melbourne dan menampilkan hadiah terkumpul rekod $70,000. The Brisbane Breakers memenangi gelaran selepas kemenangan di kedua-dua acara Pacific Pro Brisbane dan Pacific Pro Melbourne, dengan Gold Coast Glory menduduki tempat kedua, Sydney Smash ketiga walaupun kemenangan di rumah di Pacific Pro Sydney, dan Melbourne Mavericks keempat.

Keputusan ini menandakan berakhirnya musim pertama untuk MLP Australia dan Pacific Pickleball, liga Profesional Bola Ketam rasmi Australia, bekerjasama dengan Persatuan Bola Ketam Australia (PAA). Musim ini menyaksikan lebih $200,000 hadiah di lima acara di Sydney, Brisbane, Melbourne, dan Gold Coast.

Musim 2024 akan menawarkan $700,000 hadiah, lapan pasukan profesional baharu, dan enam acara di seluruh Australia, New Zealand dan Asia.

MLP Australia dan Pacific Pickleball terus menawarkan hadiah tunai terbesar dan tahap Bola Ketam tertinggi di luar Amerika Syarikat, dan menarik permohonan pemain dari seluruh dunia.

MLP Australia berbesar hati mengumumkan pasukan dan kapten baharu untuk musim 2024:

Katy Hart akan menjadi kapten Eastern Rush

Jai Grewal akan menjadi kapten Southern Stars

George Wall akan menjadi kapten Fast Fours

Somer Dalla-Bona akan menjadi kapten Northern Crocs

Andrew Horridge akan menjadi kapten Western Vipers

Matt Carter akan menjadi kapten New Zealand Hustle

Mitch Hargreaves akan kembali sebagai kapten Sydney Smash

Sarah Burr akan kembali sebagai kapten Gold Coast Glory

Aaron Blitz akan kembali sebagai kapten Melbourne Mavericks

Ludovica Sciaky akan kembali sebagai kapten juara musim pertama Brisbane Breakers

Selain itu, MLP Australia berbesar hati mengumumkan penyertaan dua pasukan baharu yang berpangkalan di Asia:

Asia Aces diketuai oleh Venise Chan

SEA Surge diketuai oleh Pei Chuan Kao

Ini menandakan era baharu untuk Bola Ketam profesional di rantau ini. Terima kasih kami sampaikan kepada rakan kongsi kami, Major League Pickleball (MLP) dan Persatuan Bola Ketam Australia (termasuk persatuan negeri dan kelab tempatan) atas sokongan mereka. Kami merakamkan penghargaan kepada pembiaya liga kami pada tahun 2023 termasuk:

Pembiaya Utama:

Joola Pickleball (Pembekal Jaring dan Pemukul Rasmi, Pembiaya Pasukan Brisbane Breakers)

Franklin Sports (Pembekal Bola Rasmi, Pembiaya Pasukan Melbourne Mavericks)

Engage Pickleball (Pembiaya Pasukan Sydney Smash dan Gold Coast Glory)

Pembiaya:

Six Zero Pickleball, Stockland, Heaps Normal, PickleRoll, Gold Coast Mortgage Broker, SwitchBoard

Butiran lanjut & pendaftaran minat boleh didapati di sini:

 

Mengenai Major League Pickleball Australia dan Pacific Pickleball:.

Pacific Pickleball merupakan Liga Profesional Bola Ketam rasmi Australia yang menampilkan pemain teratas, hadiah terbesar dan acara terbaik di seluruh Australia, New Zealand dan Asia. Pacific Pickleball menawarkan dua format untuk atlet termasuk Format Pasukan Major League Pickleball Australia (MLP Australia), dan Format Liga Pro Pacific Pickleball (PPL) untuk Atlet Terbuka dan Atlet Masters 50+, bekerjasama dengan Persatuan Bola Ketam Australia (PAA). Pacific Pickleball bertujuan meningkatkan jumlah keseluruhan pemain Bola Ketam di APAC kepada 1 juta menjelang 2032 dengan mempromosikan sukan ini melalui acara kelas dunia, laluan profesional untuk pemain teratas, venue bola ketam khusus, dan perkongsian kuat pada peringkat antarabangsa, kebangsaan dan akar umbi; dalam perjalanan membawa Bola Ketam kepada semua.

Maklumat Utama:

Laman Web:  

Instagram: @pacific.pickleball

Facebook: @pacific.pickleball

Threads: @pacific.pickleball

Youtube: @pacificpickleball

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)