“MALAM UNDERCUT”, KETUA PEMOTONG DAGING JONATHAN GLOVER MEMBUAT KEPUTUSAN PERTAMA DI MACAU, MENYELAMI DUNIA MENARIK WAGYU POTONGAN TERBAIK

(SeaPRwire) –   Jangan buang masa untuk menikmati kepuasan penuh, Galaxy Macau menawarkan pengalaman daging Wagyu terbaik dan hidangan berperisa teh musiman.

MACAU, Nov. 16, 2023 — Galaxy MacauTM dengan bangganya memperkenalkan barisan acara dan hidangan kuliner menarik musim gugur ini, yang menjanjikan pengalaman gastronomi luar biasa. Bersiaplah untuk memanjakan deria anda dari 23 hingga 25 November di The Apron Oyster Bar & Grill dan Terrazza Italian Restaurant kerana kami akan menganjurkan acara “Undercut Night” yang sangat dinanti bersama tukang daging terkenal yang belajar sendiri Jonathan Glover, yang membuat penampilan sulungnya di Macau. Terokai seni pengairan teh bersama Master Teh Andrew U yang bekerjasama dengan tiga restoran Cina untuk mencipta hidangan musiman, termasuk hidangan abalon yang sangat istimewa yang diisi dengan perisa halus teh Buddha Besi. Bei Shan Lou juga akan memperkenalkan perisa baru dan sedap dari Dongbei dan Shandong, seperti babi goreng lembut dengan abalon dan sup laut yang menggoda dari periuk besi. “Rasa Macau, Ahli Perasa” terus memandu jalan ke dalam misteri lidah dengan Pang’s Kitchen dan Pakar Sake Eric Liu, yang akan mendedahkan bagaimana tukang perasa melangkaui sempadan untuk mencapai pengalaman tanpa tandingan.

“Undercut”: Pengalaman Daging Wagyu Interaktif di The Apron Oyster Bar & Grill dan Terrazza Italian Restaurant

The Apron Oyster Bar & Grill dan Terrazza Italian Restaurant, restoran ternama di Galaxy Macau, dengan sukacitanya mengumumkan acara “Undercut” yang sangat dinanti, yang akan berlangsung dari 23 hingga 25 November 2023. Pengalaman kuliner luar biasa ini akan menjadi kolaborasi antara Jonathan Glover, pengasas The Butchers Club dan Steak King, dan chef berbakat Jeronimo Reinaldo Calangi dari The Apron Oyster Bar & Grill dan Raffo Sparaco dari Terrazza Italian Restaurant.

“Undercut” dijanjikan menjadi perjalanan interaktif, pendidikan dan nikmat, mempamerkan perisa luar biasa daging lembu Wagyu Margaret River Australia. Glover, duta Margaret River, akan berkongsi kepakarannya dan kisah di sebalik tabir, menawarkan tetamu wawasan unik ke dalam rahsia daging lembu ini, sementara kedua chef kami yang berbakat akan membawa tetamu ke pengembaraan gastronomi dari hidung ke ekor. Dengan ketelitian dan kreativiti yang luar biasa, mereka akan menyediakan pelbagai hidangan daging lembu Wagyu M9 yang akan meninggalkan rasa di lidah yang bergetar dengan kenikmatan.

Tempat duduk terhad sahaja yang tersedia untuk acara eksklusif ini, memastikan pengalaman makan yang intim dan peribadi. “Undercut” akan berlangsung di The Apron Oyster Bar & Grill pada 23 November, 7.30 malam dengan MOP 1,888 seorang termasuk pasangan wain dan di Terrazza Italian Restaurant pada 24 dan 25 November, 7 malam dengan MOP 1,288 seorang termasuk pasangan wiski. Untuk tempahan dan pertanyaan, sila hubungi +853 8883 2221.

Esens Musim Gugur: Nikmati Hidangan Berperisa Teh di Restoran Cina Istimewa

Andrew U, Juara Kebangsaan Master Teh dan Master Teh Galaxy Macau yang dihormati, bekerjasama dengan Pak Loh Chiu Chow Restaurant, Pang’s Kitchen dan Putien, untuk memperkenalkan menu terhad yang menampilkan hidangan istimewa berperisa teh Cina yang aromatik.

Kolaborasi kuliner ini akan memperkaya pengalaman makan musim gugur anda sambil memperkuat tubuh menghadapi perubahan musim. Di Pak Lok Chiu Chow Restaurant, nikmatilah hidangan disyorkan “Sup Abalon dan Kerang Gong dengan Teh Buddha Besi”, yang dengan teliti diisi dengan esens teh buddha besi, menghasilkan isi yang memiliki perisa teh yang menyenangkan disertai kemanisan yang berlarutan.

Mulakan pengembaraan nutrisi di Pang’s Kitchen, di mana “Sup Kuail Berbelanja dengan Kulit Tangerin Tua dan Teh Pu-erh” menjadi tumpuan. Hidangan istimewa ini, yang disediakan dengan kuail Perancis, memperoleh reputasinya sebagai “ginseng haiwan” kerana nilai nutrisinya yang luar biasa.

Di Putien, restoran Fujian autentik pertama di Macau, rasakan kesegaran dengan Sup Abalon dan Ayam mereka dengan Teh Osmanthus. Kreasi menggembirakan ini menggabungkan kelembutan abalon dan kenyamanan sup ayam, diperhebat oleh sentuhan menyegarkan teh Osmanthus. Hidangan Berperisa Teh Musim Gugur akan ditawarkan sehingga 30 November. Untuk tempahan dan pertanyaan, sila hubungi +853 8883 2221.

Bei Shan Lou Memperkenalkan Kepujian Gastronomi Baru

Bei Shan Lou, terkenal dengan masakan Dongbei autentiknya, menjemput tetamu untuk menikmati perisa kaya Utara dengan klasik Utara sejati dan hidangan ikonik dari Dongbei dan Shandong. Apabila musim gugur bermula, Bei Shan Lou dengan bangganya memperkenalkan menu baru dan menawarkan tetamu pengalaman makan segar dan menggalakkan dengan hidangan unggulannya yang memanaskan jasad dan jiwa: sup besi pertama di Macau. Hidangan baru termasuk goulash nikmat dalam periuk besi “Campuran udang, tiram dan ketam dengan kubis”, yang sepadan dengan hidangan unggulan “Sup Angsa dalam periuk besi”. Tambahan pula, tetamu boleh menikmati perisa “Babi Goreng dengan Abalon” dan “Pelita Ketam”, disediakan kesempurnaan. Tempah meja anda sekarang untuk rasa benar Klasik Utara, Perisa Dongbei & Shandong Ikonik! Untuk membuat tempahan, sila panggil .

Mendedahkan Rahsia Selebriti dan Sake dengan “Rasa Macau, Ahli Perasa”

Galaxy Macau bekerjasama dengan Kerajaan SAR Macau untuk mempromosikan konsep unik “Pelancongan + Gastronomi”, melancarkan kempen “Rasa Macau, Ahli Perasa” yang memaparkan pakar kulina di Galaxy Macau ketika mereka mendedahkan kemahiran dan teknik di sebalik kraft mereka. Dari Hong Kong ke Macau, menjadi restoran terkenal di kalangan selebriti dan pemenang bintang Michelin sebelas kali, Pang’s Kitchen membawa hidangan ciri khas Shunde ke Macau, dengan Chef Eksekutif Cuisine Pat Pun memimpin menu hidangan segar dan sedap rumah tangga, mendedahkan bagaimana dia memenangi hati selebriti di bandar. Di kalangan 400 pakar global, Eric Liu adalah satu-satunya di Macau yang telah mencapai kelayakan tertinggi – Sakasho Antarabangsa, bersedia untuk meningkatkan pengalaman makan di Yamazato dengan pasangan sake yang sempurna. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)