MapleStory Universe dibentangkan mengenai mereka bentuk MMORPG berpangkalan rantaian blok inovatif di GDC 2024

Gaming33 IstockPhoto KOHb MapleStory Universe presented about designing innovative blockchain-based MMORPG at GDC 2024

(SeaPRwire) –   SAN FRANCISCO, 20 Mac 2024 — MapleStory Universe, projek blok rantai global Kumpulan Nexon, telah mengumumkan bahawa mereka menghadiri Persidangan Pembangun Permainan 2024 (GDC) di San Francisco dan mengadakan sesi tentang “Membawa Ekonomi Dunia Sebenar ke MMORPG.”

MapleStory Universe MapleStory Universe presented about designing innovative blockchain-based MMORPG at GDC 2024

Semasa sesi tersebut, Keith Kim, Ketua Strategi projek MapleStory Universe, menerangkan kemajuan pembangunan MapleStory N, MMORPG berasaskan blok rantai PC, dan bagaimana penyerapan ekonomi dimasukkan ke dalam reka bentuk permainannya.

“Kebanyakan MMORPG beroperasi pada struktur di mana item dijana secara terus menerus, menjadikannya sukar untuk mengekalkan nilai item permainan pengguna atau Pengalaman Ganjaran (RX),” kata Keith Kim. “Sistem kuantiti terhad MapleStory N akan membolehkan pengguna menikmati lebih banyak mendapatkan item dalam permainan.”

Dalam MapleStory N, item permainan dikongsi secara kerap semasa permainan, dengan pengeluaran item ditentukan oleh kaedah makroskopik berdasarkan jenis item dan kejarangannya.

Sistem ini akan membawa kepada corak permainan baru, membolehkan pengguna melaksanakan pelbagai strategi untuk mendapatkan item dalam permainan. Selain itu, ia dijangka memberi kesan positif kepada kelestarian permainan jangka panjang.

MapleStory Universe telah menjalankan ujian dalaman terhadap sistemnya untuk mengedar anugerah item permainan. Berdasarkan pandangan, MapleStory Universe terus menjalankan penyelidikan untuk memperkukuh Pengalaman Ganjaran (RX) pengguna, seperti mengaplikasikan model harga berdasarkan permintaan yang mencerminkan ekonomi dunia sebenar di platform permainan.

MapleStory Universe merancang untuk melancarkan MMOPRG berasaskan blok rantai PC mereka ‘MapleStory N’ di beberapa negara dalam tahun ini, diikuti oleh banyak alat dan aplikasi lain yang akan datang.

Maklumat lanjut boleh didapati di laman rasmi MapleStory Universe, , dan .

Tentang MapleStory Universe

MapleStory Universe ialah ekosistem Dunia Maya berasaskan francais terkenal MapleStory. MapleStory Universe menggunakan NFT untuk mencipta pelbagai peningkatan tangible dan tak tanggible kepada pengalaman permainan dan komited untuk mengurangkan halangan masuk kepada teknologi blok rantai untuk membuatnya mudah diakses bagi semua orang.

SUMBER MapleStory Universe

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.