March Networks Memperoleh Perjanjian Perbankan Pertama di Turki, Memacu Transformasi Digital dengan Garanti BBVA

25 1 March Networks Secures Groundbreaking Banking Deal with Garanti BBVA in Türkiye, Driving Digital Transformation

(SeaPRwire) –   Perjanjian ini akan memindahkan Garanti BBVA dari Analog ke Digital dan melibatkan lebih daripada 22,000 kamera IP dan 5,000 NVR di seluruh rangkaian cawangan dan ATM mereka.

OTTAWA, ON, 18 Dis. 2023®, pemimpin global dalam pengawasan video dan penyelesaian berdasarkan video, gembira mengumumkan perkongsian bersejarah dengan Garanti BBVA, salah satu bank terkemuka di Turki. Persetujuan ini menandakan peralihan penting bagi Garanti BBVA dari pengawasan video analog ke digital dan melibatkan pelaksanaan lebih daripada 22,000 kamera IP dan 5,000 Network Video Recorders (NVRs) di seluruh rangkaian cawangan mereka yang meluas sebanyak 883 buah cawangan dan lebih 4,000 ATM.

March Networks and Garanti BBVA (CNW Group/MARCH NETWORKS CORPORATION)

Garanti BBVA, sebuah perintis dalam sektor perbankan Turki, sentiasa memimpin dalam inovasi teknologi, seperti menjadi bank pertama di Turki untuk memperkenalkan perbankan Internet dan Mobile pada tahun 1997. Komitmen mereka terhadap kemajuan berasaskan teknologi kekal sebagai tonggak nilai korporat mereka.

Dalam langkah strategik, Garanti BBVA kini bersedia untuk menjadi bank pertama di Turki yang beralih ke platform pengawasan video digital sepenuhnya. Pemilihan mereka terhadap March Networks berbanding pesaing didasarkan tiga faktor yang menarik:

  1. Keahlian Perbankan Terbukti: March Networks mempunyai portfolio global yang luas, melayani lebih daripada 1,000 bank di seluruh dunia, termasuk beberapa institusi terkemuka dan terkemuka di industri.
  2. Pengurusan Pusat: March Networks menawarkan penyelesaian yang berdaya maju, boleh dipercayai dan dapat dikembangkan berdasarkan kamera IP dan NVR yang boleh dikendalikan secara pusat, menyediakan kecekapan operasi yang ketara, termasuk pengurangan panggilan penyelenggaraan, peningkatan masa aktif dan pengurangan jumlah penyimpanan video secara keseluruhan.
  3. Pengawasan Video +: Penyelesaian March Networks Searchlight untuk Perbankan meningkatkan pengawasan video tradisional dengan mengintegrasikan keupayaan kecerdasan perniagaan terkini. Ini membolehkan bank mengurangkan pencurian dan penipuan dengan menghubungkan transaksi ATM dengan rakaman video dan meningkatkan pengalaman pelanggan di cawangan melalui ciri-ciri inovatif seperti pelacakan masa menunggu barisan.

Ketua Pegawai Keselamatan (CSO) Garanti BBVA Encik M.Feridun Aktaş menyatakan “Sebagai Garanti BBVA, kami bertujuan untuk sentiasa berada di garis hadapan dalam mengikuti dan melaksanakan perkembangan dalam teknologi. Kami bertujuan untuk memberikan pasukan keselamatan muda kami dengan kemahiran yang lebih berkesan, bijak dan berfungsi dengan memperbaharui sistem Pengawasan Video kami yang memenangi anugerah di puluhan ribu lokasi di Turki. Saya yakin bahawa perkongsian projek yang telah kami jalin dengan March Networks akan menghasilkan satu-satunya contoh di kalangan semua orang.”

Penyelesaian komprehensif yang akan disampaikan oleh March Networks kepada Garanti BBVA termasuk lebih daripada 22,000 kamera IP dan 5,000 NVR, semuanya dikendalikan secara terpusat melalui Perisian Pengurusan Video (VMS) Sistem Enterprise Command March Networks (CES). CES menonjol sebagai salah satu platform perisian yang sedikit mampu menguruskan pengurusan sedemikian banyak peranti secara berkesan. Selain itu, CES memudahkan pemantauan kesihatan sistem lanjut di peringkat seluruh sistem, memastikan Garanti BBVA mempunyai penglihatan masa nyata ke atas status semua kamera dan NVR mereka.

Sebagai sebahagian daripada pengurusan pusat, March Networks juga akan menyampaikan penyelesaian penyimpanan pusat yang besar untuk salinan cadangan jumlah video yang besar yang dijana oleh sebanyak kamera IP dan NVR tersebut. March Networks menawarkan salah satu pelaksanaan penyimpanan yang paling fleksibel dalam industri dengan keupayaan untuk menggabungkan penyimpanan di premis dengan awan persendirian dan awan awam, membolehkan Garanti menguruskan data video mereka hari ini dan masa depan.

Garanti BBVA juga akan mempunyai keupayaan untuk mengakses rakaman video langsung dan terdahulu melalui Klien Command March Networks di pejabat utama mereka dan melalui pelayar web di cawangan mereka yang bermakna semua orang dalam organisasi yang memerlukan akses kepada video boleh mengaksesnya.

Pengarah Penjualan Timur Tengah March Networks Trevor Sinden berkata, “Kami sangat gembira Garanti BBVA telah memilih March Networks sebagai rakan kongsi yang dipercayai untuk menyampaikan platform Video Pengawasan berdasarkan IP sepenuhnya mereka. Dengan latar belakang kami yang kukuh dalam sektor kewangan dan skala global kami dengan beberapa bank terbesar di dunia, bersama rakan kami EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri di Turki, kami mempunyai kepakaran dan keupayaan untuk menyampaikan nilai luar biasa untuk Garanti BBVA kini dan masa depan.”

Untuk maklumat lanjut mengenai penyelesaian March Networks untuk Perbankan sila lawati laman web kami di . Untuk berbual dengan seseorang mengenai penyelesaian perbankan kami, sila .

Tentang March Networks
® membantu organisasi mengubah video ke dalam kecerdasan perniagaan melalui pengintegrasian video pengawasan, analitik, dan data dari sistem perniagaan dan peranti IoT. Syarikat di seluruh dunia menggunakan penyelesaian perisian kami untuk meningkatkan kecekapan dan pematuhan, mengurangkan kerugian dan risiko, meningkatkan perkhidmatan pelanggan dan bersaing dengan lebih berjaya. Dengan akar yang dalam dalam keselamatan video dan rangkaian, March Networks juga diiktiraf sebagai pemimpin dalam pengurusan video skala boleh dikembangkan dan perkhidmatan awan berasaskan. Kami bangga bekerja dengan banyak institusi kewangan terbesar di dunia, jenama runcit, pengendali kanabis dan pihak berkuasa pengangkutan, dan menyampaikan perisian dan sistem kami melalui rangkaian pengedaran dan rakan kongsi yang luas di lebih 70 negara. Diasaskan pada tahun 2000, March Networks beribu pejabat di Ottawa, Ontario, Kanada. Ia dimiliki oleh , pemimpin global dalam penyelesaian kuasa dan pengurusan haba. Untuk maklumat lanjut, sila lawati . March Networks dan logo March Networks adalah tanda dagangan March Networks Corporation. Semua tanda dagangan lain adalah hak milik pemilik masing-masing.

Untuk mengikuti berita dan kemaskini terkini March Networks, sila langgan dan tetap terhubung dengan mengikuti March Networks di , , , dan .

SUMBER MARCH NETWORKS CORPORATION

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.