Marko & FriendsTM Menyumbang SGD$150,000 Van Mudah Alih Untuk Orang Cacat Kepada Willing Hearts, Sebuah Pertubuhan Amal Sukarela

(SeaPRwire) –   Derma Amal Memudahkan Perkhidmatan untuk Warga Emas

SINGAPURA, 17 Nov. 2023, sebuah penyedia terkemuka kursus pelaburan hartanah, telah memulakan perjalanan penuh kasih sayang dalam sokongan masyarakat dengan menyumbangkan bantuan kepada Willing Hearts, sebuah pertubuhan amal sekular dan bukan berpihak di Singapura. Dalam majlis serahan kenderaan istimewa dengan tarian naga dan perayaan untuk masyarakat yang berlangsung di premis Willing Hearts di 1 Lor J Telok Kurau pada Selasa, 31 Oktober, pengasas Marko & FriendsTM, Marko, secara peribadinya menyampaikan sebuah kenderaan baru canggih, bernilai SGD$150,000, kepada Tony Tay, Pengasas Willing Hearts.

Marko & FriendsTM (In Pink) presenting the Van to Tony Tay, Founder of Willing Hearts at a Lion Dance Ceremony at Willing Hearts’ premises
Marko & FriendsTM (In Pink) menyampaikan Van kepada Tony Tay, Pengasas Willing Hearts dalam Majlis Tarian Naga di premis Willing Hearts

Kenderaan derma yang baru akan menambah kepada 4 bas sedia ada di Willing Hearts membolehkan mereka meningkatkan inisiatif penjagaan warga emas dengan meluaskan perkhidmatan untuk merangkumi pelbagai aktiviti supaya warga tua dapat bersosial dalam kehidupan harian dengan menyediakan kemudahan pengangkutan pergi dan balik ke premis mereka.

telah berperanan sebagai cahaya harapan untuk pelbagai penerima manfaat di Singapura, menyediakan hampir 7,000 hidangan harian di 70 lokasi sepanjang tahun sejak 2005. Penerima manfaat mereka terdiri daripada warga tua, orang kurang upaya, keluarga berpendapatan rendah, isi rumah ibu tunggal, dan pekerja migran rajin. Dengan pendekatan amal yang menyeluruh, Willing Hearts tidak sahaja menyediakan makanan asas tetapi juga meluaskan perkhidmatan penting seperti rawatan pergigian, perubatan tradisional Cina, rawatan optik dan sokongan berkabung. Komitmen mereka yang teguh terhadap kebajikan masyarakat telah melayakkan mereka menerima pengiktirafan sebagai Syarikat dengan Jaminan Terhad (CLG), Amal dan Institusi Berkharakter Awam (IPC).

Memupuk Roh Derma

Dalam misi untuk memelihara budaya derma di Singapura, derma ini adalah sebahagian daripada komitmen berterusan Marko & FriendsTM untuk menyokong masyarakat, termasuk menyumbangkan bas kepada pertubuhan amal di seluruh Singapura. Aspirasi tertinggi mereka adalah untuk menghidupkan semangat kasih sayang dengan matlamat visionari untuk menyumbangkan 100 harta bebas kepada usaha amal dalam tempoh 10 tahun akan datang.

Dana untuk usaha derma ini dikumpul melalui sumbangan ahli-ahli mereka yang juga berkongsi visi Marko & FriendsTM untuk sokongan masyarakat.

Marko, Pengasas Marko & FriendsTM berkata, “Perjalanan kami dalam pendidikan pelaburan hartanah tidak sahaja mengenai pelaburan tetapi juga pelaburan yang kami lakukan dalam masyarakat kami. Kami diberi keistimewaan untuk membantu Willing Hearts, sebuah pertubuhan yang telah menyentuh kehidupan beribu-ribu orang. Dengan derma ini, kami berazam untuk memelihara budaya derma dan kebaikan di Singapura.”

Willing Hearts telah menyatakan rasa terima kasih yang mendalam atas bas derma itu. Sumbangan ini sangat penting untuk mengangkut penerima manfaat terutamanya warga tua mereka memandangkan permintaan perkhidmatan yang semakin meningkat dan angkatan bas empat buah sedia ada.

Tony Tay, Pengasas Willing Hearts, menyampaikan rasa terima kasih yang tulus dengan berkata, “Kami telah lama menaruh aspirasi untuk memperoleh bas bagi membantu pengangkutan warga tua penerima manfaat kami, namun cabaran untuk mendapatkan pembiayaan terus menjadi halangan. Kepada kejutan gembira kami, Marko & FriendsTM menghubungi kami dengan menawarkan derma terus bas, yang kami terima dengan penuh rasa syukur.”

Tentang Marko & FriendsTM:

Marko & FriendsTM ialah penyedia terkemuka kursus pelaburan hartanah di Singapura. Dengan komitmen untuk mendidik individu mengenai halus pelaburan hartanah, mereka memberdayakan ahli-ahli untuk membuat keputusan kewangan berinformasi dan mencipta masa depan yang lebih selamat.

Tentang Willing Hearts:

Willing Hearts ialah sebuah pertubuhan amal sekular, bukan berpihak di Singapura. Dikendalikan sepenuhnya oleh sukarelawan, mereka menguruskan dapur kebajikan yang menyediakan beribu-ribu hidangan setiap hari kepada mereka yang memerlukan, dengan fokus kepada warga tua, orang kurang upaya, keluarga berpendapatan rendah, dan pekerja migran. Selain makanan, mereka menawarkan pelbagai perkhidmatan penting untuk menyokong kebajikan penerima manfaat mereka.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)