MASH GROUP menyertai hab logistik yang pesat berkembang Goodman Joso

(SeaPRwire) –   TOKYO, Nov. 20, 2023 — Goodman Joso sedang berkembang menjadi hab logistik dan pengguna penting dengan syarikat pakaian terkemuka , pelanggan terbaru yang bersetuju untuk menyewa seluruh tingkat di bangunan canggih ini. 

Goodman Joso - external, internal and rooftop garden images
Goodman Joso – external, internal and rooftop garden images

Berukuran 174,000 meter persegi di sepanjang lima tingkat, Goodman Joso terletak strategik bersebelahan dengan Persimpangan Joso di Lebuhraya Ken-O, memastikan akses mudah kepada pengguna di kawasan Tokyo Raya dan sekitar. MASH GROUP akan menyewa seluruh tingkat seluas 34,750 meter persegi di bangunan ini yang menetapkan piawaian baharu bagi industri dari segi inovasi, kelestarian dan kesihatan.

Ciri reka bentuk inovatif dan kelestarian bangunan ini termasuk:

  • Sistem kuasa suria dengan kapasiti 4.25MW, menjana elektrik cukup untuk menghidupkan seluruh hartanah
  • Penyimpanan bateri maju dengan kapasiti 3.8MW, membolehkan penyimpanan tenaga suria lebihan untuk digunakan semasa tempoh permintaan tinggi
  • Stesen pengecasan kenderaan elektrik (EV) menyokong permintaan yang semakin meningkat untuk pengangkutan mesra alam
  • Kawasan kemudahan dan ruang rehat kakitangan yang berasingan dan berhubung dengan teres luar dan halaman, menyediakan persekitaran bekerja yang selesa
  • Ruang kerja kolaboratif dan bilik mesyuarat bersama
  • Zon kesihatan dan senaman
  • Pengesahan BELS (ZEB), yang merupakan penarafan tertinggi untuk prestasi tenaga di Jepun
  • Bangunan ini juga memperoleh pensijilan CASBEE S tertinggi untuk amalan bangunan lestari.

Kualiti luar biasa dan reka bentuk inovatif Goodman Joso sangat sesuai dengan MASH GROUP dengan tumpuan pada “Reka Bentuk Kesihatan” untuk memperkayakan kehidupan orang,” kata Angus Brooks, CEO Goodman Jepun. “Dengan aksesibilitinya kepada asas pengguna berjumlah puluhan juta dan kemudahannya untuk pekerja yang cemerlang, Goodman Joso menawarkan asas untuk syarikat seperti MASH GROUP yang berdedikasi kepada perkhidmatan unggul melalui pendekatan perniagaan progresif.”

Encik. Hisatake Iwaki, Pegawai Eksekutif dan Pengurus Bahagian Kawalan Pengeluaran di MASH Style Lab memberikan komen, “Kumpulan kami mengamalkan falsafah korporat ‘Reka Bentuk Kesihatan’ dan berdedikasi untuk mencapai ‘Neutraliti Karbon’ seraya mempromosikan ‘Reka Bentuk Kesihatan untuk Orang dan Masyarakat,’ semuanya dengan matlamat memberi senyuman kepada orang di seluruh dunia.

Kami gembira melancarkan Pusat Pengedaran MASH GROUP Joso di Goodman Joso yang disahkan secara alam sekitar. Pengembangan ini adalah sebahagian daripada usaha strategik kami untuk memperluaskan perniagaan dan meningkatkan keupayaan logistik kami. Keputusan ini didorong oleh keselarian antara inisiatif kelestarian maju Goodman Joso dan falsafah asas kami, serta komitmen kuat mereka terhadap kesejahteraan pekerja.

Kami menganggap penyatuan dan pengoptimuman rangkaian logistik kami sebagai langkah penting untuk mengurangkan kesan alam sekitar dengan mengurangkan pelepasan CO2 . Selain itu, pusat pengedaran ini membolehkan kami menawarkan penyelesaian berkesan dalam pelbagai aspek perniagaan kami, termasuk pengurusan stok berpusat untuk kemudahan pelanggan dan mewujudkan persekitaran bekerja yang lebih baik untuk pekerja dan rakan kongsi perniagaan kami.”

Selain penawaran logistik yang cemerlang, Goodman Joso juga sebahagian daripada ‘Lembah Agrisains Joso’, pembangunan bercampur baharu yang telah menarik lebih satu juta pengunjung dan ahli masyarakat ke tapak sejak dibuka enam bulan lalu. Kemudahan berhampiran termasuk kedai buku Tsutaya, kedai kopi, padang main, restoran, runcit, kemudahan spa, dan taman bandar, menyediakan pelbagai penawaran untuk pekerja dan masyarakat setempat. Selain itu, Goodman Joso mudah diakses dengan laluan bas khas ke stesen keretapi berhampiran, melayani masyarakat serta pekerja yang merupakan sebahagian daripada kawasan buruh besar, disokong oleh inisiatif pekerjaan dan pembangunan Bandar Joso.

Encik Brooks menambah: “Pendekatan pembangunan bersepadu ini menunjukkan komitmen Goodman Jepun untuk mewujudkan masyarakat lestari yang memenuhi keperluan perniagaan dan penduduk. Bangunan Goodman Joso 2 sedang dalam pembinaan dan dijadual siap pada awal 2025 akan datang, akan terus meningkatkan kompleks ini, dan kami berharap untuk terus memberikan kepada pelanggan dan masyarakat luas.”

Untuk maklumat lanjut, sila lawati  

Tentang MASH GROUP

MASH GROUP menggunakan falsafah korporat “Memberi bentuk kepada idea kami dan memberi kegembiraan kepada orang” dan mengikuti prinsip “Reka Bentuk Kesihatan” untuk memperkayakan setiap jam dalam kehidupan orang. Sama ada kami memilih dan mengumpul bahan atau mencipta dan menyediakan produk, jika ada apa-apa dalam proses pengeluaran yang tidak termasuk dalam Reka Bentuk Kesihatan, kami tidak akan melakukannya, tidak kira seberapa menguntungkannya sebagai perniagaan. Itulah kebanggaan dan misi kami, Model Perniagaan Mash.

Mash ditubuhkan pada 1998 sebagai syarikat reka bentuk grafik. Sejak memasuki industri fesyen pada 2005, kami telah meluaskan ke pelbagai perniagaan termasuk kecantikan, makanan, dan sukan. Perniagaan kami telah merebak bukan sahaja di Jepun tetapi juga di Asia, Amerika Syarikat, dan tempat-tempat lain di seluruh dunia.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati:  

Tentang Goodman

Goodman Group ialah kumpulan hartanah perindustrian global dengan operasi di pasaran pengguna utama di Australia, New Zealand, Asia, Eropah, United Kingdom, dan Amerika. Goodman Group, terdiri daripada entiti terikat Goodman Limited, Goodman Industrial Trust dan Goodman Logistics (HK) Limited, ialah kumpulan hartanah terbesar di Bursa Saham Australia (ASX: GMG), entiti 20 teratas mengikut nilai pasaran, dan salah satu pengurus pelaburan hartanah perindustrian tersenarai terbesar di seluruh dunia.

Goodman menyediakan infrastruktur penting untuk ekonomi digital dengan memiliki, membangunkan, dan mengurus hartanah berkualiti tinggi dan mampan yang berhampiran dengan pengguna di bandar-bandar utama di seluruh dunia. Portfolio hartanah kami termasuk pusat logistik dan pengedaran, gudang, ringan industri, industri berlapis, taman perniagaan dan pusat data. Kami mengambil pandangan jangka panjang, melabur secara signifikan bersama rakan modal dalam platform pengurusan pelaburan kami dan memfokuskan portfolio di mana kami boleh mencipta nilai paling banyak untuk pelanggan dan pelabur.

Untuk maklumat lanjut sila lawati:

Tentang Goodman Jepun

Untuk maklumat lanjut sila lawati

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)