MASON RESOURCES MENGAUM PENUTUPAN JUALAN HARTANAH LAC GUÉRET KEPADA NOUVEAU MONDE GRAPHITE

40 1 MASON RESOURCES ANNOUNCES CLOSING OF THE SALE OF THE LAC GUÉRET PROPERTY TO NOUVEAU MONDE GRAPHITE

(SeaPRwire) –   TORONTO, Jan. 31, 2024 – Mason Resources Inc. (“Mason”) (TSXV: LLG) (OTCQX: MGPHF) dengan sukacita mengumumkan bahawa ia telah menutup hari ini jualan Hartanah Lac Guéret, sasaran untuk , menurut perjanjian pembelian aset yang telah diumumkan pada Januari 21, 2024 (“APA”) dengan Nouveau Monde Graphite Inc. (“NMG”) (NYSE: NMG) (TSXV: NOU).

Mason Graphite Inc. Logo (CNW Group/Mason Resources Inc.)

Sebagai balasan untuk jualan Hartanah Lac Guéret, Mason menerima 6,208,210 saham biasa NMG, mewakili kira-kira 9.25% daripada saham biasa NMG yang dikeluarkan dan beredar.

Satu salinan APA boleh didapati di bawah profil Mason di SEDAR+ di .

Tentang Mason Resources Inc.

Mason Resources Inc. adalah syarikat Kanada yang tertumpu kepada peluang pelaburan. Mason adalah pemegang saham terbesar Black Swan Graphene Inc. (“Black Swan”) (TSX.V: SWAN) (OTCQB: BSWGF) memberi tumpuan kepada pengeluaran besar-besaran produk grafena berprestasi tinggi dan berkos rendah yang dilindungi paten, bertujuan ke beberapa sektor perindustrian, termasuk konkrit dan polimer, yang dijangka memerlukan jumlah besar grafena dan, seterusnya, jumlah besar grafit. Black Swan bertujuan memanfaatkan industri grafit muncul Quebec untuk menubuhkan rantaian bekalan bersepadu. Pada tahun 2023, Black Swan, Nationwide Engineering Research & Development Ltd. dan Arup Group Ltd. mengumumkan perkongsian strategik dan, pada tahun 2024, Black Swan mengumumkan perjanjian komersial dengan Hubron International Ltd. Teknologi pemprosesan grafena Black Swan dibangunkan sepanjang tempoh satu dasawarsa oleh Thomas Swan & Co. Ltd., pengilang kimia global berpusat di United Kingdom dengan rekod laluan satu abad.

Untuk maklumat lanjut: dan .

Tentang Nouveau Monde Graphite

Nouveau Monde Graphite berusaha untuk menjadi penyumbang utama kepada revolusi tenaga lestari. Syarikat ini bekerja untuk membangunkan sumber bersepadu serpihan bateri karbon neutral di Quebec, Canada, untuk pasaran sel bahan api dan litium ion yang berkembang. Dengan piawaian ESG yang cemerlang, NMG berazam untuk menjadi pembekal strategik kepada pengeluar bateri dan kereta terkemuka di dunia, menyediakan bahan maju berprestasi tinggi dan boleh dipercayai sambil mempromosikan kelestarian dan ketelusan rantaian bekalan.

Untuk maklumat lanjut:

Mason Resources Inc. bagi pihak Lembaga Pengarah
Peter Damouni, Presiden & Ketua Eksekutif

Sama ada Bursa Saham Venture TSX atau Perkhidmatan Pendaftarannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar Bursa Saham Venture TSX) tidak bertanggungjawab terhadap kecukupan atau ketepatan pelepasan ini.

SUMBER Mason Resources Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.