May Mobility melancarkan perkhidmatan transit tanpa pemandu pertama untuk Pendahulu di Arizona, mengambil langkah seterusnya untuk mengubah cara penumpang bergerak di bandar dan persekitaran bandar

IstockPhoto metamorworks 3 May Mobility melancarkan perkhidmatan transit tanpa pemandu pertama untuk Pendahuluan di Arizona, mengambil langkah seterusnya untuk mengubah cara penumpang bergerak di bandar dan persekitaran bandar

(SeaPRwire) –   May Mobility akan memulakan program Pendahuluan mereka di jalan raya awam bulan ini

Syarikat itu akan terus meningkatkan keupayaan sepenuhnya tanpa pemandu mereka melalui 2024 dengan menggunakan teknologi membuat keputusan berbilang polisi unik mereka

ANN ARBOR, Michigan, 18 Dis 2023, sebuah pemimpin dalam pembangunan dan pelaksanaan teknologi kenderaan autonomi (AV), hari ini mengumumkan pelancaran perkhidmatan tanpa pemandu pertama mereka untuk penumpang di jalan raya awam di Sun City, Arizona. Kenderaan hanya untuk penumpang May Mobility, yang memanfaatkan teknologi (MPDM) unik mereka, akan beroperasi setiap hari seminggu tanpa pemandu duduk di tempat pemandu. Sun City mewakili komuniti pertama daripada banyak komuniti di seluruh dunia di mana May Mobility bertujuan untuk melancarkan perkhidmatan transit tanpa pemandu mereka untuk mengubah bandar dengan menyediakan pengangkutan yang mudah diakses, selamat dan boleh dipercayai.

“Hari ini, kami mengambil langkah penting memulakan operasi hanya untuk penumpang, sudut penting untuk pertumbuhan komersial dan pengembangan kami ke depan,” kata Edwin Olson, CEO dan pengasas bersama May Mobility. “Kami percaya ia adalah penting bekerja rapat dengan rakan kongsi strategik kami, pihak berkuasa, penanggung insurans, dan penumpang, ketika kami melancarkan teknologi kami secara berperingkat.”

Sistem membuat keputusan berbilang polisi May Mobility direka khas untuk menyelesaikan cabaran membuat keputusan pemanduan selamat dalam ketidakpastian, termasuk apabila kenderaan menemui skenario yang tidak diketahui. MPDM berjalan secara langsung, di atas papan, menganalisis beribu-ribu kemungkinan skenario setiap saat, memilih yang paling selamat untuk dilaksanakan. Pendekatan ini terhadap teknologi autonomi membuat kenderaan May Mobility mahir menangani kes-kes tepi dan membolehkan syarikat itu meningkatkan skala dengan lebih cekap dan cepat daripada yang mungkin.

“May Mobility telah membina penyelesaian autonomi yang lebih mudah diskaali pada sebahagian kos sistem lain pada tahap kematangan yang sama,” kata Anna Brunelle, ketua pegawai kewangan May Mobility. “Dan ketika kami terus meluaskan dan memperbaiki domain reka bentuk operasi tanpa pemandu kami, kami semakin dekat dengan matlamat kami menjadi syarikat AV pertama yang menguntungkan.”

Sebelum beralih ke perkhidmatan hanya untuk penumpang, kenderaan May Mobility memulakan operasi di jalan raya awam di Sun City dengan pemandu keselamatan pada April 2023. Syarikat itu melancarkan dengan syarikat TransitTech Via, untuk melayani komuniti persaraan Sun City dan menyediakan akses mobiliti berkongsi, atas permintaan dengan AV yang lebih terjangkau. Perkhidmatan itu dirancang untuk membolehkan populasi berusia mendapatkan kebebasan dan mobiliti yang lebih tinggi dengan selamat dan boleh dipercayai. Pengajaran daripada perkhidmatan ini meletakkan asas untuk peralihan ke perkhidmatan hanya untuk penumpang yang selamat direka untuk memenuhi keperluan komuniti tempatan.

Melalui perkhidmatan tanpa pemandu pertama May Mobility, kumpulan Pendahuluan terpilih di Sun City akan mampu meminta pungutan di salah satu kenderaan Autono-MaaS Toyota Sienna May Mobility dari pelbagai halte. Perkhidmatan hanya untuk penumpang akan beroperasi pada awalnya di jalan raya awam Isnin hingga Jumaat pada petang dan akan tersedia secara percuma kepada Pendahuluan.

Perkhidmatan hanya untuk penumpang May Mobility akan dipacu oleh , pemimpin global dalam TransitTech, dan akan melayani kompleks penduduk, pusat perubatan dan lokasi utama yang lain. Pendahuluan terdiri daripada kumpulan penduduk Sun City dengan pelbagai keperluan pengangkutan. Maklumbalas mereka akan memainkan peranan penting dalam membentuk bagaimana syarikat itu terus meningkatkan operasi hanya untuk penumpang, dengan mengambil kira keselamatan pada setiap langkah, dan bagaimana AV boleh digunakan dengan berjaya dalam pengangkutan awam.

May Mobility mengharapkan untuk meningkatkan perkhidmatan hanya untuk penumpang secara signifikan sebagai sebahagian daripada rancangan mereka untuk memperbaiki pengangkutan di seluruh pasaran. Penduduk Sun City yang berminat untuk menjadi Pendahuluan boleh memohon .

Strategi pasaran sektor awam May Mobility adalah bekerjasama secara langsung dengan pemangku kepentingan seperti bandar raya, agensi transit, perbandaran dan agensi kerajaan untuk mengenal pasti kekurangan dalam sistem pengangkutan awam semasa dan menyelesaikan cabaran pengangkutan sebenar untuk komuniti. Peralihan May Mobility ke operasi hanya untuk penumpang adalah langkah penting berikutnya untuk mencapai matlamat tersebut.

Mengenai May Mobility
May Mobility membangunkan teknologi kenderaan autonomi (AV) dan melancarkan armada kenderaan kepada pelanggan munisipal dan perniagaan. Sistem membuat keputusan berbilang polisi (MPDM) uniknya berada di teras misi untuk membantu bandar menjadi lebih selamat, hijau dan mudah diakses. Rekod terbukti MPDM telah menyediakan lebih daripada 350,000 pengembaraan autonomi sehingga kini dalam pelbagai aplikasi pengangkutan awam di seluruh Amerika Syarikat dan Jepun. Dengan rakan kongsi strategik utama termasuk beberapa syarikat automotif dan pengangkutan paling inovatif di dunia, seperti Toyota Motor Corporation dan NTT, May Mobility bertujuan mencapai piawaian tertinggi dalam keselamatan penumpang, kelestarian dan keadilan pengangkutan. Untuk maklumat lanjut, lawati .

May Mobility, Inc. (PRNewsfoto/May Mobility)

SUMBER May Mobility

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.