MediaTek Memperluaskan Portfolio Wi-Fi 7 dengan Chipset Baru untuk Peranti Utama

(SeaPRwire) –   Generasi kedua chipset Filogic menawarkan kelajuan, prestasi puncak, dan kebolehpercayaan sentiasa aktif Wi-Fi 7

LAGUNA BEACH, Calif., 18 Nov. 2023 — , salah satu pengguna awal teknologi Wi-Fi 7, kini mempunyai portfolio Wi-Fi 7 paling menyeluruh dengan pengenalan hari ini bagi penyelesaian Filogic 860 dan Filogic 360 generasi kedua syarikat. Bersama-sama, penambahan ini bertujuan untuk terus memperluaskan platform produk MediaTek yang menggunakan kemajuan terkini dalam sambungan sambil mencapai prestasi puncak dan kebolehpercayaan sentiasa aktif.

MediaTek Filogic 860 infographic
MediaTek Filogic 860 infographic

Filogic 860 menggabungkan titik capaian Wi-Fi 7 dwilaluan dengan penyelesaian pemproses rangkaian maju baharu dan sesuai untuk titik capaian perniagaan, gerbang Ethernet pembekal perkhidmatan dan nod mesh, serta aplikasi router runcit dan IoT. Filogic 360 adalah penyelesaian klien berdiri sendiri yang mengintegrasikan Wi-Fi 7 2×2 dan Bluetooth dwilaluan 5.4 dalam satu cip, dan dirancang untuk menyampaikan sambungan Wi-Fi 7 generasi seterusnya ke peranti tepi, peranti penstriman dan pelbagai peranti pengguna lain.

“MediaTek menonjol dengan portfolio sambungan paling menyeluruh di pasaran, dan kami teruskan warisan ini dengan dua penyelesaian Wi-Fi 7 maju baharu kami yang direka untuk aplikasi arus perdana,” kata Alan Hsu, naib presiden korporat dan pengurus umum Perniagaan Sambungan Pintar di MediaTek. “Filogic 860 dan Filogic 360 menawarkan teknologi yang sama seperti penyelesaian premium kami dengan kebolehpercayaan luar biasa dalam persekitaran rangkaian sibuk, kelajuan luar biasa dengan pengurangan latensi dan julat dipertingkatkan.”

Untuk pasaran perniagaan dan runcit, Filogic 860 menyediakan platform lengkap untuk penyelesaian titik capaian Wi-Fi 7 dwilaluan, router dan nod mesh. Membina atas kejayaan reka bentuk generasi pertama, Filogic 860 dilengkapi dengan pemprosesan Arm Cortex-A73 tripel teras yang menyokong pemercepatan perkakasan untuk ciri-ciri terowong dan keselamatan maju untuk memenuhi keperluan perniagaan, pembekal perkhidmatan.

Platform Filogic 860 termasuk ciri-ciri berikut:

 • Rekabentuk Wi-Fi 6nm berkuasa rendah terkemuka industri
 • Sokongan MAC MLO tunggal
 • Menyokong 4096-QAM dan MRU
 • Menyokong Wi-Fi 7 dwilaluan dengan kelajuan MLO dwilaluan tertinggi industri, 7.2Gbps
 • Kemudahan dwilaluan, dwiserentak dengan 4T4R untuk 2.4GHz sehingga BW40 dan 5T5R 4SS untuk 5GHz sehingga BW160
 • Menyokong antena menerima tambahan untuk DFS tanpa menunggu
 • Sokongan Filogic Xtra julat, meningkatkan jarak penerimaan menggunakan antena tambahan

Filogic 360 adalah penyelesaian berdiri sendiri tunggal cip Wi-Fi 7 2×2 dan Bluetooth dwilaluan 5.4 yang direka untuk menyampaikan sambungan terbaik dikelas untuk klien prestasi tinggi seperti telefon pintar, PC, laptop, kotak set atas, penstriman OTT, dan banyak peranti lain.

Ciri-ciri utama Filogic 360 termasuk:

 • Wi-Fi 7 2×2 dwilaluan boleh pilih dengan kelajuan sehingga 2.9Gbps
 • Menyokong 4096-QAM dan MRU
 • Sokongan jalur saluran 160MHz
 • Sokongan Filogic Xtra julat, meningkatkan jarak komunikasi dengan penyelesaian MLO hibrid unik
 • Menyokong dua teras Bluetooth 5.4 untuk permainan dan aplikasi lain
 • Audio BLE dengan DSP terbina untuk sokongan kodik LC3
 • Teknologi kebolehserentakan Wi-Fi dan Bluetooth MediaTek maju memastikan kedua-dua teknologi boleh beroperasi di jalur 2.4 GHz dengan lancar, tanpa gangguan

Penyelesaian Filogic 860 dan Filogic 360 MediaTek telah memulakan sampel kepada pelanggan dan pengeluaran besar-besaran dijangka pada pertengahan 2024.

Untuk maklumat lanjut mengenai portfolio Filogic MediaTek, sila lawati: .

Mengenai MediaTek Inc.

MediaTek Incorporated (TWSE: 2454) ialah syarikat semikonduktor global tanpa kilang yang membolehkan hampir 2 bilion peranti terhubung setahun. Kami merupakan pemimpin pasaran dalam membangunkan sistem-chip inovatif (SoC) untuk produk mobiliti, hiburan rumah, sambungan dan IoT. Dedikasi kami kepada inovasi telah meletakkan kami sebagai tenaga pasaran dalam beberapa bidang teknologi utama, termasuk teknologi mudah alih berkuasa sangat cekap, penyelesaian automotif dan pelbagai produk multimedia maju seperti telefon pintar, tablet, televisyen digital, 5G, Peranti Bantuan Audio (VAD) dan produk pakai. MediaTek memberdayakan dan memberi inspirasi kepada orang untuk meluaskan cakrawala dan mencapai matlamat mereka melalui teknologi pintar, lebih mudah dan cekap daripada sebelumnya. Kami bekerja dengan jenama yang anda cintai untuk membuat teknologi hebat mudah diakses untuk semua, dan ia memacu segala yang kami lakukan. Lawati untuk maklumat lanjut.

Pejabat Media MediaTek:


Kevin Keating, MediaTek
+1- 206-321-7295
10188 Telesis Ct #500, San Diego, CA 92121, USA

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)