Membina Jambatan Sambungan Melalui Teknologi Dan Budaya

(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 16, 2023A report from China Daily: 

Kemuncak Camp Pembuat Remaja & Bengkel Guru ke-7 Belt and Road berjaya berakhir di Nanning, Wilayah Autonomi Zhuang Guangxi, pada November 10.

Majlis penutupan dihadiri oleh Zhou Chengfang, Ahli Kumpulan Kepimpinan Parti Jawatankuasa Tetap Kongres Rakyat Politik China Wilayah Autonomi Zhuang Guangxi; Xin Bing, Pengarah Jeneral Pusat Sains & Teknologi Kanak-kanak dan Pemuda CAST (CYSCC); Na Xiang, Setiausaha Kumpulan Kepimpinan Parti dan Timbalan Pengerusi Persatuan Sains dan Teknologi Guangxi; You Xingguang, Setiausaha Kumpulan Kepimpinan Parti dan Timbalan Pengerusi Persatuan Sains dan Teknologi Yunnan; Guo Wei, Ahli Jawatankuasa Berdiri Parti CPC Nanning, dan Timbalan Datuk Bandar Kerajaan Rakyat Nanning.

Zhou Chengfang menekankan bahawa Kem Camp tidak sahaja berjaya membentuk platform pertukaran yang kaya untuk peminat sains muda dan pendidik, malahan juga meletakkan asas kukuh untuk Guangxi dalam menubuhkan platform bersifat ASEAN untuk penyebaran sains berkualiti tinggi bagi faedah bersama.

Pada majlis itu, 12 pasukan dianugerahkan anugerah “Pasukan Terbaik”, 7 menerima anugerah “Pembentangan Terbaik” dan lagi 7 diiktiraf dengan anugerah “Pembuat Terbaik”. Tetamu juga melawat pameran pencapaian Kem Camp dan Carnival Sains Kanak-kanak dan Pemuda China-ASEAN.

Dengan tema “Impian Sains Masa Depan, Dedikasi untuk Dunia yang Lebih Baik” acara utama berlangsung di Guangxi dan Chongqing, manakala yang lain berlangsung serentak di wilayah-wilayah lain.

Aktiviti-aktiviti ini secara berkesan mempamerkan sumber sains, teknologi, dan budaya Guangxi. Melalui lawatan ke muzium, bengkel SGMW, dan acara seni dan pertukaran kebudayaan malam, peserta terpesona dengan keindahan sains dan kepelbagaian budaya, serta mendapat wawasan mengenai kemajuan teknologi kenderaan tenaga baharu pintar.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)