Memperkenalkan Lucid Gravity: Meredefinisikan SUV Elektrik

  • Kenderaan SUV elektrik baru Lucid Gravity menandakan permulaan era baru bagi kenderaan SUV elektrik: kombinasi ciri-ciri yang belum pernah dilihat sebelum ini dalam satu kenderaan dan jarak perjalanan yang dijangka melebihi 440 batu1.
  • Inovasi Lucid dalam teknologi dan paketan EV membolehkan ruang dalaman mewah dan luas untuk sehingga tujuh orang dewasa dan barang-barang mereka, tanpa saiz luaran yang besar dan kebolehmaneuveran yang lemah yang sering dikaitkan dengan SUV penuh saiz tradisional tiga baris.
  • Dengan menampilkan platform SUV baru dan generasi seterusnya sistem kuasa elektrik eksklusif Lucid, Gravity akan menyediakan pengalaman memandu yang menggalakkan.
  • Lucid telah membuktikan keupayaannya dalam menghasilkan kereta mewah elektrik kelas atas; kini Gravity membuka Lucid ke pasaran SUV yang jauh lebih besar.
  • Lucid Gravity akan dilancarkan pada akhir 2024. Seperti Lucid Air, harga Gravity akan bermula di bawah USD80,0002.

(SeaPRwire) –   NEWARK, California, 17 November 2023 — , Inc. (NASDAQ: LCID), yang telah mendapat sanjungan meluas kerana menaiktarafkan standard kemewahan kenderaan elektrik dengan penerima Anugerah Kereta Mewah Sedunia 2023, Lucid Air, kini menetapkan piawaian baharu sekali lagi dengan perasmian kenderaan SUV mewah elektrik baharu, Lucid Gravity. SUV Lucid Gravity ini menggunakan inovasi yang pertama kali dilihat dalam sedan Lucid Air untuk mencipta SUV mewah elektrik tanpa kompromi: kenderaan prestasi tinggi dengan ruang untuk sehingga tujuh orang dewasa dan barang mereka serta jarak perjalanan yang dijangka melebihi 440 batu1. SUV Lucid Gravity akan membuat kemunculan awam hari ini semasa Pameran Kereta Los Angeles, dengan pengeluaran bermula pada akhir 2024.

Introducing the Lucid Gravity: Redefining the Electric SUV

Introducing the Lucid Gravity: Redefining the Electric SUV

“SUV Gravity mewakili satu lompatan besar bagi teknologi dan reka bentuk terkemuka Lucid. Pelanggan akan mendapati kombinasi ruang dan kebolehmaneuveran, kemewahan, dan fleksibiliti tanpa kompromi yang sebelum ini belum pernah dilihat, semuanya disatukan dengan sempurna dalam satu kenderaan luar biasa dengan pengalaman memandu dan jarak perjalanan sebenar Lucid,” kata Peter Rawlinson, Ketua Pegawai Eksekutif dan Ketua Pegawai Teknologi di Lucid. “Teknologi proprietari sistem kuasa EV dan pendekatan holistik kami terhadap kejuruteraan kenderaan membolehkan Air sedan menetapkan piawaian baharu bagi kereta mewah sukan. Dengan Gravity, inovasi ini berkembang dan generasi seterusnya teknologi kami digunakan dengan lebih hebat, menghasilkan SUV elektrik yang boleh mencapai lebih 440 batu1 jarak perjalanan dengan paket bateri sedikit lebih besar daripada pesaing kami yang bergantung pada bateri.”

Reka Bentuk Gravity: Keseimbangan Bentuk dan Fungsi
“Di Lucid, kami percaya dalam melangkaui sempadan reka bentuk. Kami telah menumpukan kepercayaan ini untuk memaksimumkan ruang, kecekapan aerodinamik dan utiliti, menghasilkan SUV elektrik dengan gabungan ciri-ciri yang belum pernah dilihat sebelum ini,” kata Derek Jenkins, Naib Presiden Kanan Reka Bentuk dan Jenama di Lucid. “Sama ada ia SUV untuk menelan barang-barang khemah keluarga atau kenderaan jelajah jarak jauh menyusuri ratusan batu antara rehat, Gravity direka untuk menjadi fleksibel. Dedikasi pasukan kami dalam mencipta SUV yang menyepadukan bentuk dan fungsi dengan sempurna telah menghasilkan kenderaan yang menarik secara visual, sangat fleksibel, dan memberikan pengalaman memandu mewah yang tinggi.”

Komitmen Lucid terhadap kecemerlangan reka bentuk, ruang dalaman yang luas dan fleksibiliti memisahkan Gravity daripada pesaing. Pilihan reka bentuk luaran adalah bukti penyepaduan Gravity terhadap estetika dan utiliti. Fokus kepada kecekapan telah membawa kepada sasaran pekali aerodinamik kurang daripada 0.243, profil aerodinamik yang tidak pernah dilihat oleh SUV tiga baris lain. Dengan kehadiran yang menguasai disokong oleh frunk besar, profil licin, kabin memanjang, bahu tegas dan spoiler belakang sukan, Gravity menunjukkan keupayaannya untuk memenuhi pelbagai keperluan pemandu harian.

Di dalam, Gravity memberikan kesan dengan ruang kargo yang luas dan fleksibel. Kabin menawarkan tempat duduk yang luas, dengan kemudahan tambahan kerusi baris kedua dan ketiga yang boleh dilipat rata untuk mendedahkan lebih 112 kaki padu ruang kargo yang boleh digunakan untuk kombinasi mudah alih dan kapasiti kargo. Kerusi baris kedua bergerak membolehkan pengalaman belakang yang ditingkatkan. Ruang kaki yang hebat juga diteruskan ke baris ketiga, membolehkan konfigurasi tujuh penumpang yang selesa, menjadikannya kenderaan ideal untuk semua pengembaraan.

Gravity mewakili evolusi muktamad antaramuka pengguna Clearview Cockpit Lucid, menampilkan skrin lengkung dan tidak terputus OLED 34 inci yang mengapung di atas stereng inovatif baru Gravity, berpadanan rapat dengan garis pandangan pemandu. Panel Pilot Lucid kembali dalam Gravity dengan bar sentuhan capaian pantas dan duduk bersama konsol tengah kaca elegan yang bergeser untuk storan tambahan. SUV ini juga memperkenalkan perisian generasi seterusnya Lucid dengan kemaskini melalui udara, memastikan peningkatan berterusan kenderaan.

Prestasi Kereta Sukan dan Jarak Perjalanan Lucid
Prestasi luar biasa Gravity bermula dengan platform baharu yang direka khas sebagai SUV sukan. Ini dipadukan dengan sempurna dengan generasi seterusnya sistem kuasa elektrik eksklusif Lucid, termasuk motor elektrik paling padat tenaga dalam pengeluaran global, dan evolusi seni bina 900V elektriknya. Gravity bukan hanya SUV mewah; ia adalah kuasa, mempercepatkan diri dari 0 hingga 60 batu sejam dalam kurang 3.5 saat sambil menyediakan kapasiti muatan lebih 1,500 paun dan kapasiti tarikan tambahan 6,000 paun4.

Dengan SUV Gravity, prestasi diperluaskan di luar jalan raya kerana Lucid memperkenalkan Zero Gravity, pakej suspensi udara pilihan yang menyesuaikan secara automatik kepada keperluan permukaan berbeza, memastikan pengalaman memandu yang licin dan selesa di atas mana-mana permukaan. Penyesuaian manual juga menawarkan keupayaan untuk meninggikan Gravity untuk memaksimumkan kebolehan luar jalan dan menurunkannya untuk memaksimumkan prestasi dan jarak perjalanan.

“Falsafah reka bentuk dan kejuruteraan Lucid sentiasa memberi tumpuan kepada melakukan lebih dengan kurang. Gravity menggunakan prinsip ini untuk menawarkan pelanggan lebih daripada apa yang mereka perlukan – lebih ruang, lebih utiliti, dan lebih jarak perjalanan – sambil mengelakkan kelebihan sel bateri, kos pemilikan tambahan, dan berat tidak perlu,” kata Eric Bach, Naib Presiden Kanan Produk dan Ketua Jurutera di Lucid. “Kami percaya dalam melangkaui sempadan yang mungkin, dan dengan paket bateri kira-kira separuh saiz pesaing kami, Gravity adalah kenderaan elektrik mesra alam, fleksibel dengan semangat supercar. “

SUV Gravity tidak hanya cekap; ia menetapkan piawaian baharu bagi SUV dengan paket bateri lebih kecil, ringan dan berteknologi tinggi sambil menawarkan jarak perjalanan luar biasa, dijangka melebihi 440 batu1. Gravity menggunakan evolusi seni bina 900V terkemuka dan kadar cas ultra cepatnya, menjadikannya salah satu sistem cas EV terpantas di peringkat global. Pelanggan boleh menambah sehingga 200 batu jarak perjalanan dalam kira-kira 15 minit5, memastikan kemudahan dan masa tidak aktif minimum semasa perjalanan jauh.

“Gravity akan membawa pelanggan lebih jauh dengan bateri yang lebih sedikit dan dengan itu menggunakan tenaga yang lebih sedikit, ” tambah Rawlinson. “Paket baterinya yang lebih kecil, ringan dan berteknologi tinggi bermakna logam langka dan mineral yang lebih sedikit, tenaga cas yang lebih rendah, penggunaan elektrik yang lebih rendah, tekanan yang lebih rendah terhadap grid dan berat kenderaan yang lebih ringan. Apabila kami berkata kami di sini untuk maju dalam teknologi, ini yang kami maksudkan – ini benar-benar kelestarian dalam tindakan.”

Pengalaman Manusia Gravity: Melampaui Kemewahan Permukaan
Kemewahan dalaman Gravity tidak terbatas kepada aspek fizikal semata-mata. Ia menawarkan pengalaman manusia yang lebih mendalam, menyatukan teknologi canggih dengan kesedaran dan keprihatinan terhadap alam sekitar. Dengan itu, Gravity mendefinisikan semula apa yang boleh dicapai dalam reka bentuk berkelanjutan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)