MENEMUI JURU MASAK HEBAT MASA DEPAN DI PERTANDINGAN AKHIR AKADEMI JURU MASAK MUDA S.PELLEGRINO 2022-23

Selepas pertandingan selama dua tahun dengan chef muda terbaik dari seluruh dunia, sudah tiba masanya untuk peringkat akhir yang akan melihat pemenang edisi 2022-23 dimahkotakan.

Acara dua hari di Milan, dibina di sekitar konsep “bawa masa depan anda ke meja”, akan mengumpulkan beberapa suara paling berpengaruh dalam gastronomi untuk terlibat dalam perbualan tentang bagaimana untuk mewujudkan perubahan positif dalam masyarakat melalui makanan.

MILAN, 14 Sept. 2023Pertandingan Akademi Chef Muda S.Pellegrino 2022-2023 sudah sampai ke fasa terakhir kerana pintu Akhir yang dinantikan sudah hampir dibuka pada 4 dan 5 Oktober di Milan. Selepas hampir dua tahun pemilihan yang sukar, 15 chef muda paling menjanjikan di dunia akan memberikan yang terbaik untuk memenangi Anugerah Akademi Chef Muda S.Pellegrino. Sepanjang perjalanan ini, bakat-bakat muda telah dibimbing oleh chef terkenal dunia dan digalakkan untuk membawa kemahiran teknikal unik, kreativiti, visi dan impian mereka ke meja untuk menyokong evolusi gastronomi dan menjadikan dunia tempat yang lebih baik melalui makanan.

Untuk melihat Siaran Berita Multimedia, sila klik:
https://www.multivu.com/players/uk/9201151-great-chefs-of-tomorrow-spellegrino-competition-grand-finale/

Berlatarbelakangkan mercu tanda bandar yang tak terlupakan, dari istana bersejarah yang cantik hingga ke hangar kontemporari, acara ini juga menampilkan chef terbaik dunia yang terlibat dalam ucapan yang mengilhamkan dan pertukaran pengetahuan, dengan ruang untuk menanam idea baru untuk mendorong perubahan sosial yang positif. Akhir yang menakjubkan bertepatan dengan edisi baru S.Pellegrino Young Chef Academy The Forum, sebuah acara eksklusif yang didedikasikan untuk membentuk masa depan gastronomi. Fokus tahun ini adalah aspek manusia dalam persekitaran kerja dan budaya industri, dengan penekanan pada kepelbagaian, kesaksamaan dan inklusi. Ini akan menjadi saat bagi semua peserta untuk berhubung, sama ada muda atau senior, untuk merasa terilham, untuk merasa ditingkatkan, dan untuk merasa bersemangat untuk menghadapi apa yang akan datang seterusnya untuk industri.

Edisi tahun ini akan terdiri daripada tiga sesi berbeza dengan chef dan pakar industri ternama. Setiap sesi akan menawarkan nasihat, cadangan dan saranan yang berharga untuk menangani cabaran praktikal yang pasti akan dihadapi oleh chef muda. Segmen pertama akan diketuai oleh Virgilio Martínez, pemenang Restoran 50 Terbaik Dunia 2023. Melalui surat terbuka, Martínez akan berkongsi perspektif peribadinya tentang bagaimana menyumbang kepada evolusi sektor. Berdasarkan pencapaian dan aspirasi kerjaya sendiri, dia akan menerangi apa sebenarnya usaha ini. Semasa sesi kedua, kejadian unik akan berlaku apabila empat pemenang Anugerah Akademi Chef Muda S.Pellegrino sebelum ini – Jerome Ianmark Calayag (2021), Yasuhiro Fujio (2018), Mitch Lienhard (2016) dan Mark Moriarty (2015) – bergabung di atas pentas. Mereka secara kolektif akan memaparkan perjalanan luar biasa masing-masing sejak pertandingan masing-masing dan menerangi kesan mendalam kerja mereka. Fasa akhir forum itu akan menampilkan dialog dengan Tujuh Bijak: Pía León, Eneko Atxa, Hélène Darroze, Vicky Lau, Nancy Silverton, Julien Royer dan Riccardo Camanini. Pertukaran yang menarik ini akan memberi chef muda wawasan tentang bagaimana meningkatkan kerja mereka sendiri dan mengubahnya menjadi tindakan berimpak. Tujuh Bijak yang berpengalaman akan berkongsi perspektif mereka secara terbuka dan menggalakkan perbualan dinamik tentang mencapai kecemerlangan.

S.Pellegrino Young Chef Academy The Forum akan berlangsung pada hari pertama Akhir Agung untuk mempersiapkan chef muda untuk bersinar dalam peringkat akhir pertandingan, sebuah perjalanan yang bermula lebih setahun yang lalu, di mana mereka telah bersaing, dan telah disertai dan dibimbing oleh mentor untuk merintis jalan untuk kerjaya masa depan mereka. Kerana yang terbaik mereka akan menjadikan masa depan gastronomi lebih baik.

Untuk ketahui lebih lanjut tentang inisiatif ini, sila lawati: www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com

Mengenai Akademi Chef Muda S.Pellegrino

Gastronomi mempunyai potensi untuk mengubah masyarakat, membentuk masa depan yang lebih inklusif, lebih mampan. Tetapi melakukannya memerlukan bakat. Itulah sebabnya S.Pellegrino telah mewujudkan Akademi Chef Muda S.Pellegrino, platform untuk menarik, menghubungkan dan membimbing generasi chef berbakat seterusnya. Suatu persekitaran yang akan memberdayakan mereka melalui pendidikan, mentor dan peluang pengalaman, serta melalui pertandingan global ternama.

Akademi ini membuka pintunya kepada ahli dari lebih 70 negara yang berbeza, memastikan bakat tidak terbatas oleh geografi, etnik atau jantina. Ini adalah tempat di mana chef muda yang bersemangat berinteraksi dengan pemain paling berpengaruh dalam gastronomi global, dan di mana bersama-sama mereka menanam komuniti kulinari yang mengilhamkan.

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila lawati: https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com/ 

Mengenai S.Pellegrino dan Acqua Panna

S.Pellegrino, Acqua Panna dan Minuman Berbuih Itali Sanpellegrino adalah tanda dagangan antarabangsa Sanpellegrino S.p.A., yang berpusat di Milan, Itali. Didistribusikan di lebih 150 negara melalui cawangan dan pengedar di lima benua, produk-produk ini mewakili kualiti, kecemerlangan berdasarkan asal-usul mereka dan menafsirkan gaya Itali di seluruh dunia sebagai sintesis kenikmatan, kesihatan dan kesejahteraan. Ditubuhkan pada 1899, Sanpellegrino S.p.A. adalah syarikat terkemuka dalam sektor minuman di Itali dengan julat air mineral, aperitif tanpa alkohol dan minuman.

Sanpellegrino sentiasa komited untuk meningkatkan kebaikan utama ini untuk planet ini dan bekerja secara bertanggungjawab dan penuh semangat untuk memastikan sumber ini mempunyai masa depan yang selamat.

 

Selepas pertandingan selama dua tahun dengan chef muda terbaik dari seluruh dunia, sudah tiba masanya untuk peringkat akhir yang akan melihat pemenang edisi 2022-23 dimahkotakan.

Selepas pertandingan selama dua tahun dengan chef muda terbaik dari seluruh dunia, sudah tiba masanya untuk peringkat akhir yang akan melihat pemenang edisi 2022-23 dimahkotakan.