Merevolusionasikan pengisahan dalam kisah Cina: Tumpuan XIXI Pictures kepada cinta sejarah dan kisah realistik

(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 16, 2023 — Cerita-cerita Xianxia (Chinese Fantasy) telah lama menawan penonton global, tetapi siri-siri realistik juga kian mendapat momentum. XIXI Pictures dari China terus memecah batasan di kedua-dua bidang ini, dengan pengeluarannya memasuki pentas global tahun ini.

Yang Xiaopei at the forum
Yang Xiaopei at the forum

Yang Xiaopei, pengasas dan CEO XIXI Pictures, bersama pasukannya dan karya mereka, menghadiri beberapa acara berprestij tahun ini, termasuk Forum Industri Skrin Shanghai-London di London, MIPCOM 2023 di Cannes, Perancis, dan Pesta Filem Televisyen Cina Amerika. Tahun ini, pengeluaran XIXI Pictures, termasuk drama zaman pertengahan The Youth Memories dan drama inspirasi wanita Alliance, telah memenangi beberapa anugerah. Drama fantasi sejarah akan datang The Last Immortal dan drama kontemporari wanita Her Islands dinanti dengan penuh minat kerana treler menarik yang menampilkan lilitan dan putaran.

TV series produced by XIXI Pictures
TV series produced by XIXI Pictures

Semasa pertukaran antarabangsa ini, Yang Xiaopei terlibat dalam perbincangan mendalam dengan rakan sejawatannya di seluruh dunia mengenai garis hadapan semasa industri. Terdapat banyak kerjasama berjaya antara China dan UK dalam pembikinan filem dokumentari, dan kedua-dua pihak berharap memperdalam usaha penciptaan cerita kreatif mereka.

Yang Xiaopei berkongsi pandangannya mengenai romantisme dalam filem, dengan menyentuh kualiti rohani yang umum dalam karya British cemerlang seperti Wuthering Heights dan Downton Abbey. Di Cannes, beliau memberikan ucapan mengenai tafsiran romantisme dan realiti serta mempamerkan kostum cemerlang dari The Last Immortal. Di AS, beliau membincangkan impak teknologi terhadap industri dengan penerbit dan pengarah Hollywood berpengalaman, dengan menekankan “pendekatan berpusat manusia dan menghormati penciptaan kandungan, dengan AI hanya berperanan sebagai alat bantu.”

Di pelbagai forum, Yang Xiaopei menyatakan hasratnya bekerjasama dengan pakar filem global untuk memecahkan halangan budaya dan terus berinovasi dalam penciptaan kandungan, dengan fokus kepada drama sejarah dan menjelajah tema-tema realistik yang bersifat universal.

Cerita wanita kian menjadi sebahagian penting dari budaya filem global, satu bidang di mana XIXI Pictures unggul. Sebagai pemimpin wanita, Yang Xiaopei dinobatkan antara “35 Wanita Paling Berkuasa dalam Televisyen Antarabangsa” di Cannes. Nisbah kakitangan wanita di XIXI Pictures juga melebihi 50%. Beliau berhasrat menghasilkan lebih banyak cerita wanita kontemporari Cina yang pelbagai.

XIXI Pictures terkenal dengan proses pengeluaran industri matang dan pengisahan cerita yang padat dan halus. Di Festival Filem Cina Amerika ke-19, Yang Xiaopei dianugerahkan Pengeluar Tahunan, dengan Alliance memenangi Anugerah Golden Angel untuk drama televisyen. Huang Xiaoming, pelakon utama Alliance, memenangi Pelakon Lelaki Utama Terbaik, manakala Xiao Zhan, pelakon utama dalam The Youth Memories, pulang dengan anugerah Pelakon Cemerlang.

Akan datang dari XIXI Pictures ialah The Last Immortal, gabungan novel fantasi sejarah dan struktur cerita jalan raya, dan Her Islands, drama kontemporari wanita yang menjelajah topik panas dalam China moden. Her Islands menceritakan kisah anak-anak perempuan yang berusaha membantu ibu mereka melalui krisis perkahwinan sambil mencari jalan mereka sendiri, mencerminkan hubungan ibu-anak yang berkembang. Drama ini mengambil inspirasi dari puisi Cina kuno, dengan menggunakan metafora “lautan dan pulau” untuk menggambarkan hubungan wanita kontemporari dengan keluarga dan masyarakat.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)