Metabolon Bekerjasama dengan Trajan pada Penyelesaian Mikropemeriksaan untuk Penyelidikan Metabolomik

(SeaPRwire) –   Daya analisis teknik metabolomik lanjutan kini boleh digunakan untuk pelbagai penyelidikan sains hidup akademik dan komersial

MORRISVILLE, N.C. dan TORRANCE, Calif., 20 Nov 2023 — Metabolon, Inc., pemimpin global dalam menyediakan penyelesaian metabolomik yang memajukan pelbagai penyelidikan sains hidup, dan Trajan Scientific and Medical, pencipta peranti pengumpulan sampel biologi Neoteryx Mitra® berasaskan teknologi VAMS® mengumumkan kerjasama untuk bekerjasama dalam penyelesaian mikropengumpulan untuk penyelidikan metabolomik.

Penyelidikan sains hidup sering terhad oleh ketidakupayaan untuk dengan mudah dan cekap memperoleh sampel biologi yang mencukupi dan stabil. Peranti Mitra menawarkan ketepatan melalui kaedah pengumpulan mikrovolumetrik yang kurang invasif dan mudah digunakan. Teknik mikropengumpulan ini sesuai apabila bekerja di makmal penyelidikan praklinikal. Isipadu mikroliter sampel yang lebih kecil juga membolehkan penyelidikan yang tidak mungkin dengan teknik pengumpulan darah standard, seperti pengumpulan sampel di acara sukan, di rumah atau di lokasi penyelidikan lapangan jauh.

“Ini akan mendemokrasikan keupayaan untuk mengumpulkan sampel darah yang mencukupi dan stabil untuk analisis metabolomik. Kerjasama kami dengan Trajan akan membantu penyelidik mengakses pesakit dengan lebih mudah melalui ujian terdesentralisasi dan menggalakkan penggunaan metabolomik yang lebih meluas,” kata Rangaprasad (Ranga) Sarangarajan, Ph.D., Ketua Pegawai Saintifik di Metabolon. “Teknik analisis metabolomik lanjutan kini boleh digunakan untuk pelbagai penyelidikan sains hidup akademik dan komersial yang lebih meluas.”

“Melalui kerjasama ini, kami menghapuskan halangan pengumpulan sampel tradisional dalam analisis metabolomik, membolehkan penyelidik mengakses spektrum pesakit dan peserta ujian klinikal atau penyelidikan yang lebih meluas dan pelbagai,” kata Cathy Cordova, Naib Presiden Penyelesaian Klinikal di Trajan. “Kerjasama kami dengan Metabolon merupakan langkah penting ke arah pemahaman manusia yang lebih menyeluruh tentang kesihatan dan perkembangan penyakit dengan menghapuskan bergantung kepada pengumpulan spesimen klinik dan mengumpulkan sampel yang boleh dipercayai untuk digunakan dalam panel sasaran dan tidak sasaran Metabolon.”

Untuk maklumat lanjut mengenai metabolomik dan bagaimana Metabolon bekerjasama dengan Trajan untuk memanfaatkan peranti pengumpulan Neoteryx Mitra berdasarkan teknologi VAMS, sila lawati atau .

Mengenai Metabolon 
, Inc. ialah pemimpin global dalam metabolomik, dengan misi untuk menyediakan data biokimia dan wawasan yang memperluas dan mempercepat kesan penyelidikan sains hidup. Selama lebih 20 tahun, 10,000+ projek, 3,000+ penerbitan, dan pensijilan ISO 9001: 2015, CAP dan CLIA, Metabolon telah membangunkan teknik saintifik, teknologi dan bioinformatik terkemuka. Panel Penemuan Global Metabolon dijamin oleh pangkalan rujukan metabolomik swasta terbesar di dunia. Keahlian data dan sains penterjemahan industri-kepimpinan Metabolon membantu pelanggan dan rakan kongsi menangani beberapa cabaran dan persoalan paling mencabar dan mendesak dalam sains hidup, mempercepat penyelidikan dan meningkatkan kejayaan pembangunan. Syarikat itu menawarkan penyelesaian metabolomik dan lipidomik berskala, boleh disesuaikan menyokong keperluan pelanggan dari penemuan hingga ujian klinikal dan pengurusan kitar hayat produk. Untuk maklumat lanjut, sila lawati  dan ikuti kami di  dan .

Mengenai Trajan Scientific and Medical
Trajan ialah pembangun dan pembuat global produk dan peranti analisis dan sains hidup yang diasaskan untuk melimpahkan kesihatan peribadi melalui alat dan penyelesaian saintifik. Kami bertujuan untuk menyokong sains yang memberi manfaat kepada manusia. Produk dan penyelesaian Trajan digunakan dalam analisis sampel biologi, makanan dan alam sekitar. Trajan mempunyai portfolio dan saluran teknologi baharu yang menyokong pergerakan ke arah penjagaan kesihatan peribadi berasaskan data terdesentralisasi. Trajan terdiri daripada lebih daripada 680 orang dengan tujuh tapak pembuatan di seluruh AS, Australia, Eropah, dan Malaysia, dengan operasi di Australia, AS, Asia dan Eropah. Produk dan penyelesaian Trajan dipasarkan di bawah pelbagai jenama produk dan perkhidmatan, termasuk Neoteryx. Untuk maklumat lanjut lawati . Untuk maklumat mengenai julat penyelesaian mikropengumpulan Neoteryx® Trajan, lawati .

Perhubungan Media:

Eliza Bamonti
Pengarah Komunikasi Korporat
Metabolon

Amy Miller
WE Communications
Trajan Scientific and Medical

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)