MGI dan Bio-Medical Science Tandatangani MOU untuk Menyampaikan Platform dan Reagen Penjujukan Terkini ke Korea Selatan

CHEONAN, Korea Selatan, 14 September 2023 — MGI, sebuah syarikat yang komited untuk membina alat dan teknologi teras untuk memimpin sains hayat, hari ini mengumumkan MOU dengan Bio-Medical Science Co., Ltd. (“BMS”) untuk memperluaskan penyelesaian genomik di Korea Selatan dengan memanfaatkan teknologi terkini MGI. MOU dijangka mencapai kerjasama dalam mempelokalan keupayaan pembuatan MGI dalam pemilih jujukan genetik dan reagen terpilih di Korea Selatan melalui BMS, yang akan menyediakan pasaran dengan produk kelas dunia yang telah disesuaikan dengan keperluan tempatan, dengan itu membantu memajukan penyelidikan genomik dan diagnostik klinikal.

“MOU ini menandakan tonggak penting untuk pembangunan genomik di Korea Selatan apabila kami memperkenalkan penyelesaian berkualiti tinggi dan kos efektif yang dikuasakan oleh teknologi DNBSEQTM hak milik kami,” kata Roy Tan, Pengurus Besar MGI Asia Pasifik. “Dengan bekerjasama dengan rakan kongsi kami BMS, MGI bertujuan untuk memudahkan penggunaan genomik, multi-omik, metagenomik dan perniagaan yang berkaitan secara meluas di Korea Selatan.”

Di bawah MOU, BMS dan MGI akan bekerja untuk mencapai kerjasama berkaitan dengan pelesenan, bekalan, pembuatan dan pengedaran pemilih jujukan genetik dan reagen terpilih di Korea Selatan. Memanfaatkan rangkaian jualan dan pengedaran tempatan BMS yang kukuh dan teknologi inovatif MGI, Korea Selatan bersedia untuk mengakses potensi genomik berskala besar, kajian klinikal dan juga mikrobiom.

“Di tengah-tengah pasaran jujukan berkelajuan tinggi yang berkembang pesat di Korea Selatan, kami melihat ketidakpadanan antara permintaan dan bekalan dan berharap untuk menghapuskan halangan akses dengan membawa produk dan penyelesaian yang terbukti cekap, mudah dan sesuai dengan keperluan tempatan,” kata Kangsan D. Kim, Pengarah Pemasaran & Komunikasi di BMS. “Kami teruja untuk bermitra dengan MGI untuk mempercepatkan penyetempatan produk genomik terkini mereka, terutamanya pemilih jujukan seperti DNBSEQ-G99.”

Sebenarnya, hubungan antara MGI dan BMS boleh ditelusuri kembali ke 2019, ketika BMS menjadi syarikat pertama di Asia Pasifik untuk menyertai Program Pengguna Pemilih Jujuan Global MGI (SUP) untuk mempromosikan pembangunan teknologi dan aplikasi genetik melalui produk dan perkhidmatan yang disesuaikan. Awal tahun ini, kedua-dua syarikat juga bermitra untuk mewujudkan Pusat Pengalaman Pelanggan (CEC) bersama di Korea Selatan, dengan tujuan untuk memberikan pelanggan tempatan akses pertama kepada teknologi dan produk MGI yang lebih baru.

Mengenai MGI

MGI Tech Co., Ltd. (atau sekutunya, “MGI”), beribu pejabat di Shenzhen, komited untuk membina alat dan teknologi teras untuk memimpin sains hayat melalui inovasi pintar. Berdasarkan teknologi hak miliknya, MGI memberi tumpuan kepada penyelidikan & pembangunan, pengeluaran, dan penjualan instrumen jujukan*, reagen*, dan produk berkaitan untuk menyokong penyelidikan sains hayat, pertanian, perubatan presisi dan penjagaan kesihatan. Setakat 30 Jun 2023, MGI mempunyai lebih daripada 2,800 pekerja, dan 35.2% daripadanya adalah kakitangan R&D. Ditubuhkan pada 2016, MGI beroperasi di lebih daripada 90 negara dan rantau, melayani lebih daripada 2,400 pelanggan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web MGI di sini atau hubungi melalui Twitter, LinkedIn atau YouTube.

Mengenai BMS

Bio-Medical Science Co. Ltd., biasanya dirujuk sebagai BMS, menduduki kedudukan terkemuka dalam sektor pengedaran sains hayat Korea. Ditubuhkan pada 1988, ibu pejabatnya secara strategik terletak di Gangnam, Seoul, dengan rangkaian cawangan dan pusat pengedaran logistik khusus yang merangkumi seluruh negara. Pelanggan terkemukanya termasuk institusi akademik dan kerajaan utama, bersama dengan pusat penyelidikan dan diagnostik terkenal.

*Produk disediakan hanya untuk Penggunaan Penyelidikan. Bukan untuk kegunaan dalam prosedur diagnostik (kecuali seperti yang dinyatakan secara khusus)