MINISO Membuka 20 Lagi Kedai Baru di AS di tengah Dorongan Ekspansi Global

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Nov. 15, 2023 — Merek gaya hidup global MINISO (“Syarikat”) telah mendedahkan lebih 20 kedai baru di Amerika Syarikat dalam bulan-bulan kebelakangan ini, ketika Syarikat terus mempercepatkan ekspansinya di ekonomi terbesar dunia dengan kehadiran di lebih 20 negeri.

Dalam usaha untuk menawarkan produk gaya hidup yang menyeronokkan dan berfungsi kepada lebih pelanggan, MINISO telah memasuki 10 negeri baru sehingga kini tahun ini, iaitu Michigan, Oregon, South Carolina, Arizona, Connecticut, Louisiana, Maine, Georgia, Indiana, Oklahoma.

Secara khusus, jenama berjaya membuka lima kedai baru pada bulan Oktober sahaja, dengan salah satunya terletak di Castleton Square Mall, pusat membeli-belah terbesar di Indiana. Ini menandakan kedai MINISO pertama di Indiana, dengan keluasan kira-kira 3,500 kaki persegi.

Grand Opening of MINISO at Castleton Square Mall in Indiana, USA
Grand Opening of MINISO at Castleton Square Mall in Indiana, USA

Tyrone Li, Pengurus Besar MINISO USA, menyatakan kepentingan mengenai pengembangan terkini. “Kami gembira melihat pertumbuhan MINISO yang pesat di Amerika Syarikat, dengan kedai-kedai baru diletakkan secara strategik di negeri-negeri utama. Matlamat kami adalah untuk memudahkan akses produk MINISO kepada pengguna di seluruh negara, dengan menawarkan mereka barangan gaya hidup trendi dan berkualiti tinggi yang dikenali oleh jenama kami.”

Di kawasan tengah di AS, MINISO membuka kedai pertamanya di Louisiana di Mall of Louisiana di Baton Rouge, dan di Michigan di Great Lakes Crossing, pusat membeli-belah dan hiburan dalaman terbesar negeri itu.

Grand Opening of MINISO at Mall of Louisiana in Baton Rouge
Grand Opening of MINISO at Mall of Louisiana in Baton Rouge

Selain daripada pembukaan terkini, MINISO terus memperkukuhkan kehadirannya di destinasi membeli-belah utama, termasuk menyediakan ruang runcit utama di Fashion Show di Nevada dan Northridge Fashion Center di California. Perlu dicatatkan, ruang runcit di Fashion Show, yang dikenali sebagai salah satu pusat membeli-belah terbesar di AS, menjangkau hampir 3,000 kaki persegi.

Customers Shopping at MINISO in Fashion Show, Las Vegas
Customers Shopping at MINISO in Fashion Show, Las Vegas

Sementara itu, MINISO merancang untuk terus memperluas jaringannya sebelum tahun berakhir dengan memasuki dua negeri baru: North Carolina, dan New Hampshire. Lokasi-lokasi strategik ini teruskan trend MINISO memilih kawasan utama, seperti pusat membeli-belah, kawasan perniagaan, hab pengangkutan dan pusat komuniti, kerana Syarikat telah berusaha untuk meningkatkan kesedaran jenama dan menarik pelbagai taburan pelanggan.

“Penggandaan kedai kami selari dengan dedikasi kami untuk membawa produk MINISO yang menarik dan menyeronokkan kepada audiens pengguna Amerika yang lebih luas,” kata Li, menekankan matlamat MINISO untuk menawarkan produk yang menarik dan berfungsi.

Setakat Jun 2023, MINISO mengendalikan kira-kira 5,800 kedai di seluruh dunia, dengan lebih 2,200 kedai terletak di luar negara. Syarikat kekal komited untuk mengekalkan kadar pembukaan kedai yang mantap. Di AS, MINISO sudahpun menubuhkan kehadiran di lebih 20 negeri, dengan lebih 40 kedai di California sahaja. Walaupun tumpuan kekal di pantai Timur dan Barat, Syarikat merancang untuk terus meluaskan ke kawasan baru.

AS telah menjadi pasaran operasi terus penting bagi MINISO. Seperti yang kita ketahui, GMV per kedai di AS hampir dua kali berbanding tahap pra-COVID. Jenama ini secara konsisten memperoleh rekod jualan baharu sejak pembukaan kedai bendera globalnya di Times Square di New York pada Mei.

Memandang ke hadapan, MINISO merancang untuk membuka sekurang-kurangnya 15 kedai lagi di AS menjelang akhir tahun dan terus maju dengan strategi penambahbaikan jenama. Sebagai contoh, Syarikat tahun ini memperkenalkan konsep “Super Store”, “Super IP” dan “Super Product”. Kedai bendera global di Times Square di New York telah memainkan peranan penting dalam mempamerkan inisiatif ini dan mencapai prestasi cemerlang. Sebagai sebahagian daripada strategi itu, MINISO telah melancarkan produk menampilkan IP popular seperti Barbie, Snoopy, Disney 100 dan Sanrio.

Mengenai MINISO

Kumpulan MINISO adalah jenama gaya hidup global yang menawarkan pelbagai produk reka bentuk gaya hidup. Syarikat memberikan perkhidmatan kepada pengguna terutamanya melalui rangkaian kedai MINISO yang besar, dan menggalakkan pengalaman membeli-belah yang santai, mencari harta karun dan menyeronokkan penuh kejutan yang menarik semua demografi. Reka bentuk yang menarik, kualiti dan kemampuan membeli adalah inti setiap produk portfolio MINISO yang luas, dan Syarikat secara berterusan dan kerap melancarkan produk dengan ciri-ciri ini. Sejak pembukaan kedai pertamanya di China pada 2013, Syarikat telah membina jenama utama “MINISO” sebagai jenama runcit yang diiktiraf secara global dan menubuhkan rangkaian kedai yang besar di seluruh dunia.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)