Mirae Asset Melancarkan Global X China Little Giant ETF (2815) Menawarkan Peluang Pelaburan dalam Pasaran Kecil

  • Mirae Asset melancarkan Global X China Little Giant ETF (2815) untuk melabur dalam 50 syarikat kecil dan sederhana berpaksikan inovasi yang dipilih kerajaan China
  • Mirae Asset komited untuk memberikan peluang untuk melabur dalam pembangunan inovasi dan teknologi China

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Nov. 20, 2023 — Mirae Asset Global Investments (Hong Kong) Limited (syarikat atau “Mirae Asset”) mengumumkan pelancaran Global X China Little Giant ETF (2815) hari ini, memberikan pelabur peluang pelaburan yang berpelbagai dan cekap dalam syarikat kecil dan sederhana (SME) berinovasi berpotensi tinggi tumbuh yang mendapat manfaat daripada dasar China.

 

Global X China Little Giants ETF (2815) menjejak indeks Solactive China Little Giants, melabur dalam syarikat-syarikat “raksasa kecil” yang dikenali negara dipilih kerajaan China. China beralih daripada pertumbuhan KDNK tinggi kepada pembangunan kualiti tinggi, mempercepatkan inovasi teknologi menjadi inisiatif penting untuk mencapai transformasi struktur dan pemodenan industri. Syarikat-syarikat “raksasa kecil” ini memberi tumpuan kepada pasaran niş, mempunyai keupayaan inovasi yang kuat, dan menunjukkan potensi pertumbuhan, selari dengan keperluan semasa ekonomi China dan trend pembangunan zaman, oleh itu menawarkan peluang pertumbuhan yang besar.

Global X China Little Giant ETF (2815) melabur kumpulan syarikat berpotensi yang mempunyai teknologi spesialisasi inti dan pulangan pelaburan lebih tinggi, membenarkan pelabur untuk secara mudah dan kos efektif menyertai pertumbuhan pesat China dalam sektor strategik seperti semikonduktor, pembuatan maju, farmaseutikal, tenaga baru, dan sebagainya, membolehkan mereka dengan mudah menunggang gelombang zaman.

Encik Wanyoun CHO, Ketua Pegawai Eksekutif Mirae Asset Global Investments (Hong Kong) Limited, berkata, “Kami gembira melancarkan Global X China Little Giant ETF (2815), memberikan pelabur cara mudah dan cekap untuk melabur dalam industri teknologi China yang berkembang pesat. Dengan memperkenalkan ETF ini ke dalam barisan produk tematik kami, Mirae Asset terus menawarkan produk pelaburan kepada pelanggan kami dengan potensi pertumbuhan. Dengan transformasi struktur ekonomi keseluruhan China dan pembangunan berterusan dan pemodenan di bidang teknologi tinggi, kami percaya bahawa pembangunan sektor teknologi inovatif akan jangka panjang dan berterusan.”

Global X China Little Giant ETF (2815) mempunyai nisbah perbelanjaan keseluruhan maksimum 0.68% untuk 12 bulan pertama, terpakai kepada pelabur runcit dan institusi, dan boleh diperdagangkan semasa waktu perdagangan biasa di Bursa Saham Hong Kong.

Tentang Kumpulan Pelaburan Global Mirae Asset

Kumpulan Pelaburan Global Mirae Asset (“Kumpulan”) mempunyai aset di bawah pengurusan melebihi US$212 bilion pada September 30, 2023. Kumpulan menyediakan pelbagai produk pelaburan termasuk dana bersama, dana terdagang (ETF) dan alternatif. Beroperasi daripada 22 pejabat di seluruh dunia, Kumpulan mempunyai pasukan global lebih 1,000 kakitangan, termasuk lebih 285 pakar pelaburan.

Platform ETF global Kumpulan menawarkan barisan 550 strategi ETF yang memberikan pelabur pendedahan berkualiti dan kos efektif kepada tema pelaburan dan teknologi terkini di pasaran global. Pada September 2023, ETF Kumpulan mempunyai aset di bawah pengurusan US$98 bilion dan disenaraikan di Australia, Kanada, Colombia, Hong Kong, India, Jepun, Korea, Vietnam, United Kingdom, dan Amerika Syarikat.

Tentang Global X ETFs

Global X ETFs ditubuhkan pada 2008. Selama lebih satu dekad, misi kami memberdayakan pelabur dengan solusi cerdas dan tidak diterokai. Barisan produk kami menawarkan lebih 245 strategi ETF dan aset di bawah pengurusan melebihi US$47 bilion. Global X adalah ahli Kumpulan Pelaburan Kewangan Mirae Asset, pemimpin global dalam perkhidmatan kewangan, dengan kehadiran di 18 pasaran global, dan aset diurus Kumpulan di seluruh dunia melebihi US$565 bilion jumlah AUM.

Mirae Asset Global Investments (Hong Kong):

Global X ETFs Hong Kong: 

Maklumat Penting

Pelabur tidak boleh membuat keputusan pelaburan berdasarkan bahan ini sahaja. Sila rujuk Prospektus untuk butiran termasuk ciri-ciri produk dan faktor-faktor risiko. Pelaburan melibatkan risiko. Prestasi masa lalu tidak menunjukkan prestasi masa depan. Tiada jaminan bayaran balik modal asal. Pelabur perlu mengetahui:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow) 

  • Objektif Global X China Little Giant ETF (“Dana”) adalah untuk memberikan hasil pelaburan yang, sebelum yuran dan perbelanjaan, selari dengan prestasi Indeks China Little Giant Solactive (“Indeks”).
  • Indeks adalah indeks baru. Indeks mempunyai sejarah operasi minimal yang boleh dinilai pelabur prestasi terdahulu. Tiada jaminan terhadap prestasi Indeks. Dana mungkin lebih berisiko berbanding dana terdagang lain yang menjejak indeks yang lebih terkenal dengan sejarah operasi lebih panjang.
  • Dana mungkin melabur dalam syarikat-syarikat kecil dan sederhana saiz yang mungkin mempunyai likuiditi lebih rendah dan harga lebih volatil terhadap pembangunan ekonomi merugikan berbanding syarikat-syarikat saiz besar amnya.
  • Pelaburan Dana tertumpu dalam syarikat-syarikat bercirikan volatiliti harga yang lebih tinggi. Dana mungkin terdedah kepada risiko berkaitan sektor dan tema yang berbeza termasuk semikonduktor, perindustrian, farmaseutikal, tenaga dan teknologi. Fluktuasi perniagaan untuk syarikat-syarikat dalam sektor atau tema ini akan memberi kesan negatif kepada nilai aset bersih Dana.
  • Sesetengah syarikat diklasifikasikan sebagai “Raksasa Kecil” mempunyai sejarah operasi yang agak pendek. Syarikat-syarikat ini juga menghadapi persaingan sengit dan perubahan cepat boleh merosakkan produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat ini, yang mungkin memberi kesan buruk kepada margin keuntungan.
  • Mereka mungkin lebih terdedah kepada risiko kehilangan atau kemerosotan hakmilik intelektual atau lesen, risiko keselamatan siber yang mengakibatkan akibat undang-undang, kewangan, operasi dan reputasi yang tidak diingini yang memberi kesan kepada syarikat-syarikat tersebut.
  • China daratan adalah pasaran membangun. Dana melabur dalam syarikat-syarikat China daratan yang mungkin melibatkan risiko dan pertimbangan khas biasanya tidak dikaitkan dengan pelaburan di pasaran lebih maju, seperti risiko likuiditi, risiko mata wang atau kawalan, ketidakpastian politik dan ekonomi, risiko undang-undang dan cukai, risiko penyelesaian dan risiko penyimpanan, dan kebarangkalian tahap volatiliti tinggi