Mistplay® Unveils Inaugural Mobile Gaming Spender Report to Help Publishers Navigate a Changing Landscape

Gaming31 IstockPhoto gremlin Mistplay® Unveils Inaugural Mobile Gaming Spender Report to Help Publishers Navigate a Changing Landscape

(SeaPRwire) –   Ketika penerbit permainan mudah alih bersaing untuk mendapatkan bahagian wang penggunaan pengguna dalam pasaran yang berkembang, data baharu mendayakan pengoptimuman kesetiaan pemain dan strategi untuk pertumbuhan mampan

MONTREAL, 26 Mac, 2024Mistplay, aplikasi kesetiaan terkemuka untuk pemain permainan mudah alih, hari ini mengeluarkan Laporan Pembelanjaan Permainan Mudah Alih 2024, satu koleksi maklumat baharu daripada beribu-ribu pembelanja mudah alih tentang sebab mereka membelanjakan wang pada pembelian dalam aplikasi (IAP) dalam permainan, cara pembelanjaan itu berubah pada masa hadapan, dan faktor-faktor yang akan mempengaruhi pelaburan selanjutnya. Dengan penemuan ini, industri permainan mudah alih yang lebih luas, termasuk kepimpinan, produk, peminjaman wang, dan pasukan pemerolehan akan mempunyai pemahaman yang lebih mendalam tentang pembelanja permainan mudah alih moden, yang membolehkan mereka melaksanakan strategi yang tepat untuk mengatasi cabaran industri yang timbul.

Mistplay® Unveils Inaugural Mobile Gaming Spender Report to Help Publishers Navigate a Changing Landscape (CNW Group/Mistplay)

“Satu realiti baharu sedang muncul dalam industri permainan mudah alih dan akan ada jumlah pemenang dan yang rugi yang tidak seimbang dalam kalangan penerbit permainan, berikutan pembelanja merancang untuk mengurangkan perbelanjaan dalam permainan, pemerolehan pengguna menjadi lebih kompetitif dan mahal, dan syarikat terus bersaing untuk mendapatkan bahagian had wang IAP yang terhad,” kata Jason Heller, Ketua Pegawai Eksekutif, Mistplay. “Ini adalah keluaran sulung laporan tahunan yang kami harapkan untuk memperkasakan penerbit permainan mudah alih dengan maklumat strategik yang akan membantu mereka mengembangkan perniagaan mereka secara mampan. Saya sangat percaya bahawa mereka yang berjaya melaksanakan tiga pemacu utama – mempelbagaikan pemerolehan pengguna, mengukuhkan kesesuaian pasaran produk, dan memupuk kesetiaan jangka panjang – akan mengatasi mereka yang tidak.”

Laporan Pembelanjaan Permainan Mudah Alih 2024 Mistplay menyediakan pandangan holistik tentang pembelanja permainan mudah alih berdasarkan kumpulan pembelanja berperingkat, termasuk pembelanja Bernilai Tinggi, dan persona teras berdasarkan genre permainan mudah alih teratas. Penemuan utama termasuk:

  • Pembelanja mudah alih akan lebih teliti dengan perbelanjaan mereka pada tahun 2024: Landskap perbelanjaan permainan mudah alih boleh menyaksikan perubahan yang ketara tahun ini apabila 32% pembelanja – dan 41% pembelanja Bernilai Tinggi – merancang untuk mengurangkan perbelanjaan dalam permainan mereka dan berubah ke arah keputusan yang lebih menjimatkan untuk perbelanjaan budi bicara.
  • Tawaran (peribadi) yang baik penting: Mengoptimumkan penggunaan tawaran dan diskaun IAP boleh menjadi pendekatan strategik yang berdaya maju untuk menggalakkan pelaburan, memandangkan 33% pembelanja menunjukkan mereka akan membelanjakan wang jika mereka menemui tawaran yang terlalu bagus untuk dilepaskan, dan 40% akan terpengaruh untuk membelanjakan lebih jika diberi tawaran peribadi.
  • Faktor sosial mempengaruhi pemasangan, tidak semestinya perbelanjaan: Komuniti adalah penggerak yang berkuasa di bahagian atas corong, dengan pembelanja mudah alih meletakkan cadangan dari mulut ke mulut sebagai saluran penemuan 3 teratas dan 31% memuat turun tiga atau lebih permainan daripada rujukan pada tahun sebelumnya, tetapi ia mungkin hilang kepentingan di bahagian bawah corong, kerana majoriti pembelanja (69%) melaporkan bahawa faktor sosial langsung tidak mempengaruhi keputusan perbelanjaan mereka.
  • Bonus kesetiaan adalah alat yang hebat untuk menarik pembelanja: Pembelanja mencari cara untuk mengoptimumkan perbelanjaan budi bicara mereka dan akan bekerjasama dengan jenama yang membantu mereka berbuat demikian, kerana majoriti (79%) tidak hanya melibatkan diri dengan pelbagai program kesetiaan tetapi juga akan membelanjakan lebih dalam permainan jika melakukannya membolehkan mereka memperoleh mata tambahan atau ganjaran wang (51%).
  • Penglibatan dengan iklan bergantung pada permainan sebenar yang relevan: Majoriti pembelanja akan memuat turun permainan baharu selepas melihat paparan iklan selama beberapa hari atau kurang – dan sementara 72% pembelanja mudah alih akan berminat dengan iklan yang mempunyai permainan menarik, mereka sering kecewa dengan permainan yang mengelirukan.

Muat turun laporan penuh di sini:

Hak Cipta 2024 Mistplay, Inc.

Tentang Mistplay

Mistplay adalah aplikasi kesetiaan No. 1 untuk pemain permainan mudah alih. Komuniti berjuta-juta pemain permainan mudah alih yang terlibat menggunakan Mistplay untuk menemui permainan baharu untuk dimainkan dan memperoleh ganjaran. Beribu pejabat di Montreal dan dilancarkan pada tahun 2016, Mistplay telah meningkat sebagai sumber media untuk penerbit permainan, terkini berada pada kedudukan 10 Sumber Media Terbaik untuk Pulangan Pelaburan Global, Pengekalan, dan Skor Perbelanjaan dalam Indeks Pulangan Pelaburan Singular 2024 dan ke-8 secara keseluruhan pada Indeks Prestasi Appsflyer 2023 untuk Pengekalan Android. Untuk maklumat lanjut, lawati .

SUMBER Mistplay

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.