Moatable Laporkan Keputusan Kewangan Suku Ketiga 2023

(SeaPRwire) –   PHOENIX, Nov. 17, 2023 — Moatable, Inc. (NYSE: MTBL) (“Moatable” atau “Syarikat”) yang mengendalikan dua perniagaan SaaS AS bernama Lofty Inc.© dan Trucker Path Inc.© hari ini melaporkan keputusan kewangan suku ketiga 2023.

Tajuk-tajuk Kewangan Utama Suku Ketiga 2023

  • Pendapatan meningkat 11% daripada $12.0 juta pada Q3 2022 kepada $13.3 juta pada Q3 2023; Pendapatan untuk sembilan bulan berakhir 30 September 2023 meningkat 15%, kepada $38.3 juta, berbanding $33.3 juta pada tempoh yang sama tahun lalu.
  • Keuntungan kasar meningkat 13% daripada $9.3 juta pada Q3 2022 kepada $10.5 juta pada Q3 2023; Keuntungan kasar untuk sembilan bulan berakhir 30 September 2023 meningkat 18% kepada $30.2 juta, berbanding $25.7 juta pada tempoh yang sama tahun lalu.
  • Kerugian daripada operasi meningkat 72% daripada kerugian $2.9 juta pada Q3 2022 kepada kerugian $0.8 juta pada Q3 2023; kerugian daripada operasi untuk sembilan bulan berakhir 30 September 2023 meningkat 38% kepada $7.0 juta berbanding $11.4 juta pada tempoh yang sama tahun lalu.
  • Kerugian terselaras (pendapatan) daripada operasi* meningkat 102% daripada kerugian $1.9 juta pada Q3 2022 kepada pendapatan $43 ribu pada Q3 2023; kerugian terselaras daripada operasi* untuk sembilan bulan berakhir pada 30 September 2023 meningkat 42% kepada $4.5 juta berbanding $7.7 juta pada tempoh yang sama tahun lalu.
  • Jumlah tunai dan setara tunai serta pelaburan jangka pendek $49.9 juta pada akhir Q3 2023 berbanding $52.0 juta pada akhir 2022.

“Kami gembira dengan pertumbuhan tahun ke tahun yang berterusan dalam pendapatan dan kami terutamanya gembira dengan kembalinya keuntungan semasa suku ketiga, atas asas pendapatan terselaras (kerugian) daripada operasi, kerana kami terus merasionalkan struktur kos semasa kami bergerak ke arah keuntungan,” kata Michael Schifsky, ketua pegawai kewangan interim Syarikat.

* Pendapatan terselaras (kerugian) daripada operasi adalah ukuran bukan GAAP. Kami mentakrifkan pendapatan terselaras (kerugian) daripada operasi sebagai pendapatan (kerugian) daripada operasi tidak termasuk perbelanjaan pemberian saham dan perbelanjaan susut nilai dan pelunasan.

Mengenai Moatable Inc.

Moatable, Inc. (NYSE: MTBL) mengendalikan dua perniagaan SaaS AS termasuk Lofty Inc. (dahulunya dikenali sebagai Chime Technologies, Inc.) dan Trucker Path, Inc., saham depositari Amerika Moatable, setiap satu kini mewakili empat puluh lima Saham Biasa biasa, berdagang di NYSE di bawah simbol “MTBL”.

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Pengumuman ini mengandungi pandangan ke depan. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan pandangan ke depan ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan kenyataan serupa. Kenyataan-kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Moatable, termasuk kenyataan mengenai pelaburan dan pengendalian perniagaan yang menjana pulangan jangka panjang untuk pelabur, dan jangkaan untuk pertumbuhan dan inovasi masa depan adalah pandangan ke depan. Kenyataan pandangan ke depan melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa pandangan ke depan, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi Moatable; perkembangan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan operasi Moatable pada masa hadapan; jangkaan Moatable mengenai permintaan dan penerimaan pasaran terhadap perkhidmatannya; rancangan Moatable untuk meningkatkan pengalaman pengguna, infrastruktur dan penawaran perkhidmatan. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan tahunan kami pada Borang 10-K untuk tahun berakhir 31 Disember 2022 dan dokumen-dokumen lain yang difailkan dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Moatable tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini sebarang pandangan ke depan, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

 

 


MOATABLE, INC.

PENYATA KEWANGAN BERSAMA DISINGKATKAN YANG TIDAK DIAUDIT

UNTUK TIGA BULAN DAN SEMBILAN BULAN BERAKHIR 30 SEPTEMBER 2022 DAN 2023

(Dalam ribuan dolar AS)

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)