Modul Trina Solar Vertex S+ Clear Black kuasa projek demo PV dengan prestasi tinggi, kecantikan dan kelestarian

(SeaPRwire) –   CHANGZHOU, China, Nov. 14, 2023 — Pembinaan projek demonstrasi kuasa fotovoltaik dengan modul yang disediakan oleh Trina Solar telah siap di Institut Pembangunan Lestari Delta Sungai Yangtze di Shanghai. Loji ini, dengan jumlah kapasiti terpasang sebanyak 26.66 kW, dijangka akan menjana 26,853 kWh dan mengurangkan pelepasan karbon dioksida sebanyak 22.5 tan setahun.

Modul dalam loji ini dipasang di atas koridor, memenuhi keperluan estetika bumbung. Modul Vertex S+ Clear Black Trina Solar sangat sesuai untuk tugas ini, apabila modul ini telah memenangi Anugerah Reka Bentuk Jerman tahun ini.

Modul ini, dilancarkan pada Februari, menjana kuasa sehingga 445W dan mempunyai kecekapan sebanyak 22.3%. Ia mencapai keseragaman yang tinggi antara semua sel dan antara sel dengan bingkai, oleh itu memberikan integriti reka bentuk kepada luaran bangunan. Memang, modul ini telah menetapkan trend baharu dalam inovasi estetik PV dalam pasaran perumahan pertengahan dan tinggi global.

Ia memasukkan teknologi sel bifasial dengan pengekapsulatan telus untuk estetik sempurna dalam konteks aplikasi seperti carport, ruang awam dan projek pertanian, dengan peningkatan kuasa tambahan dari bahagian belakang modul.

Menggabungkan teknologi sel silikon wafer silinder 210mm (210R) dengan teknologi i-TOPCon maju jenis n-, siri modul ini menyediakan kuasa tinggi, kecekapan dan output kuasa terjamin sepanjang hayat. Struktur kaca ganda berat 1.6mmx1.6mm yang ringan memastikan kebolehpercayaan dan keselamatan ultra tinggi modul. Selain itu, panel kaca ganda Vertex S+ adalah sangat ramah alam kerana ia dibuat dengan lebih banyak kaca berbanding panel belakang yang tradisional, mengurangkan pelepasan karbon semasa pengeluaran sebanyak 11%.

Projek institut, sementara mengekalkan gaya taman klasik, telah menggunakan beberapa teknologi termaju untuk mewujudkan persekitaran berkarbon rendah, sihat, pintar dan selesa. Elektrik yang dijana akan digunakan untuk kegunaan harian di pusat pameran institut. Ia menetapkan contoh sempurna untuk mengkaji amalan pengurangan karbon sepanjang kitaran hidup dalam bidang pembinaan dan akan menjadi projek perintis untuk mengkaji model baharu pembaharuan karbon hampir sifar dan mencapai matlamat pembangunan lestari di Delta Sungai Yangtze, serta dalam neutraliti karbon kebangsaan dan global.

Trina Solar komited untuk memimpin jalan dalam penyelesaian pintar PV dan penyimpanan tenaga serta memudahkan transformasi sistem tenaga baharu untuk masa depan bersih.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)