Monotype Umumkan Program Rakan Kreator Baharu

  • Monotype mengumumkan Program Rakan Kreator bersama pengasas tulisan antarabangsa, Cadson Demak, Fontfabric, Latinotype, Matteson Typographics, dan Parachute.
  • Program ini menawarkan satu set rakan pengasas tulisan keutamaan untuk bekerja bersama Monotype pada kerja reka bentuk khas untuk manfaat rakan, pelanggan, dan industri.

(SeaPRwire) –   WOBURN, Mass., Nov. 16, 2023 — Hari ini, , sebuah pemimpin global dalam jenis dan teknologi mengumumkan Program Rakan Kreator bersama pengasas tulisan terkenal , , ,  dan .

Monotype Announces New Creative Partner Program

Monotype Announces New Creative Partner Program

Dalam program ini, Rakan Kreator pengasas tulisan akan bekerja bersama-sama Monotype untuk menyelesaikan cabaran reka bentuk huruf utama yang dihadapi jenama moden, termasuk liputan bahasa yang diperluas, mencapai identiti visual jenama yang unik, dan membangunkan huruf untuk berprestasi di seluruh persekitaran pengguna.

“Monotype gembira untuk melancarkan Program Rakan Kreator baharu kami dan memperkenalkan kumpulan Rakan Kreator baharu kami dari seluruh dunia ??? USA, Yunani, Chile, Thailand, dan Bulgaria. Pengasas tulisan ini mempunyai pengalaman yang luas dalam mereka bentuk huruf khas untuk jenama, agensi, dan profesional kreatif,”  kata Mike Matteo SVP, Global Channels & Alliances untuk Monotype. 

Program Rakan Kreator akan memberikan akses kepada pelanggan perniagaan global portfolio Monotype kepada kumpulan bakat yang diperluas untuk memuaskan bilangan pelanggan yang semakin meningkat yang mahu menyesuaikan suara visual mereka.  Program ini akan memastikan jenama global menerima reka bentuk khas berkualiti tinggi bersama-sama penyelesaian berlesen tunggal yang dipercayai Monotype untuk kejuruteraan fon dan pengurusan projek.

“Saya telah mempunyai hubungan jangka panjang dengan Monotype, memimpin projek penjenamaan semula huruf untuk syarikat global seperti Toyota, Rocket Mortgage, Microsoft dan lebih banyak lagi. Huruf adalah pusat kepada komunikasi visual, jadi saya bekerja untuk mereka bentuk huruf yang secara unik sesuai untuk sentuhan jenama di seluruh papan – kedua-dua untuk teknologi semasa dan masa depan. Saya gembira menjadi sebahagian daripada Program Rakan Kreator Monotype, bekerja bersama-sama pasukan studio kelas dunia mereka dalam usaha mencari huruf jenama yang sempurna,” kata Steve Matteson, Pengasas Matteson Typographics.

Fontfabric dan Monotype telah bekerjasama selama lebih sepuluh tahun, dengan Fontfabric memberi tumpuan kepada penciptaan huruf ikonik seperti Nexa dan Mont, dan Monotype cemerlang dalam pengedaran global mereka. Apabila kami mengambil perkongsian kami ke tahap seterusnya dengan menyertai Program Rakan Kreator Monotype, kami gembira untuk menawarkan nilai tambah yang dipertingkatkan kepada industri reka bentuk dan jenama. Gabungan penyelesaian reka bentuk skala Monotype dan huruf multibahasa Fontfabric yang diiktiraf secara global akan membolehkan kami mencapai kemuncak baru dalam landskap reka bentuk yang sentiasa berkembang,” kata Pengarah Kreator Jenis Fontfabric, Plamen Motev.

“Kami bersemangat untuk mengukuhkan kolaborasi kami dengan Monotype sebagai Rakan Kreator rasmi. Parachute mempunyai rekod terbukti dalam mereka bentuk huruf khas dan identiti visual untuk jenama ikonik selama bertahun-tahun. Perkongsian ini membolehkan kami meluaskan perpustakaan dan pendekatan yang unik kami ke spektrum jenama dan agensi yang lebih luas lagi, semuanya sambil menghormati impak global huruf,” kata Panos Vassiliou, Pengarah & Ketua Kreator di Parachute.  

“Manusia dicipta untuk bekerjasama, dan kami benar-benar gembira mempunyai peluang untuk bekerjasama dengan pasukan Studio Monotype.  Semakin lama, syarikat global mencari identiti jenama yang konsisten merentasi sistem tulisan. Cadson Demak menawarkan kepakaran ini di pasaran Asia Tenggara yang sedang berkembang. Kami telah bekerja dengan Monotype selama bertahun-tahun, dan kami fikir sudah tiba masanya untuk menjadi Rakan Kreator rasmi. Bersama-sama, kami boleh menangani cabaran reka bentuk utama jenama global hari ini,” kata Anuthin Wongsunkakon, Rakan Pengasas Cadson Demak.

Selama 15 tahun kebelakangan ini, Latinotype Studio mereka bentuk dan edarkan ratusan huruf secara global, membantu jenama dan pereka bentuk menyatakan identiti visual mereka di seluruh saluran pengguna. Kami bangga untuk menyertai Program Rakan Kreator Monotype, memperluas hubungan jangka panjang kami dengan salah satu pembekal utama huruf terkemuka di dunia. Terus, kami akan mencipta huruf yang ceria dan berunsurkan meluaskan semangat Amerika Latin kami untuk jenama masa depan,” kata Luciano Vergara, Rakan Pengasas Latinotype.

Tom Rickner Pengarah Kanan Studio Monotype menyatakan, “Saya bersemangat untuk dapat menawarkan akses kepada pelanggan kami kepada beberapa bakat reka bentuk huruf yang luar biasa, semuanya sambil terus menyediakan tahap perkhidmatan pelanggan yang kami di Studio Monotype telah dikenali. Saya berharap untuk bekerjasama dengan pengasas tulisan ini untuk menghasilkan penyelesaian tipografi yang menarik untuk jenama dan kreatif yang melayani mereka di seluruh dunia.”

Maklumat lanjut mengenai Program Rakan Kreator
Maklumat lanjut mengenai Studio Monotype

### 

Tentang Monotype  

 membantu mencipta jenama yang bermakna dengan jenis, teknologi, dan kepakaran. Syarikat itu bekerjasama dengan pengasas tulisan terkemuka untuk menyediakan stok huruf berkualiti tinggi terbesar di dunia.  

Ikuti Monotype di , dan .

Monotype ialah tanda dagangan Monotype Imaging Inc. yang didaftarkan di Pejabat Paten dan Tanda Dagangan AS dan mungkin didaftarkan di bidang kuasa undang-undang tertentu yang lain. Semua tanda dagangan lain adalah hakmilik pemiliknya yang berkenaan.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)