MoraBanc kongsi tips untuk revolusi aset digital dalam isu terkini World Finance

MoraBanc shares its tips for the digital asset revolution in the latest issue of World Finance

(SeaPRwire) –   Berita disediakan oleh World News Media

LONDON, 18 Dis. 2023 — Dari blockchain ke kecerdasan buatan, teknologi baru dengan cepat mengubah sektor perkhidmatan kewangan. Bagi syarikat yang berjaya menyesuaikan diri dengan persekitaran aset digital yang sentiasa berubah, inovasi-inovasi baru ini boleh mewujudkan peluang yang tidak ternilai – tetapi fleksibiliti adalah kuncinya. Dalam satu artikel untuk World Finance, Ketua Perbankan Digital MoraBanc, Daniel Martínez, dan Ketua Aset Digital & Fintech, Carlos Salinas, berkongsi nasihat mereka untuk memanfaatkan potensi digitalisasi.

“Revolusi aset digital adalah sebanyak tentang penyatuan lama dan baru sebagaimana ia adalah tentang inovasi teknologi,” pasangan itu jelaskan dalam artikel mereka. Memang, walaupun sering diasumsikan bahawa syarikat permulaan fintech mempunyai kelebihan dalam inovasi, sebenarnya bank tradisional mempunyai ciri-ciri tersendiri yang memihak kepada penyerapan transformasi digital.

Kepercayaan adalah kunci untuk menghubungkan jurang antara aset tradisional dan digital, dan ini adalah sesuatu yang bank-bank yang ditubuhkan mempunyai banyak pengalaman. Bagi pelanggan yang tidak pasti tentang mengemudi dunia aset digital, mereka boleh berpaling kepada bank-bank yang dipercayai dan berpengalaman mereka untuk panduan dan sokongan. Berkenaan cabaran peraturan juga, ini adalah satu lagi bidang di mana bank tradisional boleh bersinar. Dengan pengalaman meluas dalam pematuhan dan mengatasi halangan peraturan, bank boleh menawarkan pendekatan aset digital yang selamat dan licin.

“Dalam dunia aset digital yang berubah dengan cepat, bank tradisional bukanlah penonton semata-mata,” jelaskan MoraBanc. “Sebaliknya, mereka adalah pemain pusat dengan peranan unik dan tidak boleh digantikan dalam revolusi kewangan ini.”

Pendekatan MoraBanc yang proaktif terhadap transformasi digital telah menubuhkan syarikat sebagai salah satu bank paling terkemuka di Eropah untuk inovasi teknologi. Sebagai pengiktirafan terhadap komitmennya untuk meningkatkan pengalaman digital, World Finance memberikan dua anugerah penting kepada MoraBank: Bank Digital Terbaik di Andorra dan Aplikasi Perbankan Mudah Alih Terbaik di Andorra untuk tahun 2023.

Untuk maklumat lanjut mengenai pendekatan MoraBanc terhadap transformasi digital yang lestari dan berjaya, dapatkan salinan isu terkini majalah World Finance, tersedia dalam bentuk cetak, tablet dan atas talian sekarang.

World News Media, syarikat induk , adalah penerbit berpengaruh majalah kewangan dan perniagaan berkualiti yang menikmati rangkaian pengedaran global yang merangkumi senarai pelanggan keputusan di seluruh dunia.

Maklumat hubungan
Richard Willcox
+44 (0)207 553 4151

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.