mPrest Dipilih sebagai Pembekal DERMS untuk Doral Energy

12 5 mPrest Selected as DERMS Provider for Doral Energy

(SeaPRwire) –   mPrest dan Doral Energy mengumumkan perjanjian kerjasama

Platform mDERMS mPrest membolehkan Doral Energy mengoptimumkan penjanaan tenaga bersih teragihnya dan perdagangan, kedua-duanya sebagai Loji Kuasa Virtual (VPP) serta sebagai Penerbit Kuasa Bebas (IPP) dan Pembekal Tenaga.

PETACH TIKVA, Israel, Jan. 28, 2024 — mPrest, pembangun dan pembekal terkemuka sistem pengurusan sumber tenaga teragih bersepadu dengan grid dinamik, serta di belakang meter, Sistem Pengurusan Sumber Tenaga Teragih (DERMS) telah dipilih oleh Doral Energy, syarikat terkemuka global dalam bidang tenaga boleh diperbaharui, sebagai platform DERMS bagi tujuan mengurus dan mengoptimumkan aset tenaga suria dan storan teragihnya.

mPrest Logo

Doral Energy ialah pembangun dan pemilik ratusan projek tenaga boleh diperbaharui yang menguntungkan dan pembekal tenaga kepada syarikat-syarikat terkemuka. Doral Energy berlesen sebagai IPP dan VPP. Oleh itu, ia memerlukan platform canggih yang akan membolehkannya meramal dan mengoptimumkan beban, storan, dan penjanaannya, serta mengoptimumkan keuntungannya dalam perdagangan dengan pasaran tenaga, dan pelanggannya.

Integrasi maju Doral terhadap tenaga suria dan teknologi storan menyediakan cara mampan dan cekap untuk memenuhi permintaan tenaga bersih yang semakin meningkat, dan pada masa yang sama, memainkan peranan penting dalam meningkatkan kestabilan dan ketahanan grid.

“DERMS mPrest direka sebagai DERMS rangkaian pengedaran dinamik bersepadu dengan grid untuk Pengendali Rangkaian Pengedaran dan Pengendali Sistem Pengedaran,” kata Natan Barak, CEO mPrest. “Selepas mendapat pengiktirafan global di dunia DNO/DSO, kami meluaskan keupayaan mDERMS kami untuk memenuhi keperluan tepi di belakang meter, penting bagi VPP dan pengumpul sebagai. Kami oleh itu berbesar hati untuk bekerjasama dengan Doral Energy, dalam mengoptimumkan keuntungan perdagangan tenaganya”.

“Doral komited ke arah masa depan yang lebih bersih dan mampan. VPP tenaga suria dan storan kami mewakili tonggak penting dalam perjalanan kami ke arah dunia yang lebih hijau dan matlamat mencapai netral karbon menjelang 2030. Dengan menggabungkan tenaga suria dan teknologi storan terkini, kami tidak sahaja mengoptimumkan pengeluaran tenaga tetapi juga menyumbang kepada kestabilan dan ketahanan grid,” kata Shay Dolev, Ketua Perdagangan Tenaga di Doral.

“Sumber Tenaga Teragih (DERs) memainkan peranan penting dalam dunia moden kita. Memperluaskan DERMS kami yang berfokus kepada pengedaran ke arah DERMS tepi juga adalah bukti komitmen kami untuk memacu inovasi dalam sektor tenaga,” kata Ron Halpern, Ketua Komersial mPrest.

Mengenai mPrest: Memberdayakan Transformasi Digital. Sekarang.
Dengan menggunakan pengalaman dan kepakaran yang tidak tertandingi dalam perisian kawalan dan kawalan misi kritikal masa sebenar, mPrest telah membangunkan perisian pengaturan dan pengoptimuman aset teragih terkemuka di dunia. Platform pengkoordinasian dan pengoptimuman masa sebenar berasaskan perkhidmatan mikro mPrest membawa kuasa AI dan IoT ke transformasi digital pasaran tenaga dan industri IOT lain. Aplikasi suite mPrest, termasuk Sistem Pengurusan Sumber Tenaga Teragih (DERMS) dan Pengurusan Kesihatan Aset (AHM) dilaksanakan di premis atau awan dalam masa rekod di organisasi paling maju dan cekap di seluruh dunia, termasuk beberapa syarikat tenaga terbesar di dunia. Suit produk berkecuali pembekal mPrest berhubung dengan jutaan sensor, peranti, mesin, aset, subsistem, aplikasi IT dan OT, mencipta sistem sistem yang memberikan pengawasan dan kawalan ujung ke ujung terhadap operasi kompleks dan teragih.

Mengenai Doral:
Doral Group ialah pemimpin global dalam tenaga boleh diperbaharui, beroperasi sejak 2007.
Syarikat itu memegang ratusan projek suria menguntungkan dan sedang membina ratusan megawatt tambahan dengan kemudahan storan 2.3 gigawatt-jam. Doral beroperasi di Israel, Eropah, dan Amerika Syarikat dan kini mempunyai bakinya projek kira-kira 15.2 gigawatt (DC) dan 12.3 gigawatt jam storan di seluruh dunia.
Syarikat itu disenaraikan di Bursa Saham Tel Aviv dan merupakan sebahagian daripada indeks Tel Aviv-125.

Hubungi:

Logo –

SUMBER mPrest

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.