Municipality Texas Memperluaskan Penggunaan Knightscope Komunikasi Kecemasan Kecemasan

(SeaPRwire) –   MOUNTAIN VIEW, California – 23 Januari 2024 – [NASDAQ: KSCP] (“Knightscope” atau “Syarikat”) , pemaju utama robot keselamatan autonomi (“ASR”) dan komunikasi kecemasan lampu biru, telah mengumumkan bahawa sebuah perbandaran di Texas telah mengembangkan penggunaan Knightscope dalam komunikasi kecemasan.

Perbandaran tersebut telah menggunakan ASR Knightscope untuk memberikan perkhidmatan keselamatan selama beberapa tahun. Dengan menggunakan teknologi komunikasi kecemasan Knightscope, perbandaran kini dapat menghubungi penduduk setempat dengan lebih cepat dan selamat semasa kecemasan. Teknologi ini membolehkan perbandaran untuk menghantar mesej kecemasan secara langsung kepada penduduk melalui lampu biru kecemasan yang dipasang di kawasan awam.

Lampu-lampu biru ini boleh menyiarkan mesej audio dan video untuk memberi amaran awal mengenai bahaya seperti banjir kilat, kebakaran hutan, dan lain-lain bencana alam. Ia juga boleh memberi maklumat mengenai laluan keluar kecemasan. Dengan menggunakan teknologi Knightscope, perbandaran kini dapat menghubungi lebih banyak orang dengan lebih cepat berbanding hanya menggunakan sistem panggilan awam tradisional.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.