NaaS Technology Inc. Sertai Indeks Golden Dragon China NASDAQ

BEIJING, 18 Sept. 2023 – NaaS Technology Inc. (Nasdaq: NAAS) (“NaaS” atau “Syarikat”), syarikat perkhidmatan pengecasan EV pertama yang disenaraikan di AS di China, hari ini mengumumkan penyertaannya dalam Indeks Golden Dragon China NASDAQ, menjadikannya salah satu daripada sembilan syarikat tenaga baharu dan satu-satunya syarikat perkhidmatan pengecasan EV yang menjadi sebahagian daripada indeks ini.

Indeks Golden Dragon China NASDAQ secara meluas diiktiraf sebagai pengukur penting untuk menilai prestasi perusahaan Cina di pasaran saham AS. Indeks ini direka untuk memberi pelabur wawasan dan akses kepada peluang unik yang berlaku di China sambil masih menyediakan ketelusan yang ditawarkan oleh penyenaraian AS. Ia merangkumi pelbagai sektor, merangkumi digital, teknologi, bentuk penggunaan baharu, dan tenaga bersih, menampilkan syarikat terkenal dalam ruang internet dan sektor tenaga baharu, antara lain. Penyertaan NaaS memperkayakan Indeks Golden Dragon China NASDAQ dan membawa semangat baru ke sektor tenaga baharu dengan perkhidmatan pengecasannya.

Mengenai NaaS Technology Inc.

NaaS Technology Inc. adalah syarikat perkhidmatan pengecasan EV pertama yang disenaraikan di AS di China. Syarikat ini adalah anak syarikat Newlinks Technology Limited, kumpulan pendigitalan tenaga terkemuka di China. Syarikat ini menyediakan penyelesaian pengecasan EV satu henti kepada stesen pengecasan yang terdiri daripada pengecasan EV dalam talian, pengecasan EV luar talian dan inovasi serta penyelesaian lain, menyokong setiap peringkat kitaran hayat stesen. Setakat 30 Jun 2023, NaaS telah menyambungkan lebih daripada 652,000 pengecas merangkumi 62,000 stesen pengecasan, mewakili 41.5% dan 49.2% daripada bahagian pasaran pengecasan awam China masing-masing. Pada 13 Jun 2022, saham depo Amerika Syarikat Syarikat mula didagangkan di Nasdaq di bawah kod saham NAAS.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Hubungan Pelabur
NaaS Technology Inc.
E-mel: ir@enaas.com

Pertanyaan media:
E-mel: pr@enaas.com