Nestle Brands Kukuhkan Komitmen kepada Esports Melalui Perjanjian Perisytiharan Baharu

image1 3 Nestle Brands Reinforce Commitment to Esports Through New Sponsorship Deals

(SeaPRwire) –   Maggi, salah satu jenama berbilion dolar Nestle dan jenama mi orientalnya Fusian terus menyokong industri esukan dengan memperpanjang perjanjian penajaan mereka dengan GiantX. Kerjasama ini, kini memasuki tahun keempat, mengukuhkan Maggi Fusian sebagai rakan kongsi rasmi salah satu pasukan esukan terkemuka dan berjaya di Eropah, GiantX.

GiantX, yang dibentuk daripada penggabungan Giants Gaming dan Excel Esports pada Disember 2023, merupakan pemain utama dalam esukan, cemerlang dalam pelbagai judul permainan video. Ia merupakan pengasas utama dua liga utama – Kejohanan Eropah Liga Legenda (LEC) dan Piala Juara Valorant EMEA (VCT) oleh Riot Games. Dengan ibu pejabat di London, Malaga dan Berlin, GiantX telah mengumpulkan lebih daripada 23 juta peminat di Eropah.

Penyertaan Maggi Fusian dalam esukan bermula pada 2021 dan sejak itu menjadi jenama yang dikenali dalam sektor bersama GiantX. Kerjasama ini menekankan komitmen Maggi Fusian terhadap komuniti esukan dan sokongannya terhadap GiantX dalam usaha saingan mereka.

GiantX juga menandatangani perjanjian perkongsian dengan KitKat, syarikat Nestle yang lain. Pada Januari, perkongsian itu diperbaharui untuk setahun lagi.

Menurut perjanjian perkongsian yang diperbaharui, logo KitKat akan muncul pada lengan baju pemain semasa pertandingan antarabangsa dan domestik. Selain itu, penjenamaan KitKat akan dipamerkan pada saluran media sosial dan penstriman GiantX, termasuk YouTube dan Twitch, serta platform lain di mana pasukan berkongsi kandungan. Kerjasama itu juga akan melibatkan penciptaan kandungan asal.

Pemain utama lain dalam pasaran esukan adalah , syarikat esukan dan hiburan yang menyasarkan generasi peminat hari ini.

Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, OverActive Media telah mengukuhkan kedudukannya sebagai pemain utama dalam dunia esukan dengan mengambil alih dua francais esukan yang sangat popular, mendapatkan penaja baru utama dan meningkatkan statistik penglibatan dan penontonan audiens di platform penstriman dan media sosial terkemuka.

Perkongsian Dengan Jenama Mendorong Pertumbuhan Esukan

Sejak menambah KOI dan Movistar Riders ke portfolio, OverActive Media telah melihat peningkatan ketara dalam penontonan berkat populariti pasukan-pasukan yang mempunyai lebih daripada 100 juta peminat setia dan kredibiliti media sosial pengasasnya Ibai Llanos, penstriman Twitch terkemuka dunia dan bekas bintang bola sepak FC Barcelona Gerard Piqué.

OverActive Media telah dalam permainan seperti League of Legends, VALORANT, Counter Strike 2, dan Call of Duty. Prestasi pasukan Mad Lions KOI, yang mencatatkan 741,000 penonton dalam satu pertandingan dan 4.7 juta tontonan Twitch berkat Ibai, bahkan melampaui tontonan final rancangan TV teratas.

Pada Januari, MAD Lions KOI dan Movistars mendominasi kategori esukan dalam penglibatan dan jumlah interaksi pengguna di platform media sosial utama Eropah dan Amerika Utara. Ia juga merupakan jenama global lima teratas semasa tempoh yang sama. Kejayaan mereka berterusan dengan 830,816 penonton untuk satu pertandingan tunggal, melampaui purata penonton perlawanan NHL.

“Kemampuan kami untuk menawan audiens global besar adalah penting untuk kejayaan kami. Peningkatan segera dalam penglibatan dan penontonan selepas mengumumkan pengambilalihan menekankan nilai strategik operasi kami dan mengukuhkan kepimpinan kami dalam industri esukan,” kata OverActive Media CEO Adam Adamou. “Penggabungan perniagaan sedia ada kami dengan pengambilalihan ini membuka laluan baru untuk penglibatan penonton. Respons antusias dari peminat dan rakan kongsi kami mengesahkan arah dan komitmen kami.”

Syarikat itu juga memperkukuh portfolio perkongsian berprestijnya. Pada 28 Februari, mengumumkan penajaan berjumlah berpuluh juta dolar dengan Telefónica, salah satu pengendali telefon terbesar dan pembekal rangkaian mudah alih di dunia.

Telefónica, yang merupakan rakan kongsi lama Movistar Riders, memperbaharui penajaannya untuk tiga tahun sehingga akhir 2026. Perkongsian diperluaskan termasuk hak penamaan terpilih, keterlihatan jenama pada peralatan dan produk pasukan, dan pembangunan serta pemasaran kandungan kolaboratif. Pada 2022, Telefónica memegang ekuiti minoriti dalam Movistar Riders. Dengan lengkapnya pengambilalihan ini, Telefónica akan beralih menjadi pemegang saham dalam OverActive Media.

Telefónica merupakan penambahan terbaru kepada senarai perkongsian OverActive Media yang merangkumi jenama-jenama berprestij termasuk Bell, yang juga merupakan pemegang saham syarikat, serta Kappa, Red Bull, TD, Razer, SCUF dan AMD.

.

Penafian

1) Penulis artikel ini, atau ahli isi rumah atau keluarga penulis, tidak mempunyai sekuriti mana-mana syarikat yang dinyatakan dalam Artikel ini. Penulis menentukan syarikat mana yang akan dimasukkan dalam artikel ini berdasarkan penyelidikan dan pemahaman sektor.

2) Artikel ini dikeluarkan atas nama dan disponsori oleh OverActive Media. Market Jar Media Inc. dibayar $1,500 untuk pengeluaran dan penerbitan artikel ini oleh Agensi Pemasaran Digital OverActive Media (Native Ads Inc.). Butiran tambahan mengenai penglibatan Market Jar Media Inc. oleh Agensi Pemasaran Digital OverActive Media (Native Ads Inc.) dinyatakan dalam .

3) Pernyataan dan pendapat yang dinyatakan adalah pendapat penulis dan bukan Market Jar Media Inc., pengarah atau pegawainya. Penulis bertanggungjawab penuh terhadap kesahihan pernyataan. Penulis tidak dibayar oleh Market Jar Media Inc. untuk Artikel ini. Market Jar Media Inc. tidak dibayar oleh penulis untuk menerbitkan atau mengedarkan Artikel ini. Market Jar tidak mengesahkan atau menyiasat semua maklumat tersebut secara bebas. Tiada pihak Market Jar atau mana-mana afiliasinya yang menjamin ketepatan atau kesempurnaan maklumat tersebut. Maklumat yang diberikan adalah untuk maksud maklumat sahaja dan bukan cadangan untuk membeli atau menjual sekuriti. Market Jar Media Inc. memerlukan penulis sumbang untuk mendedahkan sebarang pegangan saham dalam, atau hubungan ekonomi dengan, syarikat yang mereka tulis. Market Jar Media Inc. bergantung kepada penulis untuk menyediakan maklumat ini dengan tepat dan Market Jar Media Inc. tidak mempunyai cara untuk mengesahkan ketepatannya.

4) Artikel ini tidak menyediakan nasihat pelaburan. Semua pelaburan membawa risiko dan setiap pembaca digalakkan berunding dengan penasihat kewangan peribadi. Sebarang tindakan yang diambil oleh pembaca adalah tanggungjawabnya sendiri. Dengan membuka laman ini, setiap pembaca menerima dan bersetuju dengan Dasar Privasi Market Jar Media Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.