NeuroBlu Database Mencapai Titik Penting Empat Juta Nyawa Pesakit

(SeaPRwire) –   NeuroBlu Database kini merupakan platform data dunia nyata terbesar yang diperkaya dengan NLP, tanpa pengenalan, yang direka khas untuk kesihatan tingkah laku dan mental

NEW YORK, Nov. 16, 2023 — Holmusk, syarikat terkemuka global dalam kesihatan tingkah laku dan data dunia nyata, hari ini mengumumkan bahawa NeuroBlu telah mencapai tonggak pertumbuhan utama melebihi 4 juta nyawa pesakit, menjadikannya pangkalan data dunia nyata terstruktur terbesar yang direka khas untuk kesihatan tingkah laku.

Dengan penambahan 2.5 juta nyawa pesakit baharu, platform analitik data NeuroBlu telah lebih daripada dua kali ganda saiznya dan meningkatkan perwakilannya terhadap populasi pesakit Amerika Syarikat, dan kini merangkumi pesakit di semua 50 negeri di seluruh lebih daripada 1 juta pemberi perkhidmatan kesihatan.

“Ini merupakan lompatan besar bagi misi Holmusk untuk mengubahsuai kesihatan tingkah laku melalui bukti berasaskan data,” kata CEO Holmusk Nawal Roy. “Ketika kami menetapkan piawaian emas baharu untuk bukti dunia nyata dalam kesihatan tingkah laku, julat dan kedalaman data pesakit berstruktur dan longitudinal dalam NeuroBlu akan menutup jurang bukti dan memacu inovasi dalam penjagaan pesakit, penyampaian penjagaan, metrik kualiti, pembangunan ubat, dan penyelidikan.”

Holmusk bekerjasama dengan rakan kongsi untuk terus mengintegrasikan data baharu untuk mengoptimumkan kedalaman dan julat data dalam Pangkalan Data NeuroBlu. Data baharu yang ditambah termasuk jumlah besar data berstruktur untuk setiap pesakit, termasuk sejarah preskripsi dan rawatan yang kaya serta ukuran hasil penting merentasi gangguan dalam kesihatan tingkah laku.

Satu asas utama Pangkalan Data NeuroBlu ialah ketumpatan data, yang ditakrifkan sebagai penyertaan dan kekerapan penilaian klinikal seperti Soal Selidik Kesihatan Pesakit (PHQ-9), Pemeriksaan Status Mental (MSE), dan hasil yang diperoleh melalui pemprosesan bahasa semula jadi (NLP) daripada nota klinikal. Ketumpatan data NeuroBlu yang tiada tandingannya membolehkan reka bentuk protokol dan penjanaan bukti dengan menganalisis hubungan antara rawatan kesihatan tingkah laku dan hasil, memberdayakan pengguna untuk mengkarakterisasikan kohort pesakit dengan ketelitian tinggi dan menerangkan perjalanan pesakit. Data dalam NeuroBlu adalah penting bagi mencapai matlamat Holmusk untuk menutup jurang bukti dalam kesihatan tingkah laku untuk menyokong pembangunan ubat, penyelidikan klinikal, akses pesakit dan memberi kesan positif kepada hasil pesakit.

Tentang Holmusk

 berada dalam misi untuk memanfaatkan data dunia nyata untuk mengubahsuai penyelidikan dan penjagaan kesihatan tingkah laku. Dengan menggabungkan pangkalan data kesihatan tingkah laku terkemuka dengan analitik berdaya AI dan penyelesaian digital yang direka untuk menangani cabaran paling genting dalam kesihatan tingkah laku, Holmusk sedang memajukan sempadan penjanaan bukti dan memacu inovasi. Holmusk beribu pejabat di New York, dengan empat pejabat tambahan di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)