Neusoft Memegang Bahagian Pasaran Sistem Maklumat Pengimejan Perubatan Teratas di China

SHENYANG, China, 19 September 2023 – Baru-baru ini, IDC telah mengeluarkan laporan “China Bahagian Pasaran Sistem Maklumat Pengecaman Perubatan pada 2022″, di mana Neusoft Corporation (Neusoft, SSE: 600718) memegang bahagian pasaran tertinggi dalam sektor ini disebabkan pemahaman mendalam pasaran, inovasi teknologi yang berterusan, dan keupayaan perkhidmatan yang kukuh.

Selama bertahun-tahun, Neusoft telah terlibat secara aktif dalam sektor sistem maklumat pengecaman perubatan, dan menyediakan persekitaran perubatan yang lebih berkualiti, lebih pintar, dan lebih mudah diakses untuk doktor dan pesakit. Dengan keupayaan produk PACS/RIS sebagai teras, Neusoft telah membangunkan lagi penyelesaian pengecaman perubatan pintar. Dengan mematuhi proses pemeriksaan standard dalam institusi perubatan, Neusoft bertujuan untuk meningkatkan kepuasan pesakit, membantu doktor dalam diagnosis yang tepat, dan menambah baik pengurusan hospital, justeru menyumbang kepada pembangunan keseluruhan berasaskan maklumat perniagaan pengecaman hospital.

Sistem PACS/RIS Neusoft mematuhi piawaian DICOM, HL7 dan spesifikasi IHE. Ia memanfaatkan teknologi baru yang muncul seperti IoT, kecerdasan buatan dan data besar untuk memberi perkhidmatan kepada pelbagai jabatan dalam institusi perubatan, untuk memenuhi keperluan pentadbir hospital, doktor dan pesakit.