NEXCOM Memastikan Rangkaian OT Kilang Pintar dengan Penyelesaian Terkini

(SeaPRwire) –   TAIPEI, Nov. 16, 2023 — Sebagai revolusi pembuatan dan pengeluaran, NEXCOM, pemimpin global dalam aplikasi IoT perindustrian, memperkenalkan pemotongan penyelesaian keselamatan . , revolusi perindustrian keempat, mengubah landskap pembuatan melalui pengintegrasian teknologi digital, kecerdasan buatan, peranti IoT, dan analisis data.

 

Peningkatan keterhubungan rangkaian OT meningkatkan risiko ancaman siber. Peralatan perindustrian warisan, kekurangan ciri-ciri keselamatan moden, membentuk cabaran besar. Ancaman dalaman dan pelanggaran data membahayakan data perindustrian sensitif, membawa kepada kerugian kewangan dan kerosakan reputasi. Sebagai tindak balas, syarikat mesti melaksanakan strategi keselamatan siber yang sesuai untuk persekitaran OT.

NEXCOM memperkenalkan , barisan penyelesaian keselamatan OT khusus direka untuk memperkukuh operasi . Siri ini terdiri daripada tiga peralatan bertujuan misi:

  • – pintu gerbang keselamatan IoT

Ia memastikan sambungan selamat untuk pelaksanaan berskala kecil. Ia bertindak sebagai perisai perlindungan untuk peralatan eksklusif yang kekurangan pembaruan siber.

  • – pemutus Wi-Fi/5G keselamatan

Ia menawarkan keupayaan jalur lebar nirkabel. Ia menyediakan akses internet terputus, penyeimbangan beban mudah alih, dan sambungan lancar untuk peranti IIoT.

  • – pintu gerbang dan suis keselamatan ketumpatan tinggi

Ia menyokong pelaksanaan berskala besar. Ia meningkatkan sambungan dan skalabiliti, memanfaatkan Teknologi Rangkaian Sensitif Masa (TSN) untuk penghantaran data yang boleh diramal dan boleh dipercayai.

Bersama-sama, NEXCOM menyediakan penyelesaian keselamatan siber lengkap, memberikan sokongan kukuh kepada pelbagai aplikasi dalam . Dalam kilang pintar, melindungi aset utama, membahagikan perkhidmatan rangkaian penting, dan menyediakan sambungan nirkabel yang boleh dipercayai kini tersedia dengan ISA Series NEXCOM, dibina untuk pembuat pintar di seluruh dunia.

ISA Series NEXCOM menjamin sambungan boleh dipercayai dalam persekitaran perindustrian mencabar. Dikuasakan oleh pemprosesor Intel Atom® x6000E Series, peranti ini menawarkan perlindungan kukuh terhadap ancaman siber. Dengan ciri seperti Pengurusan Luar Talian (OOB), pemantauan dan pengurusan peranti jarak jauh menjadi lebih mudah, memminimakan gangguan terhadap operasi pembuatan.

Mengenai NEXCOM

Ditubuhkan pada 1992 dan beribu pejabat di Taipei, NEXCOM (TPEX:8234) mengintegrasikan pelbagai keupayaannya dan bertujuan menjadi pemimpin perindustrian terkenal di peringkat global memacu transformasi digital dengan menyediakan perkhidmatan cemerlang dalam pasaran aplikasi menegak.

Kumpulan Penyelesaian Rangkaian dan Komunikasi (NCS) memberi tumpuan kepada teknologi rangkaian terkini dan membantu membina infrastruktur rangkaian boleh dipercayai, dengan menyediakan perkhidmatan reka bentuk dan pembuatan profesional selain penyelesaian platform canggih, untuk pelanggan di seluruh dunia. Platform aplikasi rangkaian NCS secara meluas diadopsi dalam Peralatan Keselamatan Siber, Pemutus Beban, uCPE 5G, SD-WAN, SASE, Pengkomputeran Pinggir, Penyimpanan, NVR, dan aplikasi rangkaian lain untuk perniagaan pelbagai saiz.

ISA Series NEXCOM menyediakan penyelesaian keselamatan siber lengkap, memberikan sokongan kukuh kepada pelbagai aplikasi dalam Industri 4.0. Dalam kilang pintar, melindungi aset utama, membahagikan perkhidmatan rangkaian penting, dan menyediakan sambungan nirkabel yang boleh dipercayai kini tersedia dengan ISA Series NEXCOM, dibina untuk pembuat pintar di seluruh dunia.
ISA Series NEXCOM menyediakan penyelesaian keselamatan siber lengkap, memberikan sokongan kukuh kepada pelbagai aplikasi dalam Industri 4.0. Dalam kilang pintar, melindungi aset utama, membahagikan perkhidmatan rangkaian penting, dan menyediakan sambungan nirkabel yang boleh dipercayai kini tersedia dengan ISA Series NEXCOM, dibina untuk pembuat pintar di seluruh dunia.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)