Nippon Express U.S.A. Memperkenalkan Lori Elektrik Pertama

IstockPhoto Galeanu Mihai 1 Nippon Express U.S.A. Introduces First Electric Truck

(SeaPRwire) –   – 14 Kenderaan Akan Diperkenalkan Pada Tahun Kewangan Ini Untuk Mengatasi Perubahan Iklim dengan Mengurangkan Lagi Emisi CO2 –

TOKYO, 10 Jun 2024 — Sebagai sebahagian daripada inisiatif perubahan iklimnya, Nippon Express U.S.A., Inc. (selepas ini “NX USA“), sebuah syarikat kumpulan NIPPON EXPRESS HOLDINGS, INC., telah memperkenalkan trak elektrik pertamanya yang tidak mengeluarkan CO2 atau pencemaran semasa beroperasi. Trak tersebut telah beroperasi di Pejabat Jualan San Antonio di Texas sejak 30 Mei.

Logo:  

Traktor elektrik dan kontena 53 kaki diperkenalkan di NX USA:  

Kumpulan NX telah mengenal pasti tindak balas yang lebih kukuh terhadap perubahan iklim sebagai salah satu isu penting yang perlu ditangani untuk merealisasikan visi jangka panjangnya untuk menjadi “syarikat logistik dengan kehadiran yang kukuh di pasaran global.” Ia telah melaksanakan langkah-langkah perubahan iklim berdasarkan cadangan yang dikeluarkan oleh Task Force on Climate-related Financial Disclosure (TCFD). Selain berusaha untuk mengurangkan emisi CO2 dalam operasinya sendiri, Kumpulan ini berusaha untuk mempromosikan kedua-dua pemuliharaan alam sekitar global dan pertumbuhan perniagaan dengan membangunkan dan menyediakan produk dan perkhidmatan yang membantu pelanggannya mengurangkan emisi CO2 mereka.

Amerika Syarikat telah menetapkan matlamat untuk memastikan bahawa kenderaan elektrik atau kenderaan pelepasan sifar lain membentuk 50% daripada jualan kenderaan baharu menjelang 2030. Negeri California khususnya bertujuan untuk menjadikan semua kenderaan sederhana dan berat, termasuk trak dan bas, kenderaan pelepasan sifar menjelang 2045. Oleh itu, adalah penting bahawa syarikat memperkenalkan kenderaan pelepasan sifar untuk mengekalkan dan mengembangkan perniagaan mereka pada masa hadapan.

NX USA telah pun mula mengoperasikan trak elektrik pertamanya di Pejabat Jualan San Antonio di Texas. Syarikat itu merancang untuk memperkenalkan sejumlah 14 trak elektrik pada tahun fiskal ini di Los Angeles, Chicago, Raleigh (North Carolina), dan lokasi lain, dan menjangkakan untuk mengurangkan emisi CO2 daripada operasinya sendiri sebanyak kira-kira 11% dalam tempoh tahun pertama penggunaannya.

Kumpulan NX juga akan membantu pelanggan yang sukar untuk mengurangkan emisi CO2 mereka daripada pembakaran bahan api, dll. (Skop 1 dan 2), dengan menyediakan jadual operasi trak elektrik yang disesuaikan dan mengukur jumlah emisi CO2 yang boleh dikurangkan dengan itu untuk menyokong usaha pelanggannya untuk mengurangkan emisi CO2 dalam aktiviti logistik mereka (Skop 3).

Kumpulan NX akan terus mengamalkan pengurusan kemampanan dari perspektif jangka panjang dan menyumbang kepada kehidupan yang lebih baik bagi manusia dan pembangunan masyarakat yang mampan dengan menangani perubahan iklim melalui aktiviti perniagaannya.

Tentang Kumpulan NX:

 

Laman web rasmi Kumpulan NX:  

Akaun LinkedIn rasmi Kumpulan NX:  

SUMBER NIPPON EXPRESS HOLDINGS, INC.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.