OverActive Media Mengumumkan Kemasukan ke dalam VALORANT Champions Tour EMEA

VALORANT Champions Tour EMEA

(SeaPRwire) –   TORONTO, Feb. 13, 2024– () (“OAM”, “OverActive” atau “Syarikat”) syarikat hiburan global terkemuka untuk generasi peminat hari ini, hari ini mengumumkan bahawa Riot Games (“Riot”) telah meluluskan pemindahan Perjanjian Penyertaan Pasukan VCT EMEA (“VCT EMEA”) dari Goatch Global, S.L. (beroperasi sebagai “KOI”) kepada anak syarikat Syarikat. Pemindahan TPA berlaku bersempena dengan pengumuman Syarikat tentang pengambilalihan aset e-sukan tertentu daripada KOI (“Pengambilalihan”). Kelulusan ini memenuhi salah satu syarat utama untuk penyelesaian Pengambilalihan.

VCT EMEA adalah salah satu litar saingan terkemuka dalam e-sukan dan peringkat tertinggi persaingan untuk VALORANT di kawasan EMEA. OverActive akan menyertai VCT EMEA sebagai rakan kongsi jangka panjang dan mengendalikan pasukan sebagai ‘Movistar KOI’ untuk musim 2024 VCT. OverActive juga memiliki dan mengendalikan ‘MAD Lions KOI’, salah satu daripada sepuluh pasukan dalam Kejohanan Liga Legends EMEA (“LEC”), juga disokong oleh Riot. Dengan kelulusan pemindahan, OAM dengan sukacitanya mengumumkan penyelesaian dan pelaksanaan kontrak pemain VCT.

“Pengesahan pemindahan Perjanjian Penyertaan Pasukan VCT EMEA merupakan titik penting bagi OverActive Media. Ini selari dengan visi strategik kami untuk membentuk perkongsian jangka panjang dengan penerbit terkemuka di dunia dalam permainan yang menyediakan potensi terbaik bagi organisasi pasukan untuk membesar dan mengukur skala perniagaan kami,” kata Adam Adamou, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif OverActive Media.

Pengambilalihan, bersama-sama dengan pengambilalihan cadangan Syarikat terhadap Team Randomk Esports S.L. (secara kolektif, “Pengambilalihan”), masih tertakluk kepada beberapa syarat, termasuk penerimaan semua kelulusan yang diperlukan daripada TSXV. Untuk butiran lanjut mengenai terma Pengambilalihan, sila rujuk kepada pengumuman akhbar OverActive bertarikh Januari 4, Januari 8, 2024, dan Januari 23, 2024, dan kepada salinan perjanjian pembelian muktamad yang telah difailkan di bawah profil SEDAR OverActive di .

Nota Berkaitan Maklumat Prospektif

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan-kenyataan yang merupakan “maklumat prospektif” dan “maklumat prospektif” mengikut undang-undang sekuriti berkenaan (secara kolektif, “kenyataan prospektif”), termasuk kenyataan mengenai rancangan, niat, kepercayaan dan jangkaan semasa OverActive berhubung Pengambilalihan. Kenyataan prospektif sering dikenal pasti oleh perkataan “mungkin”, “akan”, “boleh”, “harus”, “bertujuan”, “merancang”, “menjangka”, “percaya”, “menganggarkan” atau perkataan serupa dan termasuk maklumat mengenai (a) penyelesaian Pengambilalihan, (b) faedah yang dijangka hasil daripada Pengambilalihan oleh Syarikat, (c) prestasi masa depan Movistar Riders dan KOI, termasuk pencapaian matlamat pendapatan tertentu dan perkembangan dan pertumbuhan mereka yang berterusan, (d) tarikh dan penerimaan yang dijangka kelulusan bursa saham, (e) keupayaan pihak-pihak untuk memenuhi syarat-syarat penutupan Pengambilalihan, dan (f) kenyataan lain yang bukan berdasarkan fakta sejarah.

Pelabur dinasihatkan bahawa kenyataan prospektif tidak berdasarkan fakta sejarah tetapi jangkaan, anggaran atau ramalan pengurusan OverActive berdasarkan pendapat, anggapan dan anggaran pengurusan yang dianggap munasabah pada tarikh kenyataan dibuat. Walaupun OverActive percaya bahawa jangkaan yang terkandung dalam kenyataan prospektif itu munasabah, kenyataan itu melibatkan risiko dan ketidakpastian, dan tidak harus bergantung berlebihan ke atasnya, memandangkan faktor atau keadaan yang tidak diketahui atau tidak diramalkan boleh memberi kesan secara material ke atas keputusan, prestasi atau pencapaian masa depan OverActive. Antara faktor utama yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material termasuklah yang berikut: risiko bahawa pihak-pihak mungkin tidak menandatangani perjanjian muktamad berhubung Pengambilalihan dan bahawa Pengambilalihan mungkin tidak diselesaikan dengan terma yang dinyatakan di sini atau langsung; kemungkinan salah satu atau lebih syarat penutupan Pengambilalihan tidak dipenuhi; risiko berkaitan penggabungan Pengambilalihan dan prestasi Movistar Riders dan KOI selepas penyelesaian Pengambilalihan; perubahan dalam keadaan ekonomi, perniagaan dan politik amnya, termasuk perubahan dalam pasaran kewangan; perubahan undang-undang dan peraturan tempatan dan asing; pematuhan terhadap peraturan kerajaan yang ketat; risiko dan ketidakpastian pasaran asing; dan faktor risiko yang dinyatakan dalam penyata maklumat tahunan OverActive untuk tahun berakhir 31 Disember 2021. Kenyataan prospektif ini mungkin terjejas oleh risiko dan ketidakpastian dalam perniagaan OverActive dan keadaan pasaran amnya.

Sekiranya satu atau lebih risiko atau ketidakpastian itu menjadi kenyataan, atau jika andaian di sebalik kenyataan prospektif itu terbukti salah, hasil sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang digambarkan sebagai dirancang, dirancang, dijangka, dibayangkan, dianggarkan atau dijangka dan perbezaan sedemikian mungkin menjadi material. OverActive tidak berniat, dan tidak menganggap diri berkewajipan, untuk mengemaskini kenyataan prospektif kecuali sebagaimana diperlukan oleh undang-undang yang berkenaan.

TENTANG OVERACTIVE MEDIA

OverActive Media Corp. () beribu pejabat di Toronto, Ontario, dengan operasi di Madrid, Sepanyol dan Berlin, Jerman. Mandat OverActive adalah untuk membina syarikat bersepadu global yang menyediakan produk sukan, media dan hiburan untuk generasi peminat hari ini dengan fokus kepada e-sukan, permainan video, penciptaan dan pengedaran kandungan, budaya, dan acara langsung dan dalam talian. OverActive memiliki francais pasukan dalam liga e-sukan profesional, termasuk (i) Liga Call of Duty, beroperasi sebagai Toronto Ultra, dan (ii) Kejohanan Liga Legends EMEA, beroperasi sebagai MAD Lions.

TENTANG KOI

KOI adalah kelab e-sukan beribu pejabat di Barcelona yang diasaskan oleh Kosmos dan Ibai Llanos pada Disember 2021. Kelab ini kini mempunyai tiga pasukan: Liga Legends, yang bersaing dalam Superliga LVP; VALORANT, yang selepas satu musim bersaing di Sepanyol, kini bersaing dalam Liga Kejohanan VALORANT EMEA; dan EA FC.

TENTANG MOVISTAR RIDERS

Movistar Riders adalah salah satu kelab e-sukan terkemuka di Sepanyol. Pemain profesionalnya mewakili jenama Movistar Riders dalam kejohanan kebangsaan dan antarabangsa yang pelbagai, bersaing dalam permainan paling popular seperti Liga Legends, CS2, atau VALORANT; selain mempunyai pasukan Atlético de Madrid – Movistar untuk EA FC.

Kelab itu beribu pejabat di Pusat e-Sukan Movistar, di Matadero Madrid, pusat prestasi tinggi di mana kedua-dua pemain dan jurulatih mempunyai kemudahan terkini untuk membangunkan aktiviti mereka pada tahap tertinggi.

Untuk maklumat lanjut, lawati laman web rasmi kelab:

Tiada pihak TSXV atau Perkhidmatan Peraturannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar TSXV) menerima tanggungjawab keatas kecukupan atau ketepatan pengeluaran ini

SUMBER OverActive Media

Pendedahan:

1) Penulis Artikel, atau ahli keluarga penulis tidak mempunyai sebarang kepentingan, hubungan, kewangan atau yang lain dalam OverActive Media atau mana-mana syarikat yang disebut dalam artikel ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.