Ovintiv Umumkan Peningkatan dan Penetapan Tawaran Saham Biasa oleh Pemegang Saham Penjual

Oil and Gas 6 Ovintiv Announces Upsize and Pricing of Offering of Common Stock by a Selling Stockholder

(SeaPRwire) –   DENVER, Nov. 20, 2023 – Ovintiv Inc. (NYSE: OVV) (TSX: OVV) (“Syarikat”) hari ini mengumumkan peningkatan dan penetapan harga penawaran saham biasa oleh NMB Stock Trust, sebuah amanah statutori Delaware (“Penjual Saham”). Saiz penawaran meningkat daripada 8,400,000 saham yang diumumkan sebelumnya kepada 9,400,000 saham saham biasa Syarikat pada harga awam AS$44.35 setiap saham, untuk hasil kasar lebih kurang AS$416.9 juta, sebelum potongan pengendali dan anggaran perbelanjaan penawaran. Syarikat tidak akan menjual apa-apa saham biasanya dalam Penawaran dan tidak akan menerima apa-apa hasil daripada jualan saham dalam Penawaran. Penawaran dijangka ditutup pada 22 November 2023, tertakluk kepada syarat-syarat penutupan yang biasa.

Ovintiv Announces Pricing of Offering of Common Stock by a Selling Stockholder (CNW Group/Ovintiv Inc.)

Goldman Sachs & Co. LLC bertindak sebagai pengendali untuk Penawaran ini. Saham akan dijual dalam penawaran berdaftar mengikut borang S-3 berkesan yang telah dipfailkan sebelumnya dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC), prospektus dan tambahan prospektus berkaitan. Sebelum anda melabur, anda perlu membaca prospektus dalam pendaftaran itu dan dokumen lain yang telah difailkan oleh Syarikat dengan SEC untuk maklumat yang lebih lengkap mengenai Syarikat dan Penawaran ini. Salinan prospektus berkaitan sekuriti boleh didapati daripada Goldman Sachs & Co. LLC, Bahagian Prospektus, 200 West Street, New York, NY 10282, telefon: 1-866-471-2526, faks: 212-902-9316 atau e-mel ke . Dokumen ini juga boleh diakses dengan melawat laman web SEC di .

Tambahan lagi, Syarikat telah bersetuju untuk membeli daripada pengendali, daripada 9,400,000 saham yang menjadi tumpuan Penawaran, 1,204,545 saham saham biasa Syarikat, atau AS$53.0 juta, pada harga setiap saham sama dengan harga yang pengendali akan membeli saham daripada Penjual Saham dalam penawaran. Penawaran tidak tertakluk kepada penutupan pembelian balik, tetapi pembelian balik tertakluk kepada penutupan Penawaran.

Kenyataan akhbar ini tidak menyediakan tawaran untuk menjual atau permintaan untuk tawaran membeli sekuriti, dan tidak akan ada jualan sekuriti di mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang di mana tawaran, permintaan, atau jualan akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelulusan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang tersebut.

AMARAN BERKENAAN KENYATAAN PROSPEK – Kenyataan akhbar ini mengandungi kenyataan prospek atau maklumat (secara kolektif, “kenyataan prospek”) dalam lingkungan undang-undang sekuriti berkenaan, termasuk Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, seperti yang dipinda. Semua kenyataan, kecuali kenyataan berkenaan sejarah fakta, yang berkaitan dengan aktiviti masa depan, rancangan, strategi, objektif atau jangkaan Syarikat adalah kenyataan prospek. Pembaca dinasihatkan supaya tidak bergantung berlebihan kepada kenyataan prospek, yang hanya merupakan jangkaan dan pendapat semasa Syarikat berdasarkan maklumat yang tersedia pada tarikh kenyataan tersebut dibuat, dan, kecuali diperlukan oleh undang-undang, Syarikat tidak akan mengemas kini secara awam, mengubahsuai atau mengekalkan sebarang kenyataan tersebut semasa. Risiko dan ketidakpastian yang mungkin mempengaruhi prestasi kewangan atau operasi Syarikat termasuk yang dinyatakan dalam bahagian “Faktor Risiko” dan “Perbincangan dan Analisis Pengurusan Terhadap Keadaan Kewangan dan Keputusan Operasi” laporan tahunan Syarikat pada Borang 10-K dan laporan suku tahunan Syarikat pada Borang 10-Q; dan risiko dan ketidakpastian lain yang memberi kesan kepada perniagaan Syarikat seperti yang dinyatakan dari semasa ke semasa dalam penyata Syarikat dengan SEC atau pihak berkuasa sekuriti Kanada. Pembaca dinasihatkan bahawa risiko dan ketidakpastian yang dirujuk di atas bukanlah lengkap. Walaupun Syarikat percaya jangkaan yang dilambangkan oleh kenyataan prospeknya adalah munasabah berdasarkan maklumat yang tersedia pada tarikh kenyataan tersebut dibuat, kenyataan prospek hanyalah ramalan dan pendapat semasa Syarikat dan tiada jaminan bahawa jangkaan tersebut akan menjadi kenyataan. Kecuali dinyatakan sebaliknya dalam kenyataan akhbar ini, semua kenyataan, termasuk kenyataan prospek, yang terkandung dalam kenyataan akhbar ini dibuat pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan, kecuali diperlukan oleh undang-undang, Syarikat tidak akan mengemas kini secara awam, mengubahsuai atau mengekalkan sebarang kenyataan tersebut.

Maklumat lanjut mengenai Ovintiv Inc. boleh didapati dengan menghubungi:

Hubungan Pelabur: (888) 525-0304

Hubungan Media: (403) 645-2252

SUMBER Ovintiv Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)