Pameran Bersama Mendalamkan Pemahaman Antara China dan Itali

Entertainment04 AndrewLozovyi 1 Joint exhibition deepens understanding between China and Italy

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, Nov. 20, 2023 — Ini adalah laporan dari GDToday:

Pameran bersama antara China dan Italy telah diadakan di Italy’s Bologna pada 18 November (masa Rome’s).

Lin Lan, presiden Akademi Lukisan Guangdong, menunjukkan bahawa banyak artis terkenal memulakan kerjaya seni mereka di Bologna dan para artis itu telah mempengaruhi gaya lukisan beliau. Beliau berharap agar komunikasi antara artis dari China dan Italy dapat diperkukuh melalui pameran ini.

“Lukisan-lukisan ini adalah hasil dari perlanggaran antara budaya Cina dan Itali,” kata Marilena Sutera, wakil pelukis Itali. Beliau percaya bahawa pertukaran antara tamadun akan dipercepatkan melalui pameran ini.

Pameran yang berjudul High Mountain and Flowing Water: Mostra D’arte Degli Artisti Cinesi e Italiani telah mempamerkan lebih daripada 56 lukisan yang dicipta oleh 3 artis Cina dan 3 artis Itali.

“Saya fikir ini adalah idea yang sangat baik untuk meletakkan artis dalam komunikasi langsung dan bekerja bersama dan saling mengenali,” kata Paola Manfredi, pengasas dan pengarah PCM Studio. Beliau berfikir bahawa pameran ini dapat menghapuskan jarak antara kedua-dua negara.

Maria Azzolina, presiden Institut Itali-Cina, menunjukkan bahawa pameran ini sangat penting, kerana ia merupakan perbualan antara artis Cina dan artis Itali.

“Seni adalah bahasa untuk seluruh dunia dan ini merupakan momen persahabatan yang sangat baik untuk kedua-dua negara kita,” tambahnya.

Pameran ini merupakan salah satu aktiviti “2023 Charming China — Cultural Exhibition from Guangdong”. Acara ini juga akan diadakan di Egypt, Malaysia, termasuk konsert menampilkan muzik Guangdong, pameran seni, pameran foto dan lebih banyak lagi.

Acara ini bertujuan untuk mempromosikan pertukaran budaya dan pembelajaran bersama antara China dengan negara-negara di Europe, Africa, dan Asia, memperlihatkan warisan budaya yang mendalam tamadun Cina dan daya tarikan budaya Lingnan kepada dunia.

Video –
Photo –
Photo –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)