Pameran CIEF 2023 mempamerkan projek terbanyak pernah, kontrak bernilai 1.018 bilion yuan ditandatangani pada Hari 1

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, Nov. 17, 2023 — Satu acara besar telah berlangsung di Kompleks Pameran Canton Fair di Guangzhou. Pameran Kemajuan dan Keusahawanan China 2023 (CIEF) telah diadakan pada 17 November. Lebih daripada 800 syarikat (institusi) membawa kira-kira 2,000 projek lokasi ke pameran itu, yang meliputi keluasan 30,000 meter persegi. CIEF 2023 telah mencapai rekod tertinggi dalam bilangan projek dan keluasan pameran.

Pada hari itu, kontrak untuk sepuluh projek komersialisasi pencapaian telah ditandatangani pada upacara perasmian. Jumlah keseluruhannya adalah 1.018 bilion yuan.

Pada upacara perasmian, Pejabat CIEF dan institusi pelaburan yang berkaitan telah menubuhkan Dana Komersialisasi Pencapaian CIEF untuk mewujudkan kelompok dana bernilai 100 bilion yuan, memberi sokongan kuat untuk menyesuaikan dana dengan projek, modal dengan pembuatan, dan teknologi dengan industri.

Dozens of events will be held on November 17-19, including the Main Forum on High-quality Development of Guangdong-Hong-Kong-Macao Greater Bay Area, sub-forums such as the International High-level Forum on Spatial Information for Global Sustainable Development and the High-level Forum on Spatiotemporal Information Empowering High-quality Development, the First CIEF Innovation and Entrepreneurship Contest, and auctions of patent achievements.

Penganjur berkata bahawa CIEF telah menjadi platform antarabangsa untuk melepaskan produk teknologi inovatif, dan menjalankan komunikasi serta kerjasama dalam teknologi puncak. Setakat ini, CIEF telah mempamerkan lebih daripada 45,000 pencapaian dan melepaskan lebih daripada 38,000 projek, dengan yang kemudiannya dikomersialkan bernilai lebih daripada 68 bilion yuan.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)