Pameran Perdagangan dan Pelaburan China-Korea Ke-5 Dibuka di Yancheng, Jiangsu

(SeaPRwire) –

YANCHENG, China, Nov. 13, 2023 — Dari November 3rd hingga 7th, Pameran Perdagangan dan Pelaburan China-Korea ke-5 & Mesyuarat Pertukaran Kerjasama Ekonomi dan Perdagangan Jiangsu-Korea, berlangsung di Pusat Konvensyen dan Pameran Antarabangsa Yancheng di Zon Pembangunan Ekonomi dan Teknologi Yancheng. Di bawah tema “Membuka Pintu dan Berkolaborasi Secara Hijau, Berkongsi Masa Depan Dengan Inovasi Sains Dan Teknologi”, acara ini menyatukan hampir 400 tetamu terkemuka, pakar, cendekiawan, dan pemimpin perniagaan, semuanya berkumpul di Taman Perindustrian Sino-Korea (Yancheng). Fokus mereka adalah untuk mempercepat usaha bersama antara Yancheng dan Korea Selatan dalam industri dan sektor utama.

The 5th China-Korea Trade and Investment Expo
The 5th China-Korea Trade and Investment Expo

Semasa Pameran, lebih daripada 200,000 peserta terlibat dalam pelbagai aktiviti dan pertukaran. Acara ini menampilkan 292 syarikat pameran yang mempamerkan lebih daripada 1,600 produk. Tawaran ini menarik perhatian 210 ejen pembelian, menghasilkan perjanjian perdagangan melebihi 20 bilion yuan. Sepanjang acara, 36 projek utama telah ditandatangani, dengan pelaburan dirancang gabungan sebanyak 120.4 bilion yuan, termasuk lima projek melebihi 10 bilion yuan dan 17 projek asing berpendanaan. Kesempatan ini juga menyaksikan Kerajaan Bandaraya Yancheng menandatangani perjanjian kerjasama.

Pameran ini berjaya diadakan selama lima sesi berturut-turut, menubuhkan diri sebagai platform antarabangsa penting untuk kerjasama Sino-Korea. Yancheng, dikenali untuk kolaborasinya yang kukuh dengan Korea Selatan, menampung lebih daripada 800 syarikat Korea merangkumi pelbagai industri, dengan pelaburan Korea di Yancheng melebihi 13 bilion dolar. Dalam tiga suku tahun pertama tahun ini, Yancheng menyaksikan peningkatan tahun ke tahun yang menakjubkan sebanyak 43% dalam perdagangannya dengan Korea Selatan.

Pameran ini menampilkan tujuh forum selari. Forum-forum ini menghimpunkan bakat terkemuka, pakar, cendekiawan, dan wakil pemimpin industri yang terlibat dalam perbincangan terbuka tentang status, peluang, cabaran, dan trend masa depan dalam sektor masing-masing. Semasa Mesyuarat Bulat Persatuan Perniagaan Landasan Sutera ke-5, 10 projek telah ditandatangani, memenuhkan semangat dan kehidupan kepada pembinaan “gerbang penting” dan “pusat strategik” untuk kawasan pantai timur China.

Selanjutnya, Mesyuarat Pertukaran Usahawan China-Korea (Yancheng) dan Mesyuarat Tahunan Akhir 2023 Persatuan Perniagaan Korea Timur China, dan Pertukaran Kerjasama Ekonomi dan Perdagangan Bandaraya Beradik Yancheng-Korea telah meningkatkan pertukaran dan pembelajaran bersama antara kerajaan tempatan dan pelbagai sektor Yancheng dan Korea Selatan.

Lampiran Imej Pautan:
Pautan: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=443221
Keterangan: The 5th China-Korea Trade and Investment Expo

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)