Pameran Teknologi Pertanian Tinggi Agri akan diadakan di hab teknologi pertanian China Yangling

YANGLING, China, 14 September 2023 — Pameran Teknologi Pertanian Tinggi Agri China Yangling ke-30 akan bermula di pusat sains dan teknologi pertanian Yangling City di barat China Wilayah Shaanxi pada 19 September, dengan fokus acara pada kesihatan tanah dan sekuriti makanan.

Para pameran memperkenalkan pameran kepada para pengunjung di Pameran Teknologi Pertanian Tinggi Agri China Yangling ke-29. Para pengunjung belajar tentang produk pertanian khusus di kawasan pameran pertanian negara-negara SCO.
Para pameran memperkenalkan pameran kepada para pengunjung di Pameran Teknologi Pertanian Tinggi Agri China Yangling ke-29. Para pengunjung belajar tentang produk pertanian khusus di kawasan pameran pertanian negara-negara SCO.

Dengan jumlah kawasan pameran lebih daripada 100,000 meter persegi, pameran ini telah menarik lebih daripada 1,500 pameran dari 49 buah negara dan wilayah. Lebih daripada 9,000 pencapaian sains dan teknologi baru, peralatan pertanian baru yang paling maju dan teknologi pertanian baru yang paling praktikal akan dipamerkan di pameran ini, menurut Jawatankuasa Penganjur.

Sepanjang acara lima hari ini, 11 aktiviti juga akan diadakan, termasuk Forum Kesihatan Tanah Global 2023 dan Mesyuarat Menteri-Menteri Pertanian China-Asia Tengah.

Pakar-pakar dari Amerika Syarikat, Australia, Kyrgyzstan, Columbia dan negara-negara lain akan bertukar pandangan dan berkongsi dasar, teknologi dan pengalaman dalam bidang kesihatan tanah dalam usaha bersama untuk melindungi kesihatan tanah dan menangani cabaran global.

Pameran teknologi pertanian tinggi juga akan pergi ke luar negara buat pertama kali dengan menubuhkan kawasan pameran di Pusat Pameran dan Perdagangan Komoditi Shaanxi China SCO Agricultural Base di Uzbekistan, tetamu kehormat, untuk memaparkan teknologi pertanian dan produk pertanian khusus, jentera dan peralatan pertanian, serta biomedis.

Orang dari seluruh dunia juga boleh menjalankan aktiviti seperti pameran dalam talian, siaran langsung, rundingan dalam talian, perkhidmatan pengurusan dan promosi melalui format digital seperti lawatan virtual 3D meja pasir dan dewan pameran VR.

Pameran Teknologi Pertanian Tinggi Agri China Yangling, ditubuhkan pada tahun 1994 dan merupakan salah satu pameran sains dan teknologi pertanian komprehensif terbesar dan paling berpengaruh di China.

Sejak 30 tahun yang lalu, ia telah menarik puluhan ribu perusahaan yang berkaitan dengan pertanian dan institusi saintifik dan pendidikan dari lebih 70 negara dan wilayah di seluruh dunia, dan lebih dari 33 juta pengunjung.

Pameran ini telah melihat pameran lebih daripada 180,000 projek dan produk, dan penerbitan lebih daripada 12,600 pencapaian dan paten sains dan teknologi, mencatatkan jumlah pelaburan dan transaksi kumulatif lebih daripada 1 trilion yuan.

Pautan Lampiran Imej:

Pautan: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=442199

Keterangan: Para pameran memperkenalkan pameran kepada para pengunjung di Pameran Teknologi Pertanian Tinggi Agri China Yangling ke-29. Para pengunjung belajar tentang produk pertanian khusus di kawasan pameran pertanian negara-negara SCO.