Parcel+Post Expo 2023 | WallTech: Mengubah Logistik dengan Rangkaian Kolaboratif Global Awan

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Nov. 16, 2023 — Pada Oktober 24 hingga 26, Parcel+Post Expo 2023 telah diadakan dengan megah di Amsterdam, Belanda.  Diiktiraf sebagai salah satu acara global terkemuka untuk industri penghantaran paket dunia, logistik e-dagang, dan perkhidmatan pos, PARCEL+POST EXPO berfungsi sebagai pameran utama untuk mempamerkan teknologi, inovasi, perisian, penyelesaian, dan perkhidmatan terkini dalam penghantaran paket, logistik e-dagang, dan perkhidmatan pos.

Semasa acara tiga hari itu, WallTech Information Technology Co., Ltd, dengan dua produk perisian logistik utamanya: – perkhidmatan awan perisian penghantaran barang antarabangsa, dan – perkhidmatan awan kolaboratif logistik e-dagang lintas sempadan, menyambut pelawat dari seluruh dunia di booth 12.306 di Dewan 12, RAI Amsterdam.

Liu Feng, Pengarah Jawatankuasa Kerja Digital CIFA (Persatuan Pembekal Barang Antarabangsa China) dan Ketua Pegawai Produk WallTech, memberikan ucapan di Forum Inovasi Parcel+Post Expo. Dalam ucapannya, Liu membincangkan topik: “Pembangunan dan Trend Logistik E-dagang Lintas Sempadan di China.” Liu Feng berkongsi pandangan sebagai pakar logistik digital kanan mengenai transformasi, peluang, dan trend dalam industri e-dagang dunia, bersama-sama dengan penyelesaian pintar logistik SAAS China.

Liu menekankan bahawa e-dagang lintas sempadan China telah mengalami pertumbuhan meledak dalam dekad yang lalu. Dengan memanfaatkan kekuatan perkilangan dan keupayaan inovasi digitalnya, China telah bekerjasama rapat dengan rakan perdagangan global untuk meningkatkan industri e-dagang lintas sempadan global.

Beberapa petikan kunci dari ucapan Liu:

  • Pertumbuhan e-dagang mendorong inovasi dan pengembangan logistik.
  • E-dagang lintas sempadan meningkatkan cabaran dan kepentingan logistik antarabangsa.
  • Strategi logistik berkembang dari pengembangan pasaran ke penyepaduan dan penambahbaikan.
  • Pasaran baru menawarkan peluang pengembangan global baharu, terutamanya untuk logistik eksport Cina.
  • Perkhidmatan awan WallTech memudahkan pertumbuhan perniagaan lintas sempadan dan mengurangkan halangan digital dalam logistik.

Di pameran itu, Liu juga ditemuramah oleh tuan rumah acara – Uki Media & Event. , Liu menegaskan bahawa semakin banyak jenama tradisional yang menceburi sektor e-dagang, terutamanya dalam e-dagang lintas sempadan. Akibatnya, lebih banyak jenama akan menarik lebih banyak pembeli, dan pada gilirannya akan ada permintaan logistik lintas sempadan yang lebih besar.

Dengan semakin berkurangnya halangan perdagangan antarabangsa, konektiviti pengguna global semakin kuat. Dalam dekad akan datang, populasi global yang berkembang dan kelas pertengahan yang berkembang diramalkan akan menggalakkan pertumbuhan e-dagang lintas sempadan, didorong oleh kemajuan dalam logistik dan teknologi pembayaran. Pertubuhan Perdagangan Dunia meramalkan bahawa menjelang 2030, e-dagang lintas sempadan global boleh melonjak kepada $30 trillion, berkembang setiap tahun melebihi 20%.

Walaupun ketidakpastian ekonomi global, e-dagang lintas sempadan, terutamanya di pasaran baru seperti Asia dan Afrika, menunjukkan potensi yang kukuh, didorong oleh permintaan yang meningkat untuk produk antarabangsa berkualiti dan mampu milik. Menjelang 2030, Asia diramalkan akan mendominasi lebih daripada 45% pasaran ini. Untuk memenuhi permintaan pengguna yang berkembang untuk kenyamanan, keragaman, dan perkhidmatan peribadi, platform e-dagang lintas sempadan semakin bergantung kepada teknologi seperti AI, analisis data besar, dan blockchain untuk penyampaian perkhidmatan dan pengalaman pelanggan yang dipertingkatkan. Secara serentak, kesadaran alam sekitar yang semakin meningkat menjadikan kelestarian dan amalan hijau faktor persaingan penting dalam industri ini.

Mengulas trend terkini, Laporan Dana Kewangan Antarabangsa melaporkan bahawa pasaran e-dagang lintas sempadan global mencapai $2.6 trillion pada 2021, berkembang pada kadar lebih daripada 17% setiap tahun. Selain itu, data Statista menunjukkan bahawa import e-dagang lintas sempadan China berkembang sebanyak 31.1% dari 2019 hingga 2020, mencapai $185.1 billion.

WallTech menawarkan penyelesaian perisian bersepadu yang diselaraskan kepada sektor logistik antarabangsa yang berbeza, memupuk pembangunan perniagaan pelbagai dimensi:

  1. Globalisasi: Dengan menggunakan infrastruktur awan global, syarikat boleh beroperasi tanpa sekatan geografi dan bekerjasama dengan rakan kongsi di seluruh dunia.
  2. Penubuhan Perkhidmatan Berbiaya Rendah: Melalui pelaksanaan awan awam, perniagaan boleh menyertai platform dengan kos rendah dan mengakses infrastruktur bersama yang sangat berulang.
  3. Keselamatan Data dan Pematuhan: WallTech memberi tumpuan kepada keselamatan data dan pematuhan, melabur secara signifikan dalam bidang ini.

Mengenai WallTech ()

WallTech, diasaskan pada 2011, ialah pembekal platform pembangunan dan perkhidmatan perisian SaaS terkemuka untuk logistik dan pengurusan rantaian bekalan lintas sempadan. WallTech memberi tumpuan kepada perkhidmatan perisian awan untuk pembekal barang antarabangsa dan pembekal perkhidmatan logistik e-dagang lintas sempadan. Kami komited kepada aplikasi teknologi SaaS dalam industri dan berazam untuk menjadi platform yang paling boleh dipercayai di dunia. WallTech mengintegrasikan teknologi terkini dengan pengalaman kaya dalam industri logistik lintas sempadan untuk memudahkan transformasi dan peningkatan digital syarikat-syarikat logistik antarabangsa tradisional secara berkesan meningkatkan kecekapan operasi perniagaan mereka dan mengurangkan kos operasi mereka.

Hubungi Kami
Laman Web eTower:
Alamat Emel:  

Media Sosial
Facebook:
Linkedin:
Twitter:
Youtube:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)