Pasaran Aerostruktur dijangka meningkat sebanyak USD 23.71 bilion dari 2023 hingga 2028; Pertumbuhan lalu lintas penumpang udara akan mendorong pertumbuhan – Technavio

Travel 3 Megapixl Jlvdream 1 Aerostructures Market to increase by USD 23.71 billion from 2023 to 2028; Growing air passenger traffic to drive the growth- Technavio

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Nov. 20, 2023 – Saiz dijangka akan meningkat sebanyak USD 23.71 billion dari tahun 2023 hingga 2028. Walau bagaimanapun, momentum pertumbuhan pasaran akan bergerak pada kadar purata tahunan sebanyak 6.78% semasa tempoh ramalan. Pasaran dibahagikan mengikut Pengguna Akhir (OEM dan Pasca Pasaran), Platform (Kapal Terbang sayap tetap dan Kapal Terbang sayap berputar) dan Geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan dan Timur Tengah dan Afrika).

Technavio has announced its latest market research report titled Global Aerostructures Market 2024-2028

Pertumbuhan lalu lintas penumpang udara secara ketara mendorong pertumbuhan pasaran. Pembangunan ekonomi global di negara seperti India, China dan Indonesia telah menyebabkan peningkatan yang signifikan dalam jumlah penumpang udara di seluruh dunia. Selain itu, pertumbuhan industri pelancongan juga telah menyumbang kepada trend ini. Menurut data terkini dari Kumpulan Bank Dunia, jumlah penerbangan pengangkut yang didaftarkan telah meningkat secara berterusan.

Laporan ini menganalisis saiz pasaran dan memberikan ramalan yang tepat mengenai pertumbuhan pasaran.

Titik Penting:

  • Laporan ini mengenal pasti beberapa syarikat utama dalam pasaran aerostruktur termasuklah Aernnova Aerospace SA, Airbus SE, Albany International Corp., Cyient Ltd., DAHER, Elbit Systems Ltd., FACC AG, Groupe Industriel Marcel Dassault, Leonardo Spa, Magellan Aerospace Corp., Mahindra and Mahindra Ltd., Melrose Industries Plc, Muhr und Bender KG, Raytheon Technologies Corp., RUAG International Holding Ltd., Saab AB, Safran SA, Singapore Technologies Engineering Ltd., Spirit AeroSystems Inc., The Boeing Co., dan The Nordam Group LLC
  • Pasaran Aerostruktur bersifat berpecah belah.
  • Pasaran dijangka menyaksikan pertumbuhan tahun ke tahun sebanyak 6.34% pada tahun 2024.

Dinamik Pasaran:

Trend & Cabaran

Penerimaan sayap yang dilipat pada kapal terbang komersial merupakan satu trend baru yang membentuk pertumbuhan pasaran. Pembangunan sayap yang boleh dilipat untuk kapal terbang komersial telah membawa penambahbaikan yang signifikan dalam reka bentuk kapal terbang. Dengan konfigurasi sayap baharu ini, sayap boleh dilipat di atas fuselaj, mengambil ruang yang lebih sedikit di dalam hangar. Sebagai contoh, Boeing, salah satu pengeluar kapal terbang terkemuka di dunia, telah merekabentuk sayap berkeluasan besar dan berkecekapan tinggi.

Volatiliti harga bahan mentah yang digunakan untuk komponen aerostruktur merupakan cabaran utama yang menghalang pertumbuhan pasaran. Harga bahan mentah seperti keluli, aluminium dan plastik yang digunakan untuk menghasilkan komponen aerostruktur adalah tidak stabil disebabkan sifatnya yang berubah-ubah. Selain itu, faktor seperti nisbah permintaan kepada penawaran yang tinggi, cukai, duti dan tarif tambahan, dan gangguan pengeluaran di negara pengeluar bijih logam boleh menyebabkan peningkatan kos bahan mentah.

Laporan ini juga membincangkan mengenai trend dan cabaran akan datang. Terokai maklumat terperinci dengan

Segmen Kunci:

  • Segmen OEM dijangka menyaksikan pertumbuhan yang signifikan semasa tempoh ramalan. Segmen ini merangkumi syarikat-syarikat yang secara langsung merekabentuk, mengeluarkan dan menjual komponen aerostruktur kepada pengendali penerbangan, agensi kerajaan dan pengguna akhir lain. OEM kapal terbang juga bertanggungjawab memasang komponen aerostruktur pada kapal terbang pada peringkat awal dan menyediakan perkhidmatan penyelenggaraan dan pembaikan sepanjang hayat kapal terbang. Syarikat-syarikat ini bekerjasama rapat dengan pembuat kapal terbang (OEM) untuk mengintegrasikan komponen aerostruktur ke dalam reka bentuk kapal terbang dan memastikan ia memenuhi semua piawaian keselamatan dan prestasi yang diperlukan.

Peroleh gambaran sumbangan segmen pasaran,

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran enjin turbin gas komersial dianggarkan akan berkembang pada kadar purata tahunan sebanyak 19.85% antara tahun 2022 hingga 2027. Saiz pasaran enjin turbin gas komersial diramalkan akan meningkat sebanyak USD 54,760.35 juta.

Saiz pasaran dijangka akan meningkat sebanyak USD 118.35 juta dari tahun 2023 hingga 2027 dan momentum pertumbuhan pasaran akan dipercepatkan pada kadar purata tahunan sebanyak 6%.

Skop Pasaran Aerostruktur

Liputan Laporan

Butiran

Tahun asas

2023

Tempoh sejarah

2018-2023

Tempoh ramalan

2024-2028

Momentum pertumbuhan & CAGR

Mempercepat pada kadar CAGR 6.78%

Pertumbuhan Pasaran 2024-2028

USD 23.71 billion

Struktur pasaran

Berpecah belah

Pertumbuhan tahun ke tahun 2022-2023 (%)

6.34

Analisis serantau

Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan
Timur Tengah dan Afrika

Sumbangan pasaran utama

Amerika Utara pada 35%

Kunci

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)