Pasaran Daging Babi Dijangka Tumbuh Sebanyak USD220.27 juta, Permintaan Daging Babi Ternakan dan Organik Meningkat untuk Melonjakkan Pertumbuhan Pasaran

(SeaPRwire) –   NEW YORK, 20 Mac 2024 — didapati meningkat sebanyak USD 220,27 juta pada kadar 8,37% dari 2024 hingga 2028, berdasarkan laporan penyelidikan terkini dari Technavio. Peningkatan permintaan untuk daging babi organik dan yang diberi makan rumput adalah penggerak utama tumbesaran. Para pengguna mencari pilihan ini untuk rasa unggulnya dan nilai nutrisi yang tinggi, didorong oleh kesadaran kesehatan yang meningkat. Peralihan kepada pilihan daging merah yang lebih sehat, seperti daging babi organik, mencerminkan perubahan preferensi konsumen. Metode produksi organik, termasuk memberi makan tanpa antibiotik dan non-GMO, menjamin keselamatan dan kesinambungan. Faktor-faktor ini mendorong pertumbuhan pasar seiring meningkatnya konsumen yang memilih pilihan daging yang lebih sehat dan ramah lingkungan.

Technavio telah mengumumkan laporan penyelidikan pasar terkininya yang berjudul Pasar Daging Babi Global 2024-2028

Terokai potensi industri Makanan dan Daging Kemasan & buat keputusan perniagaan berdasarkan maklumat kualitatif dan kuantitatif yang diserlahkan dalam laporan Technavio. 

Liputan Laporan Pasar

Butiran

Bilangan muka surat

160

Tahun asas

2023

Tempoh sejarah

2018-2022

Tempoh unjuran

2024-2028

Momentum pertumbuhan & CAGR

Memecut pada CAGR 8,37%

Pertumbuhan Pasar 2024-2028

USD 220,27 juta

Struktur pasaran

Terpecah

Pertumbuhan tahunan 2023-2024(%)

7,63

Analisis wilayah

APAC, Eropah, Amerika Utara, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika

Sumbangan pasaran yang berprestasi

APAC pada 49%

Negara-negara utama

AS, China, Jerman, Rusia, dan Brazil

Laporan mengenai pasaran daging babi memberikan kemas kini holistik, saiz dan unjuran pasaran, trend, penggerak dan cabaran tumbesaran, dan juga analisis vendor.

Dinamika Pasaran:

Teknologi pemprosesan daging babi yang baharu membentuk pertumbuhan pasaran:

Salah satu trend signifikan yang memandu pertumbuhan pasaran adalah penggunaan teknologi pemprosesan daging babi lanjutan. Pelaku pasaran semakin menggunakan teknologi baharu untuk meningkatkan kualiti produk daging babi. Sebagai contoh, Memphis Meats menggunakan kaedah berasaskan makmal untuk mengusahakan daging dari sel batang babi, yang mengurangkan keperluan penyembelihan haiwan. Pendekatan berinovatif ini dijangka akan merevolusikan pengeluaran daging dan mengurangkan kebergantungan pada kaedah penternakan tradisional. Justeru itu, penggunaan teknologi pemprosesan daging babi canggih dijangka akan memacu pertumbuhan pasaran dalam tempoh unjuran.

Penduduk vegan yang semakin meningkat mewujudkan cabaran signifikan kepada pertumbuhan pasaran. Dengan veganisme yang semakin popular di peringkat global, terutamanya dalam kalangan demografi muda, terdapat segmen pengguna yang semakin ramai yang meninggalkan produk berasaskan haiwan. Trend ini membawa kepada permintaan tinggi untuk alternatif vegan, yang mendorong pelaku pasaran untuk melakukan inovasi dan memperkenalkan kategori produk vegan baharu. Justeru itu, demografi vegan yang semakin berkembang membentangkan halangan yang besar kepada pengembangan pasaran dalam tempoh unjuran.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

  • Laporan ini menawarkan analisis terkini mengenai senario pasaran global semasa, trend dan penggerak terkini, dan persekitaran pasaran secara keseluruhan. Pasaran didorong oleh peningkatan permintaan untuk daging babi