Pasaran Kotak Set-Top 4K Global Laporan 2023, Menampilkan Profil Roku, Infomir, Huawei Technologies, Tata Play, ZTE, EchoStar, Apple, Skyworth Group dan Lebih

(SeaPRwire) –   DUBLIN, Nov. 21, 2023 — Laporan pasaran kotak set-top 4K global telah ditambah ke ResearchAndMarkets.com penawaran.

Research_and_Markets_Logo

Pasaran kotak set-top 4K global diramalkan akan berkembang dari RM6.09 bilion pada tahun 2022 ke RM6.43 bilion pada tahun 2023 pada kadar pertumbuhan tahunan yang disamakan (CAGR) sebanyak 5.6%. Pasaran kotak set-top 4K dijangka akan berkembang ke RM7.99 bilion pada tahun 2027 pada CAGR sebanyak 5.6%.

Pembangunan teknologi adalah satu trend utama yang semakin popular dalam pasaran kotak set-top 4K. Syarikat-syarikat utama yang beroperasi dalam pasaran memberi tumpuan kepada penyelidikan dan pembangunan untuk produk yang lebih maju secara teknologi bagi mengekalkan kedudukan mereka dalam pasaran. Sebagai contoh, pada bulan November 2020, ZTE Corporation, sebuah syarikat telekomunikasi berpangkalan di China, melancarkan kotak set-top ZXV10 B866V6-H generasi baharu, kotak set-top Wi-Fi 6 4K dengan resolusi ultra-tinggi yang menggunakan teknologi Wi-Fi 6 untuk menyediakan sambungan rangkaian yang pantas, stabil dan berlatar rendah dengan resolusi 4K, dan ditenagai oleh sistem pengendalian Android TV untuk menyediakan penyelesaian sistem operasi pintar TV yang unggul yang membolehkan capaian ke ekosistem video yang meluas.

Pada bulan Ogos 2022, Telstra Group Limited, sebuah syarikat telekomunikasi berpangkalan di Australia mengambil alih majoriti ekuiti (51.4%) dalam Fetch TV untuk jumlah yang tidak didedahkan. Melalui pengambilalihan ini, Telstra Group Limited bertujuan untuk memperkukuh portfolio dalam segmen hiburan dan rumah. Fetch TV adalah pembekal perkhidmatan televisyen langganan IP berpangkalan di Australia yang menyampaikan perkhidmatan televisyen langganan melalui perkhidmatan internet pengguna.

Permintaan yang meningkat untuk televisyen pintar dijangka akan mendorong pertumbuhan pasaran kotak set-top 4K pada masa hadapan. Kotak set-top 4K biasanya digunakan dalam televisyen pintar untuk menonton perkhidmatan streaming secara permintaan dengan resolusi tinggi yang meningkatkan pengalaman menonton televisyen. Sebagai contoh, pada bulan Mei 2022, menurut Comscore, syarikat pengukuran pelbagai platform berpangkalan di AS, jumlah jam tontonan dan isi rumah penonton televisyen pintar kekal sebagai jenis peranti TV bersambung yang paling pesat pertumbuhannya dengan jumlah 59% isi rumah TV bersambung mempunyai televisyen pintar pada bulan Februari 2022, naik 4% daripada bulan Februari 2021 dan 9% daripada bulan Februari 2020. Oleh itu, permintaan yang meningkat untuk televisyen pintar sedang memacu pertumbuhan pasaran kotak set-top 4K.

Pasaran kotak set-top 4K terdiri daripada jualan kotak set-top 4K dengan televisyen langsung, perekam video digital (DVR) atau televisyen bersaiz masa, dan video atas permintaan (VOD) keupayaan.

Laporan ini merangkumi ciri-ciri pasaran, saiz dan pertumbuhan, segmen, pecahan serantau dan negara, lanskap persaingan, bahagian pasaran, dan strategi. Ia melacak pertumbuhan sejarah dan ramalan pasaran mengikut geografi.

 • Bahagian ciri-ciri pasaran mendefinisikan dan menerangkan pasaran.
 • Bahagian saiz pasaran memberikan saiz pasaran (RMb) meliputi pertumbuhan sejarah dan ramalan pasaran.
 • Ramalan dibuat dengan mempertimbangkan faktor-faktor utama yang sedang memberi kesan kepada pasaran. Ini termasuk:
 • Kesan sanksi, gangguan rantai bekalan, dan permintaan barang dan perkhidmatan yang berubah disebabkan oleh peperangan Rusia-Ukraine, memberi kesan kepada pelbagai faktor makroekonomi dan parameter di kawasan Eropah Timur dan kesannya kepada pasaran global.
 • Kesan inflasi yang lebih tinggi di banyak negara dan kenaikan faedah yang diikuti.
 • Kesan berterusan tetapi berkurangan COVID-19 ke atas rantai bekalan dan corak penggunaan.
 • Pemsegmentasian membahagikan pasaran kepada subpasaran.
 • Pecahan serantau dan negara memberi analisis pasaran di setiap geografi dan saiz pasaran mengikut geografi dengan membandingkan pertumbuhan sejarah dan ramalan mereka. Ia meliputi trajektori COVID-19 untuk semua rantau, negara maju utama dan pasaran bersama utama.
 • Lanskap persaingan memberi penerangan sifat persaingan pasaran, bahagian pasaran, dan penerangan syarikat terkemuka. Urusniaga kewangan utama yang telah membentuk pasaran dalam beberapa tahun yang lalu dikenal pasti.
 • Trend dan strategi menganalisis bentuk pasaran apabila ia bangkit daripada krisis dan mencadangkan bagaimana syarikat boleh tumbuh semula apabila pasaran pulih.

Skop Laporan

Pasaran yang Diliputi:

 • Mengikut Jenis: Televisyen Protokol Internet (IPTV); Televisyen Digital Tanah (DTT); Kotak set-top atas permintaan (OTT); Televisyen Satelit; Televisyen Set-top Hibrid
 • Aplikasi: Perumahan; Perdagangan
 • Saluran Pengedaran: Dalam talian; Luar talian

Negara: Australia; Brazil; China; Perancis; Jerman; India; Indonesia; Jepun; Rusia; Korea Selatan; UK; AS

Rantau: Asia Pasifik; Eropah Barat; Eropah Timur; Amerika Utara; Amerika Selatan; Timur Tengah; Afrika

Siri Masa: Lima tahun sejarah dan sepuluh tahun ramalan.

Data: Nisbah saiz pasaran dan pertumbuhan kepada pasaran berkaitan, bahagian KDNK, perbelanjaan per kapita,

Pemsegmentasian Data: data sejarah dan ramalan negara dan serantau, bahagian pesaing, segmen pasaran.

Profil Syarikat:

 • Roku
 • Infomir Group
 • Huawei Technologies
 • Humax electricals
 • DISH Network Corporation
 • Tata Play
 • ZTE
 • EchoStar
 • Apple
 • Skyworth Group
 • DIRECTV
 • Inspur Group
 • Broadcom
 • Gospell Digital Technology Co. Ltd.
 • Evolution Digital

Untuk maklumat lanjut mengenai laporan ini, lawati

Tentang ResearchAndMarkets.com
ResearchAndMarkets.com adalah sumber utama laporan pasaran antarabangsa dan data pasaran antarabangsa. Kami menyediakan anda dengan jam dan isi rumah penonton televisyen pintar kekal sebagai jenis peranti TV bersambung yang paling pesat pertumbuhannya dengan jumlah 59% isi rumah TV bersambung mempunyai televisyen pintar pada bulan Februari 2022, naik 4% daripada bulan Februari 2021 dan 9% daripada bulan Februari 2020. Oleh itu, permintaan yang meningkat untuk televisyen pintar sedang memacu pertumbuhan pasaran kotak set-top 4K.

Media

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)