Pasaran Peralatan Perlombongan Akan Mencapai $200,892.3 juta Secara Global Menjelang 2032 pada Kadar Pertumbuhan Tahunan 4.1%: Allied Market Research

Mining 06 gregorylee Mining Equipment Market to Reach $200,892.3 million, Globally, by 2032 at 4.1% CAGR: Allied Market Research

(SeaPRwire) –   Peningkatan permintaan untuk peralatan pertambangan bawah tanah dan peningkatan penggunaan sumber daya alam dalam industri elektronik, dan rise in the need for mineral fertilizers to improve agricultural yield are expected to drive the growth of the global mining equipment market.

WILMINGTON, Del., Nov. 20, 2023 — Allied Market Research menerbitkan laporan, bertajuk, Analysis by Type (Mineral Processing Equipment; Surface Mining Equipment; Underground Mining Equipment; Mining Drills & Breakers; Crushing, Pulverizing, & Screening Equipment; and Others), Application (Metal Mining, Mineral Mining, and Coal Mining), and Solution (Products and Services): Global Opportunity Analysis and Industry Forecast, 2023–2032′′. Menurut laporan tersebut, pasaran peralatan pertambangan global bernilai $122,274.0 juta pada tahun 2020, dan dijangka mencapai $200,892.3 juta menjelang 2032, dengan kadar pertumbuhan tahunan kompaun sebanyak 4.1% dari 2023 hingga 2032.

Allied Market Research Logo

Request PDF Sample Copy @

Faktor-faktor utama pertumbuhan

Peningkatan permintaan terhadap peralatan pertambangan yang lebih maju secara teknologi dijangka memberikan peluang yang menggalakkan bagi pertumbuhan pasaran global semasa tempoh ramalan. Walau bagaimanapun, peraturan kerajaan dan alam sekitar yang ketat terhadap aktiviti pertambangan diramalkan akan mengekang pertumbuhan pasaran global. Selain itu, pembangunan teknologi baru-baru ini menawarkan peluang baru pada tahun-tahun akan datang.

Liputan dan butiran laporan:

Liputan Laporan

Butiran

Tempoh Ramalan

2023–2032

Tahun Asas

2022

Tempoh Sejarah

2020 -2021

Saiz Pasaran 2022

$122.3 billion

Saiz Pasaran 2032

$200.9 billion

Kadar Pertumbuhan Tahunan Purata

4.1 %

Bilangan Halaman dalam Laporan

268

Segmen yang diliputi

Jenis, Aplikasi, Penyelesaian, dan Region.

Pemacu

Peningkatan permintaan untuk peralatan pertambangan bawah tanah

Peningkatan penggunaan sumber daya alam dalam industri elektronik

Pertumbuhan keperluan untuk baja mineral

Peluang

Peningkatan permintaan untuk peralatan pertambangan yang lebih maju secara teknologi

Kekangan

Peraturan kerajaan dan tarif yang ketat

Infrastruktur yang kurang untuk industri penghancuran & penyaringan

Segmen peralatan pengeboran dan patah akan mengekalkan status kepimpinannya sepanjang tempoh ramalan

Berdasarkan jenis, segmen peralatan pertambangan permukaan memegang bahagian pasaran tertinggi pada tahun 2020, iaitu lebih satu suku daripada jumlah hasil pasaran peralatan pertambangan global, dan segmen peralatan pengeboran dan patah dijangka akan berkembang sepanjang tempoh ramalan. Segmen yang sama juga diramalkan akan mencatat kadar pertumbuhan tahunan purata tertinggi sebanyak 4.8% daripada 2023 hingga 2032. Logam digunakan dalam pelbagai objek dan produk. Ia juga digunakan untuk membuat alat bagi pelbagai aplikasi. Terdapat peningkatan permintaan terhadap logam disebabkan pertumbuhan dalam sektor automotif, peralatan mekanikal dan infrastruktur sejak beberapa tahun lalu, yang menyebabkan peningkatan dalam industri pertambangan dan dijangka akan menggerakkan pasaran peralatan pertambangan. Sebagai contoh, industri pembinaan global diramalkan akan mencapai $8 trillion menjelang tahun 2030, didorong oleh negara seperti China, Amerika Syarikat dan India. Oleh itu, industri pembinaan dijangka akan mewakili bahagian pasaran global yang lebih besar menjelang tahun 2030. Trend ini dijangka akan merangsang permintaan terhadap logam, dan dengan itu menggalakkan pasaran peralatan pertambangan logam.

Peningkatan permintaan terhadap logam seperti keluli, titanium, besi, tembaga, perak dan platinum menggalakkan peningkatan bilangan lombong dan penggunaan peralatan pertambangan. Selain itu, pertumbuhan dalam penggunaan baja mineral untuk meningkatkan hasil pertanian juga dijangka akan menggalakkan pasaran peralatan pertambangan. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka akan menyumbang kepada pertumbuhan pasaran peralatan pertambangan secara keseluruhan semasa tempoh ramalan.

Beli Laporan Penyelidikan Ini (264 Muka Surat PDF dengan Wawasan, Carta, Jadual, Rajah) @

Segmen perlombongan logam akan mengekalkan status kepimpinannya sepanjang tempoh ramalan

Berdasarkan aplikasi, segmen perlombongan logam memegang bahagian pada tahun 2020, iaitu kira-kira suku daripada jumlah hasil pasaran peralatan pertambangan global, dan dijangka akan mengekalkan status kepimpinannya sepanjang tempoh ramalan. Segmen yang sama juga diramalkan akan mencatat kadar pertumbuhan tahunan purata tertinggi sebanyak 4.8% daripada 2023 hingga 2032. Logam digunakan dalam pelbagai objek dan produk. Ia juga digunakan untuk membuat alat bagi pelbagai aplikasi. Terdapat peningkatan permintaan terhadap logam, berikutan pertumbuhan dalam sektor automotif, peralatan mekanikal dan infrastruktur sejak beberapa tahun lalu, yang telah menyebabkan peningkatan dalam industri pertambangan dan dijangka akan menggerakkan pasaran peralatan pertambangan. Sebagai contoh, industri pembinaan diramalkan akan mencapai $8 trillion menjelang tahun 2030, didorong oleh negara seperti China, Amerika Syarikat dan India. Oleh itu, industri pembinaan dijangka akan mewakili bahagian pasaran global yang lebih besar menjelang tahun 2030. Trend ini dijangka akan merangsang permintaan terhadap logam, dan dengan itu menggalakkan pasaran peralatan perlombongan logam.

Peningkatan permintaan terhadap logam seperti keluli, titanium, besi, tembaga, perak dan platinum menggalakkan peningkatan bilangan lombong dan penggunaan peralatan pertambangan. Selain itu, pertumbuhan dalam penggunaan baja mineral untuk meningkatkan hasil pertanian juga dijangka akan menggalakkan pasaran peralatan pertambangan. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka akan menyumbang kepada pertumbuhan pasaran peralatan pertambangan secara keseluruhan semasa tempoh ramalan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)