Pasaran Pompa Hidraulik Akan Mencapai $14.1 bilion Secara Global Menjelang 2032 pada Kadar Pertumbuhan Tahunan Kumulatif 3.4%: Allied Market Research

Mining 03 artfotoss Hydraulic Pump Market to Reach $ 14.1 billion, Globally, by 2032 at 3.4% CAGR: Allied Market Research

(SeaPRwire) –   Pertumbuhan industri pembinaan, pertumbuhan industri automotif, dan peningkatan permintaan untuk peralatan pertambangan menggerakkan pertumbuhan pasaran pompa hidraulik global.

WILMINGTON, Del., Dec. 5, 2023 — Allied Market Research menerbitkan laporan bertajuk, “Hydraulic Pump market by Product Type (Gear Pump, Van Pump, Piston Pump, Centrifugal Pump and Other), Displacement Type (Positive Displacement and Non-Positive Displacement), and Application (Mobile Application and Industrial Application): Global Opportunity Analysis and Industry Forecast, 2023–2032′′. Menurut laporan tersebut, pendapatan global yang dihasilkan $9.3 juta pada tahun 2020 dan dianggarkan mencapai $14.1 juta menjelang tahun 2032, dengan menunjukkan CAGR sebanyak 3.4% dari tahun 2023 hingga 2032.

Allied Market Research Logo

Mohon Minta Salinan PDF @

Pendorong utama pertumbuhan

Pertumbuhan industri pembinaan, pertumbuhan industri automotif dan peningkatan permintaan untuk peralatan pertambangan menggerakkan pertumbuhan pasaran pompa hidraulik global. Walau bagaimanapun, kos penyelenggaraan tinggi mengehadkan pertumbuhan pasaran. Selain itu, Peningkatan permintaan untuk sistem hidraulik dari ekonomi baru membuka peluang baru dalam tahun-tahun akan datang.

Liputan dan butiran laporan:

Liputan Laporan

Butiran

Tempoh Ramalan

2023–2032

Tahun Asas

2022

Tempoh Sejarah

2020-2021

Saiz Pasaran pada 2020

$9.3 bilion

Saiz Pasaran pada 2032

$14.1 bilion

CAGR

3.4 %

Bilangan Halaman dalam Laporan

190

Segmen diliputi

Jenis Produk, Jenis Pecutan, Aplikasi, dan Wilayah.

Pemacu

Pertumbuhan industri pembinaan

Pertumbuhan industri automotif

Peningkatan permintaan untuk peralatan pertambangan

Peluang

Peningkatan permintaan untuk sistem hidraulik dari ekonomi baru

Kekangan

Kos awal tinggi

Skenario COVID-19

  • Meletusnya wabak COVID-19 memberi kesan negatif ke atas pasaran pompa hidraulik global, disebabkan penutupan sementara kemudahan pengeluaran semasa tempoh perintah kawalan pergerakan.
  • Bukan sahaja pengeluaran tetapi juga jualan pompa hidraulik terjejas disebabkan penutupan industri pengguna di seluruh dunia, terutamanya pada tempoh awal wabak.

Segmen pompa gear akan mengekalkan kedudukannya sebagai pemimpin sepanjang tempoh ramalan

Menurut jenis produk, segmen pompa gear memegang bahagian pasaran tertinggi pada tahun 2020, mewakili hampir separuh daripada pendapatan pasaran pompa hidraulik global, dan dianggarkan akan mengekalkan kedudukannya sebagai pemimpin sepanjang tempoh ramalan. Pompa gear juga digunakan dalam mesin-mesin plastik dan logam di mana ia memerlukan bunyi minimum. Pertumbuhan pembangunan infrastruktur dan peningkatan operasi perindustrian & aktiviti pertambangan telah menyebabkan peningkatan alat-alat bengkel, peralatan pemindahan tanah, dan peralatan pengendalian bahan. Oleh itu, dijangka memberi kesan positif ke atas pasaran pompa gear semasa tempoh ramalan. Walau bagaimanapun, segmen pompa piston diramalkan akan mencatat kadar pertumbuhan tahunan paling tinggi sebanyak 4.0% dari tahun 2023 hingga 2032. Pompa piston digunakan dalam pertambangan, pertanian, automotif, pembinaan, dan minyak & gas. Pertumbuhan dalam industri pertambangan dan automotif memacu pasaran pompa piston.

Beli Laporan Penyelidikan Ini (190 Muka Surat PDF dengan Wawasan, Carta, Jadual, Rajah) @

Segmen pecutan positif akan mengekalkan kedudukannya sepanjang tempoh ramalan

Menurut jenis pecutan, segmen pecutan positif memegang bahagian pasaran tertinggi pada tahun 2020, mewakili lebih empat per lima daripada pendapatan pasaran pompa hidraulik global, dan dianggarkan akan mengekalkan kedudukannya sepanjang tempoh ramalan. Pompa pecutan positif dikenali kerana menyediakan kadar aliran yang konsisten dan boleh diukur tanpa mengira tekanan sistem. Oleh itu, ketepatan dan kebolehpercayaan pompa pecutan positif mendorong pertumbuhan pasaran. Walau bagaimanapun, segmen pecutan bukan positif diramalkan akan mencatat kadar pertumbuhan tahunan paling tinggi sebanyak 3.7% dari tahun 2023 hingga 2032. Pompa piston digunakan dalam pertambangan, pertanian, automotif, pembinaan, dan minyak & gas. Pertumbuhan dalam industri pertambangan dan automotif memacu pasaran pompa piston. Pompa bukan pecutan mempunyai kos pengeluaran yang lebih rendah dan penyelenggaraan yang lebih mudah. Oleh itu, kos penyelenggaraan yang rendah dan kebolehtelapan yang tinggi memberi kesan positif ke atas pertumbuhan pasaran.

Segmen aplikasi mudah alih akan mengekalkan kedudukannya sebagai pemimpin semasa tempoh ramalan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Menurut aplikasi, segmen aplikasi mudah alih menyumbang bahagian terbesar pada tahun 2020, mewakili hampir tiga pertiga daripada pendapatan global, dan dijangka akan mengekalkan kedudukannya sebagai pemimpin semasa tempoh ramalan. Pertumbuhan penduduk global secara mendadak meningkatkan permintaan makanan, dengan itu menekan industri pertanian untuk menghasilkan hasil yang lebih tinggi. Mesin memainkan peranan penting dalam pertanian cekap, meningkatkan output ladang. Alat-alat pertanian seperti traktor dan peralatan lain yang menggunakan pompa hidraulik membantu meningkatkan produktiviti dan mengurangkan kos. Ini dijangka memberi kesan positif ke atas segmen aplikasi mudah alih pasaran pompa hidraulik semasa tempoh ramalan.