Pasaran turbin gas untuk industri kuasa | Pertumbuhan asas penjanaan kuasa teragih adalah faktor yang memacu pertumbuhan pasaran- Technavio

Oil and Gas 12batch adrenalina Gas turbines market for power industry | The growth of distributed power generation base is a factor that drives the market growth- Technavio

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Nov. 21, 2023 — Pasaran diramalkan akan berkembang sebanyak USD 3,356.87 juta dari 2022 hingga 2027, pada kadar pertumbuhan tahunan kompaun (CAGR) sebanyak 3.05%, menurut kajian pasaran terbaru oleh Technavio. Technavio telah menganalisis secara mendalam 15 pembekal utama, termasuk Ansaldo Energia Spa, Bharat Heavy Electricals Ltd., Capstone Green Energy Corp., Caterpillar Inc., Centrax Ltd., Cryostar, Doosan Corp., General Electric Co., Harbin Electric Co. Ltd., IHI Corp., JSC The Ural Turbine Works, Kawasaki Heavy Industries Ltd., MAN Energy Solutions SE, MAPNA Group Co., Motor Sich JSC, OPRA Technologies B.V., Pumori Energy Ltd., Siemens AG, Vericor Power Systems, dan Mitsubishi Heavy Industries Ltd. Pertumbuhan pasaran akan didorong oleh pertumbuhan asas penjanaan kuasa teragih, peningkatan loji kuasa CCGT, dan tumpuan ke arah pengurangan pelepasan karbon.

Technavio has announced its latest market research report titled Global Gas Turbines Market for Power Industry

Technavio mengelaskan pasaran turbin gas global untuk industri kuasa sebagai sebahagian daripada pasaran peralatan elektrik berat global, yang merangkumi produk dan syarikat yang terlibat dalam pembuatan peralatan untuk penjanaan, pengedaran dan penghantaran kuasa untuk sistem elektrik tetap dan besar.

Carta & data jadual mengenai saiz pasaran dan segmen untuk tempoh sejarah lima (2017-2021) tahun telah diliputi dalam laporan ini.

Dapatkan akses ke profil pembekal terperinci yang tersedia dengan Technavio.

Manfaat Utama bagi Pemain Industri & Pemangku Kepentingan –

 • Laporan ini menawarkan maklumat tentang kepentingan input pembekal, termasuk R&D, CAPEX dan teknologi.
 • Ia juga memberikan analisis terperinci mengenai landskap persaingan pasaran dan penawaran produk pembekal.
 • Laporan ini juga memberikan analisis kualitatif dan kuantitatif pembekal untuk membantu pelanggan memahami landskap perniagaan secara menyeluruh serta kekuatan dan kelemahan pemain pasaran utama. Data dianalisis secara kualitatif untuk mengelaskan pembekal sebagai tulen, terfokus kategori, terfokus industri dan pelbagai; ia dianalisis secara kuantitatif untuk mengelaskan pembekal sebagai dominan, terkemuka, kuat, ujian dan lemah.

Perluas operasi pada masa hadapan – Untuk mendapatkan butiran yang diperlukan,

Landskap Pelanggan – Analisis Kepekaan Harga, Kitaran Penerimaan, Keranjang Pembelian Pelanggan, Kadar Penerimaan dan Kriteria Pembelian oleh Technavio

 • Salah satu komponen utama landskap pelanggan adalah kepekaan harga, analisis yang akan membantu syarikat menyempurnakan strategi pemasaran untuk mendapatkan kelebihan saingan.
 • Aspek utama adalah pemacu kepekaan harga (pembelian tidak berbeza, pembelian merupakan kos utama kepada pembeli, dan kualiti tidak penting), yang berjulat antara RENDAH dan TINGGI.
 • Selain itu, kadar penerimaan pasaran untuk semua kawasan telah diliputi.

Dapatkan gambaran menyeluruh mengenai pasaran peranti penutup endoskopik oleh pakar industri untuk menilai dan membangunkan strategi pertumbuhan.

Pasaran dibahagikan mengikut produk (turbin gas berat dan turbin gas aeroderivatif), teknologi (CCGT dan OCGT), dan geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Timur Tengah dan Afrika, dan Amerika Selatan).

Pembahagian mengikut produk (Sertakan/Ketepikan)

 • Turbin gas berat

Segmen turbin gas berat dinilai pada USD 10,055.10 juta pada tahun 2017 dan terus berkembang sehingga 2021. Kecekapan tinggi turbin gas berat telah meningkatkan penggunaannya dalam banyak loji kuasa. Selain itu, peningkatan permintaan yang ketara untuk penjanaan kuasa di seluruh dunia juga mendorong pertumbuhan segmen ini.

Daftar percuma hari ini dan dapatkan akses serta-merta kepada 17,000+ laporan penyelidikan pasaran.

Apakah data utama yang diliputi dalam laporan pasaran turbin gas untuk industri kuasa ini?

 • CAGR pasaran semasa tempoh ramalan
 • Maklumat terperinci mengenai faktor-faktor yang akan memacu pertumbuhan pasaran turbin gas untuk industri kuasa antara 2023 dan 2027
 • Anggaran tepat saiz pasaran turbin gas dan sumbangannya kepada pasaran induk
 • Ramalan tepat mengenai trend dan perubahan tingkah laku pengguna pada masa hadapan
 • Pertumbuhan pasaran industri turbin gas di seluruh APAC, Amerika Utara, Eropah, Timur Tengah dan Afrika, dan Amerika Selatan
 • Analisis menyeluruh mengenai persaingan pembekal pasaran
 • Analisis faktor-faktor yang bakal mencabar pertumbuhan pembekal turbin gas

Laporan Berkaitan:

 • diramalkan akan berkembang sebanyak 54975 tan metrik semasa 2022-2026, dengan pertumbuhan pada kadar CAGR sebanyak 24% semasa tempoh ramalan.
 • dianggarkan akan berkembang pada kadar CAGR sebanyak 2.81% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan akan meningkat sebanyak USD 4,023.23.

Kandungan:

1 Ringkasan Eksekutif
2 Landskap Pasaran
3 Saiz Pasaran
4 Saiz Pasaran Sejarah
5 Lima Daya
6 Pembahagian Pasaran mengikut Produk
7 Pembahagian Pasaran mengikut Teknologi
8 Landskap Pelanggan
9 Geografi
10 Pemacu, Cabaran dan Trend
11 Landskap Syarikat
12 Analisis Syarikat
13 Lampiran

Mengenai Kami
Technavio ialah syarikat penyelidikan dan penasihat teknologi terkemuka di peringkat global. Penyelidikan dan analisis mereka memberi tumpuan kepada trend pasaran muncul dan menyediakan wawasan tindakan untuk membantu perniagaan mengenal pasti peluang pasaran dan membangunkan strategi untuk mengoptimumkan kedudukan pasaran mereka. Dengan lebih 500 pakar analisis khusus, koleksi laporan Technavio terdiri daripada lebih daripada 17,000 laporan dan terus meningkat, meliputi 800 teknologi, merentasi 50 negara. Pangkalan pelanggan mereka terdiri daripada perniagaan pelbagai saiz, termasuk lebih daripada 100 syarikat Fortune 500. Pangkalan pelanggan yang berkembang ini bergantung kepada liputan yang komprehensif Technavio, penyelidikan mendalam, dan wawasan pasaran tindakan untuk mengenal pasti peluang dalam pasaran sedia ada dan berpotensi serta menilai kedudukan saingan mereka dalam landskap pasaran yang berubah.

Hubungi
Technavio Research
Jesse Maida
Eksekutif Media & Pemasaran
AS: +1 844 364 1100
UK: +44 203 893 3200
Emel:
Laman:

Global Gas Turbines Market for Power Industry

SUMBER Technavio

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)