Pasaran Ubi Kentang dijangka berkembang dengan USD 28.21 bilion dari tahun 2024 hingga 2028, APAC akan menempati 57% bahagian pasaran, Technavio

(SeaPRwire) –   NEW YORK, 20 Mac 2024 — Dijangkakan untuk berkembang sebanyak USD 28.21 bilion dari 2023 hingga 2028, menunjukkkan perkembangan pada CAGR sebanyak 3,39% sepanjang tempoh ramalan. Laporan ini menawarkan analisis terkini mengenai senario pasaran global semasa, trend dan pemacu terkini, dan persekitaran pasaran secara keseluruhan. APAC dijangka menyumbang 57% kepada pertumbuhan pasaran global sepanjang tempoh ramalan. penganalisis Technavio menawarkan pandangan komprehensif tentang trend dan pemacu serantau. Negara-negara utama seperti China, India, dan Bangladesh secara signifikan mempengaruhi dinamik APAC kerana corak penggunaan yang tinggi, terutama dalam masakan di seluruh Asia. Pemain multinasional dan tempatan, seperti Dewark Agro Forest Pvt. Ltd dan McCain Foods Ltd., memanfaatkan peningkatan permintaan untuk produk yang diproses, yang memacu pertumbuhan pasaran serantau.

Technavio telah mengumumkan laporan penyelidikan pasaran terkini yang bertajuk Pasaran Kentang Global 2024-2028

Berikut ialah laporan Eksklusif yang membincangkan senario Pasaran dengan tempoh sejarah (2018-2022) dan tempoh ramalan (2024-2028). 

Liputan Laporan

Butiran

Nombor muka surat

82

Tahun asas

2023

Tempoh sejarah

2018-2022

Tempoh ramalan

2024-2028

Momentum pertumbuhan & CAGR

Berkembang pada CAGR sebanyak 3.39%

Pertumbuhan Pasaran 2024-2028

USD 22.98 bilion

Struktur pasaran

Terpecah

Pertumbuhan YoY 2023-2024(%)

3.27

Analisis serantau

APAC, Eropah, Amerika Utara, Timur Tengah dan Afrika, dan Amerika Selatan

Sumbangan pasaran yang berprestasi

APAC pada 57%

Negara utama

Amerika Syarikat, China, India, Perancis, dan Jerman

Laporan mengenai pasaran kentang menyediakan kemas kini yang holistik, saiz dan ramalan pasaran, trend, pemacu pertumbuhan, dan cabaran, serta analisis vendor. 

Dinamik Pasaran

Kesedaran pemakanan yang semakin meningkat di kalangan masyarakat adalah trend utama yang membentuk pertumbuhan pasaran:

Terdapat peningkatan dalam minat orang ramai terhadap makanan yang mementingkan kesihatan, yang telah menyebabkan peningkatan dalam populariti jenis kentang yang kaya dengan nutrien, terutamanya ubi jalar. Jenis-jenis kentang ini dicari kerana ianya mengandungi sejumlah besar serat, vitamin dan antioksidan. Perubahan dalam keutamaan pengguna ini telah memberi kesan yang signifikan terhadap trend dan analisis pasaran dalam pasaran kentang global. Untuk memenuhi permintaan untuk pilihan yang lebih sihat, syarikat-syarikat menyesuaikan produk mereka dengan memperkenalkan pilihan seperti kerepek kentang yang dibakar dan kentang goreng udara. 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

  • Meningkatkan ketidakstabilan harga kentang merupakan satu cabaran yang memberi kesan terhadap analisis pertumbuhan pasaran. Pasaran kentang global banyak