Pelaburan menambah semangat baru kepada pembangunan berkualiti bandar timur China

(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 14, 2023 — Sebuah forum promosi pelaburan dan kerjasama telah diadakan pada hari Jumaat di Daerah Xishan Bandar Wuxi, timur China Wilayah Jiangsu, memberi daya hidup baru kepada usaha tempatan untuk mempromosikan pembangunan berkualiti tinggi.

Pada forum itu, 43 projek perindustrian utama telah ditandatangani dengan jumlah pelaburan melebihi 46.5 bilion yuan (kira-kira 6.38 bilion dolar AS), enam projek kerjasama dana telah ditandatangani dengan skala keseluruhan 5.3 bilion yuan, dan beberapa rakan pelaburan global telah dianugerahkan.

Projek-projek yang baru ditandatangani adalah berskala besar, berkualiti tinggi dan berprospek cerah, kata seorang pegawai kanan kerajaan Daerah Xishan, menyatakan bahawa projek-projek itu berguna tidak sahaja untuk meningkatkan rantai bekalan industri tradisional dan muncul, tetapi juga untuk mempromosikan susunan industri masa depan. Pelaksanaan projek-projek ini akan meletakkan asas yang lebih kukuh untuk pembentukan terpesat produktiviti baru daerah itu.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Xishan telah memberi tumpuan kepada pembinaan kluster industri dan taman serta zon ciri. Dengan pembentukan terpesat ekosistem tenaga baru, litar bersepadu, perubatan biologi dan industri-industri lain, bersama-sama dengan alam perniagaan yang menyambut baik, lokasi yang selesa dan ruang pembangunan yang besar, daerah itu telah menarik banyak pelabur.

Sejak forum tahun lepas, daerah itu telah secara berperingkat-peringkat memberikan 18 rakan kerjasama pelaburan global, manakala acara Jumaat ini menyaksikan upacara anugerah untuk kumpulan keempat rakan, yang dijangka akan memberikan sokongan bermanfaat kepada Xishan dari segi pelaburan projek, pembangunan industri, pengenalan bakat, penganjuran acara, dan publisiti dan promosi.

Semasa acara itu, satu rangkaian kerjasama ekonomi dan perdagangan global telah dilancarkan secara rasmi, menggabungkan platform perkhidmatan komprehensif di peringkat bandar dan daerah, serta hab penghubung yang menghubungkan daerah dan dunia. Setakat ini, lebih daripada seratus hab hubungan telah ditubuhkan di Asia, Eropah dan Amerika.

Sejak September tahun ini, daerah Xishan telah mengadakan 24 aktiviti promosi pelaburan, dengan menekankan pelbagai sektor, rantau dan taman perindustrian.

Lihat pautan asal:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)