Peluang Saham Expedia Bagi Pelabur Nilai

Expedia Stock

(SeaPRwire) –   Saham (NASDAQ: EXPE) menawarkan potensi untuk penghargaan yang signifikan dan menarik minat pelabur nilai, mengingat aliran tunai bebasnya yang kukuh. Selain itu, pelaburan putar pendek menawarkan jalan bagi pelabur jangka panjang untuk menjana pendapatan tambahan.

Analisis Asas

Satu artikel GuruFocus yang berjudul “Expedia Group Kelihatan Murah” menggariskan kes yang meyakinkan bagi kekeliruan harga Expedia. Syarikat itu mengalami pertumbuhan pendapatan dan peningkatan tempahan yang kuat, dengan ramalan optimistik untuk masa hadapan. Akibatnya, Expedia menjana aliran tunai bebas yang substansial, satu trend dijangka berterusan kerana perbelanjaan modal menurun. Ramalan menunjukkan peningkatan yang ketara dalam aliran tunai bebas untuk 2024 dan 2025, berpotensi menilai Expedia pada $27.4 bilion, lebih 50% lebih tinggi daripada nilai pasaran semasa. Pelaburan putar pendek boleh menjana pendapatan tambahan bagi pelabur.

Putar Pendek OTM

Memandangkan Expedia tidak membayar dividen, pelabur boleh menjana pendapatan dengan meletakkan putar luar pasaran (OTM). Strategi ini membolehkan mereka mengekalkan pegangan sedia ada sambil memperoleh pendapatan tambahan. Sebagai contoh, menjual putar dengan harga sasaran $120 untuk tarikh matang 26 April memberikan pulangan segera 0.3417%. Pelabur menyekat urus niaga dengan wang tunai atau margin dan menerima pendapatan daripada jualan pendek.

Pulangan Dijangka

Melaksanakan strategi ini beberapa kali setiap suku tahun boleh menghasilkan pulangan yang ketara, menawarkan pulangan tahunan sebanyak 5.47%. Walaupun meletakkan harga sasaran lebih dekat membabitkan potensi pendapatan yang lebih tinggi, ia juga melibatkan risiko yang lebih tinggi. Walau bagaimanapun, harga ambang memberikan ruang untuk fluktuasi pasaran.

Penanggulangan Risiko

Risiko utama terletak pada saham jatuh di bawah harga sasaran, menyebabkan pelabur membeli saham pada harga mungkin lebih rendah. Walau bagaimanapun, senario ini memberikan peluang untuk pendapatan tambahan melalui panggilan terlindung. Secara keseluruhan, Expedia kelihatan dihargai rendah, menawarkan peluang kepada pelabur jangka panjang untuk memperoleh keuntungan sementara menanti potensi penghargaan saham.

Kesimpulan

Saham Expedia menawarkan peluang kepada pelabur nilai dan strategi pencarian pulangan melalui pelaburan putar pendek. Pendekatan ini membolehkan pelabur menjana pendapatan sambil mengekalkan pegangan dan berpotensi memperoleh lebih banyak saham pada harga lebih rendah dalam kejatuhan pasaran.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.