Pengasas Kumpulan DHGATE Diane Wang Menang Anugerah SILVER STEVIE® untuk Menggalakkan Wanita dalam Perniagaan

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Nov. 14, 2023 — Pengasas, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan DHGATE Diane Wang telah dinamakan pemenang SILVER STEVIE® di Anugerah Stevie® tahunan ke-20 untuk Wanita dalam Perniagaan di bawah kategori “Wanita Membantu Wanita – Perniagaan”, mengiktiraf usahanya yang berterusan untuk menghapuskan halangan dalam industri perdagangan elektronik lintas sempadan dan membantu wanita mencapai kejayaan keusahawanan.

Ini adalah tahun kedua berturut-turut yang Diane dianugerahkan oleh Anugerah Stevie® untuk Wanita dalam Perniagaan. Tahun lepas, beliau memenangi dua anugerah SILVER STEVIE® sebagai “Usahawan Wanita Terbaik dalam Perkhidmatan Perniagaan” serta “Usahawan Wanita Terbaik di Asia, Australia atau New Zealand”.

DHGATE Group Founder Diane Wang Wins SILVER STEVIE® Award for Uplifting Women in Business
DHGATE Group Founder Diane Wang Wins SILVER STEVIE® Award for Uplifting Women in Business

Anugerah Stevie® sangat diakui sebagai penghormatan teratas di dunia untuk pencapaian wanita di tempat kerja, sama ada mereka merupakan usahawan wanita, eksekutif, atau pekerja jenama terkenal atau perusahaan kecil dan sederhana yang baru bermula. Ia dinilai oleh lebih daripada 150 ahli Stevie® dalam tujuh jawatankuasa penilai, yang menilai permohonan mereka berdasarkan maklum balas tertulis dan portfolio kerja sokongan.

“Saya benar-benar terhormat dan tersentuh sekali lagi diiktiraf oleh Anugerah Stevie® untuk kerja saya sebagai usahawan digital serta inisiatif terkini dan baharu untuk membantu wanita lain mencapai tahap kejayaan yang sama,” kata Diane. “Saya berharap saya boleh berkhidmat sebagai model dan mentor kepada generasi wanita berikutnya, dan membantu mereka merobohkan sebarang halangan dan rintangan yang tinggal dalam perjalanan keusahawanan dan pemberdayaan diri mereka.”

Diane merupakan tokoh yang dikenali dalam dunia keusahawanan digital sebagai Pengasas, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan DHGATE – salah satu pasaran perdagangan elektronik lintas sempadan terbesar di dunia yang menghubungkan 2.54 juta penjual dan 59.6 juta pembeli. Fokus syarikat adalah untuk mempercepat transformasi digital untuk perusahaan mikro, kecil dan sederhana (MSME) dan rakan kongsi mereka, sambil menganjurkan perdagangan adil global, kepelbagaian dan kreativiti di seluruh dunia oleh MSME ini dengan produk berkualiti tinggi.

Di bawah kepimpinan Diane, pada tahun 2020 Kumpulan DHGATE melancarkan MyyShop, platform perdagangan sosial pelopor yang memberdayakan pengaruh dan pencipta kandungan untuk menukar pengaruh dan gairah mereka kepada perniagaan dalam talian yang maju melalui rangkaian alat dan sumber perdagangan sosial yang luas. Usaha yang memberdayakan yang berbicara kepada Gen Z dan Millennial muda telah membolehkan Diane untuk menjangkau khalayak lebih luas daripada usahawan wanita masa hadapan terutamanya wanita, pelajar, ibu rumah tangga dan sesiapa sahaja yang mencari fleksibiliti bekerja dari rumah.

Dengan kejayaan perniagaan kukuh di bawah beliau, Diane juga telah membantu wanita lain memanjat tangga kejayaan keusahawanan dengan mengasaskan komuniti keusahawanan digital antarabangsa APEC Women Connect (AWC) untuk wanita, yang berjaya melatih lebih daripada 100,000 MSME wanita dan membangunkan lebih daripada 2,000 usahawan wanita. Pada tahun 2020, Diane melancarkan Persaingan Keusahawanan “Her Power” APEC Women Connect untuk mengaktifkan semangat keusahawanan wanita dalam ekonomi digital. Setiap tahun, persaingan itu menarik beribu-ribu peserta antarabangsa untuk mengambil bahagian dalam cabaran persaingan yang juga mengajar mereka kemahiran untuk meningkatkan jualan produk sambil meningkatkan kesedaran sosial di platform media sosial.

Sebagai pemimpin perniagaan global, Diane sentiasa mencari cara baru untuk menyokong dan memberdayakan usahawan wanita dalam pelbagai peringkat kerjaya dan kehidupan mereka. Baru-baru ini pada tahun 2023, beliau mengasaskan komuniti dan usaha sosial global untuk wanita bernama Yayasan Gunung Dalam, yang didedikasikan untuk memberdayakan wanita melalui kuasa komuniti. Yayasan itu menggalakkan komuniti wanita berfikiran sama yang boleh memimpin, membesarkan dan memberi inspirasi kepada mereka di sekeliling – bermula dengan diri sendiri – dengan menyediakan akses ke pelbagai sumber keusahawanan, latihan, maklumat dan pembiayaan untuk perniagaan wanita.

Sebagai pemenang Anugerah Stevie® untuk Wanita dalam Perniagaan, Diane menyertai barisan wanita cemerlang di seluruh dunia dan penerima anugerah termasuk Talia Bender, Stevie® “Pembuat Perubahan Sosial Tahun – Jantina” dan Presiden The Female Quotient; Carolina García Delgado, Stevie® “Wanita Paling Inovatif Tahun – Pembuatan” dan Pencipta Utama di IBM; dan Preethika S Kalyanasundaram, Stevie® “Wanita Paling Inovatif Tahun – Industri” dan Eksekutif Produk di Salesforce.

Menganjurkan pemberdayaan wanita dan bersemangat untuk memacu agenda penyertaan digital untuk MSME dan wanita, Diane juga berkhidmat sebagai ahli Majlis Perundingan Perniagaan APEC (ABAC), Pengerusi Majlis Tindakan Perniagaan Wanita Indonesia B20, ahli Kumpulan Penasihat Perniagaan Ketua Pengarah Pertubuhan Perdagangan Dunia (WTO), Pengerusi Puncak Kepemimpinan Wanita APEC, dan ahli Bab Kebangsaan Cina Persatuan Perniagaan Wanita BRICS.

Mengenai DHgate

DHgate ditubuhkan pada tahun 2004, menjadi pasaran perdagangan elektronik lintas sempadan B2B terkemuka di China, dengan lebih daripada 34 juta senarai langsung setiap tahun. Melalui operasi dan pejabat global mereka, termasuk di AS dan UK, DHgate mencapai jutaan orang dengan produk dan perkhidmatan dipercayai. Setakat 31 Disember 2022, DHgate melayani lebih daripada 59.6 juta pembeli berdaftar dari 225 negara dan rantau, menghubungkan mereka kepada lebih daripada 2.54 juta penjual di China dan negara lain.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati dan ikuti .

Mengenai MyyShop

MyyShop adalah platform perdagangan sosial pelopor yang dilancarkan oleh Kumpulan DHGATE yang menyediakan pengalaman jualan tanpa usaha di media sosial. Platform itu bertujuan untuk memberdayakan pelbagai jenis pencipta – dari nano hingga mega-pengaruh – untuk menukar pengaruh dan gairah mereka untuk penciptaan kandungan kepada perniagaan dalam talian yang maju. Dilengkapi dengan perkakasan dan sumber penciptaan kedai dalam talian MyyShop, pencipta boleh dengan cepat mengenal pasti produk viral atau yang popular, memanfaatkan saranan produk berdasarkan minat dan trend jualan yang dikuasai AI MyyShop, membina bentuk kedai dalam talian yang disesuaikan dan memperoleh komisen melalui jualan perdagangan sosial. Pencipta juga boleh menghasilkan barisan produk peribadi mereka sendiri dengan cekap melalui platform pusat dan rangkaian pembekal dan pembuat lintas sempadan yang disahkan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati dan ikuti @MyyShopOfficial.

Mengenai Yayasan Gunung Dalam

mempromosikan pemberdayaan wanita melalui pendidikan, komuniti dan usaha luar. Kami diketuai oleh Pengasas dan Pengerusi kami Diane Wang, yang pertama kali mengemukakan prinsip-prinsip Pemikiran Gunung Dalam dalam bukunya pada tahun 2024, Gunung Dalam. Sebagai yayasan dan komuniti pemberdayaan wanita global, kami melabur dalam sumber pendidikan berimpak yang kami cuba buat secara meluas. Matlamat kami adalah untuk memfokuskan kerja Gunung Dalam pada latihan kemahiran lembut yang kami percaya membantu melengkapkan wanita untuk menjadi diri mereka yang terhebat, paling berdaya melalui kehidupan mereka yang paling sepenuhnya bersepadu (menghubungkan diri dengan kerja, keluarga, komuniti dan warisan).

Mengenai APEC Women Connect

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow) 

Founde